Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan érzem magam!...

Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!

De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.

2010. jún. 15. 11:08
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/487 anonim ***** válasza:
100%

Szia Lilla!

Hát a szandi-téma nálunk is érdekes volt.

Amikor először levettem a szandit-zoknit a homokozóban, hát szétröhögtem magam!

Úgy ment Bianka, mint a szumósok... :-D

Ha tudta volna, tuti a nyakába rakja a lábait...

Aztán leült, és elkezdte a kezével "leporolni" a talpát, és bőgött, hogy vegyem ki a homokozóból... aztán már a kezére ragadt homok is zavarta (pedig imád homokozni), és végül haza jöttünk, annyira kiakadt.

Aztán vasárnap a strandon egy szál pelusban bement a homokozóba, és játszott.

Azóta nincs gond vele.

Épp a homokozó mellett volt a cuccunk, kijöttünk a vízből, törölközés, és fogta magát, besétált a homokozóba, aztán jött vissza lapátért, leült, és játszott.

Én meg csak néztem, hogy ugyanaz a gyerek-e, aki három nappal előtte hülyét kapott a homokozóban, hogy koszos lett a lába...

Szerintem hagyd játszani a papuccsal, aztán egy "viccesebb" pillanatban próbáld rá, csak úgy játékosan, aztán leveszed, és elteszed, hogy ne férjen hozzá, akkor különlegesebb lesz.

Pár nap múlva megint előveszed...

Valahogy így.

Nálunk mindig az ilyen "indirrekt" módszerek válnak be.

Az itatási gondokra nem nagyon tudok okosat mondani.

Ha nem fogadja el a vizet se, a teát se, a gyümölcslevet se, akkor nem tudom...

Lehet, hogy hülyeség, de mi lenne, ha nagyon-nagyon lightos tápot csinálnál neki?

Mondjuk csak egy kanál tápszerrel?

Akkor a folyadék megvan, de nem telíti el a "szárazanyag".

Na, mennem kell.

Törpöm kezdi a dilinyózást.

Mikor lesz már hűvösebb?????

Szép hétvégét nektek, majd még jelentkezem!

Szilvi

2010. júl. 17. 08:07
 112/487 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból. Holnap végig olvasom a kommenteket.

Szép estét,Veroniks

2010. júl. 18. 23:09
 113/487 anonim ***** válasza:
100%

Hú, de eltűnt mindenki!

Voltunk szombaton strandolni, manókám benyelt valamit, azóta lázas, de minimum hőemelkedése van.

Nem tudom, hogy mi lehet vele.

Jön a szemfoga is - már finischben van, csak át kéne törnie az ínyt - lehet, hogy sok volt neki a nap - bár csak háromtól hatig voltunk kint, de iszonyú hőség volt az árnyékban is - vagy a vízben szedett össze valamit - sajna mindig beleiszik - vagy a homokozóban valamelyik gyerkőctől.

Holnap tudunk csak dokihoz menni, mert helyettesítés van, és rövidített rendelési idő.

Szegény kis törpöm tegnap olyan bágyadt volt, és bújós.

De nincs rossz kedve, se semmi más baja.

Nálatok mi újság?

Hogy telik a nyaratok?

Veronika milyen volt a nyaralás?

Mindenkinek szép napot kívánok!

Szilvi

2010. júl. 19. 12:21
 114/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok:) Veronika, légy kedves beszàmolni, várjuk nagyon:)! Szilvi, ma ugy adtam ebéd után a tápit, ahogy te irtad, vagyis kevesebbet tettem bele kicsivel, és csak babatejport, vagyis a nestlé junior 1+-ost simán. Tegnap is igy kapta és átlagosan evett uzsira is meg vacsit is csippentett, ugyhogy igy marad, mert katasztrófa, mennyire nem iszik! Szerintem sokszor volt ideges a folyadékhiánytól, de mégsem volt hajlandó több teát/vizet meginni. Igy most napi 1,5 dl-rel több van benne, kicsit nyugodtabb vagyok. Szegény kislányod, jól benyelt vmit! Egy-két nap és túllesztek rajta. Szivszoritó betegen látni egy ekkorka pöttömöt...:( amugy a fiamnak kint van már az összes foga egy jó ideje, kicsit korán fogzott és mindig négyesével jöttek...az örlőfogak 39 fokos lázat csináltak nála egy éjszakàn át! Meg azt olvastam, hogy a fogzás legyengiti, igy a bacit könnyebben összeszedheti, vszinű van összefüggés nálatok is.

Tegnap volt a 30.szülinapom. Itt volt a család, igazán boldog délután volt! Torta, gyertya, minitüzijáték, Zsocika is olyan boldog volt, türte, hogy a papák, mint a paparazzik, fotóztak minket, ő meg csak ült az ölemben, rágta a kisautója kerekét, hümmögött egyet kettőt, kacagott, mikor a többiek nevettek, játszott az 5 éves uncsitesóval, mintha Isten lenne, ugy bámulja minden mozdulatát, tiszta durva! Olyan jó érzés volt ott ülni a tortánàl, fiammal az ölemben, mellettem a párom, körülöttem még tiz ember, akik remélhetőleg mind szeretnek ugy, ahogy én őket:) azt kivántam....ja, ezt nem lehet elmondani, mert nem teljesül:), sok ilyen érzést kívánok mindegyőtöknek:)

A bónusz, öt nap mulva anyósom lesz, akkor jön meg a nyaralásból, és hozza az ajándékomat, ugy várom, mint egy ovodás

akinek megvan az emailcime, küldök egy fotót rólam és Zsocikáról, ha esetleg érdekel Titeket a vigyorgó képem:)

amugy a tegnapi nap orditősdival indult, mint aki megkergült a hidegebb időre meg a szélre, belebujt a kisördög a fiamba. Nem tűröm

az ok nélküli hisztis óbégatást, ugyhogy apával egyetértve, többszöri kérés után ment gondolkodni Zsoci a kiságyba. Kétszer 2 perc kellett benne, hogy befejezze az üvöltést. Mikor csendesedett, akkor mentem be hozzá, kérdeztem, hogy tud e normálisan viselkedni és befejezte e a hisztit. Ha igen, kijöhet. Igy nyugodott le. Amilyen őrültke volt délelőtt, olyan tündér lett délután mindenkinek puszi: Lilla

2010. júl. 19. 13:49
 115/487 anonim ***** válasza:
100%

Jól "egy rakáson" ünnepeljük a szülinapunkat!

Boldog szülinapot kívánok, Lilla!!!

Sőt!

Áginak ma van a szülinapja, neki is boldog szülinapot kívánok!!!

Még valaki esetleg?

:-D

Hát kíváncsi leszek, hogy mit mond holnap a doki erre a "lázadozásra".

Fura, mert egész éjjel nincs láza, se reggel, csak délre megy fel neki 38,8-ig.

Ki érti ezt?

Egyébként lehet, hogy valami vírus, a barátnőmnek is fáj a torka, meg hőemelkedése van.

Csak szegény kis picikém nem tudja még elmondani ,hogy mi fáj... ha fáj...

Egész múlt héten azt kívántam, hogy bár kicsit visszavenne "magából", mert már csak a rosszalkodás érdekelte itthon, bezárva, erre tessék.

Most órákig elücsörög az ölemben, csak az a fontos neki, hogy ott legyek, és furdal a lelkiismeret, mert nem így gondoltam, hogy vegyen vissza...

Mégis jobb volt, amíg rosszcsont volt... :-S

Hát az ember sosem tudja, milyen következménnyel járnak a kívánságai...

Mit kaptál a 30-ikra?

Én tavaly ünnepeltem, és egy órát kaptam, mert nincs karórám, és röhögve mondtam, hogy biztos azért kapom, mert 30 felett már minden perc ajándék... :-D

Egyébként én ugyanígy voltam tavaly, mint Te most.

30. szülinapomra teljesült jópár álmom.

Van egy lakásunk (igaz még 32 évig inkább a banknak van lakása, de mi lakunk benne... :-D ), van egy csodálatos férjem, van egy imádott pici lányom, és szerető szüleim, hát mi kell még?

Nekem semmi más.

Majd még egy kistesó egy-két év múlva, ha nagyon "elszalad velem a ló", akkor lehet, hogy kettő is... :-)

De 30. szülinapra ennél csodásabb ajándékot nem is kérhettem volna a sorstól, mint hogy úgy érzem, révbe értem. Mesés érzés!

És sejtem, hogy mit kívántál a "tortádtól"!

Amit én tavaly... :-D

Hát még egyszer boldog szülinapot a szülinaposoknak, és kívánom, hogy minden vágyatok teljesüljön úgy, ahogy szeretnétek!

Szilvi

2010. júl. 19. 15:33
 116/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok:) Szilvi, anyuéktól én is órát kaptam:) "minden perc ajándék...", jajj, de jót nevettem ezen a kis szösszeneten! holnap

el is vetem ezt a poént a páromnak is:) tőle ruhákat kaptam, ami nagy szó, hogy egyedül bement két(!) butikba és ruhát vett nekem, ráadásul jók a méretek és hordhatóak! Nagyon büszke voltam rá! Sógornőm is felsőket vett, tök jók. Anyósom hozza a többit, szombaton jön meg, naaagyon várom! Valószinű ruhàkat, parfümöt hoz, mert kérdezte, mit kérek, hát ezekre szavaztam. Asszem be kell üzemelnem egy új szekrényt:) Szóval semmi frappánsat nem kaptam, én mindig próbálok kicsit személyre szabottabb ajándékot is tenni a hasznos cuccok mellé, de nem várom el a családtól ugyanezt, felesleges:)

én is sok örömet és boldogságot kívánok az ujdonsult szülinapos anyubarátaimnak jóéjszakát:Lilla

2010. júl. 19. 21:47
 117/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok csajok,

Jaaaaaaj, micsoda szülinapi kavalkád, csupa-csupa rák anyuka  hát lányok, mindenkinek nagyon boldog születésnapot!!  de ahogy látom én vagyok akkor itt a legkisebb :D hétfőn ünnepeltem a negyed évszázados dátumomat :D annyira jó volt, mert idén senki sem felejtette el, aki nekem fontos!! Ez nagyon jól esett. A drága férjemtől egy új telefont kaptam és este elmentünk kettesben vacsorázni  jaj nagyon jó volt. De szerintem ugyan azt kívántuk mindannyian!! Anyóséktól egy szuper felsőt kaptam, anyumtól egy csodás rucit (amit szombaton a csaj partyn fel is veszek , sogimtól szempillaspirált... sok hasznos dolog!! Viszont anyukámtól még volt egy hatalmas ajándék, NEGATÍV LETT MINDEN RÁK TESZTJE!! :D hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor ma megkapta az eredményeket!! Kívánom mindenkinek, hogy teljesüljenek azok a fújás előtti vágyak!!

Szilvi remélem, jobban van a kicsi!! Mit mondott a doki?? Ettől én is úgy tartok, tavaj szem gyulladást sikerült össze szednünk a medencében... idénre kihagynám ezeket!!

ez a fogzás nekünk mindig nyűgös volt. Láz+hasmenés+éjszakázás. Aztán az örlőfogakkal elmúlt minden!! Észre sem vesszük ha kibújik egyik...

Voltunk vasárnap Kiskunmajság fürdeni, annyira jó volt!! Majd iwiw-re is igyekszek feltenni képeket!! Csak facebookon van mint fent... szóval szuper volt, annyi medence+csúszda van, és ami a legjobb egy homokos tó is van ott, ahol Alen imád játszani én meg tudok pihenni mellette!! Őrület mit művelt, ugrál a vízbe és azt hiszi tud úszni!! Többször merült, de csak röhögött rajta!! Én meg szívrohamot kaptam!!...

Egyébként most minden rendben, egészen kezelhető a fiatalember  nyugisan telnek a napok nagyjából. Vannak persze kirohanások, de ezek eltörpülnek a régiek mellett. Hétvégén nagy családi fesztivál lesz nálunk, szó szerint. Apukám a város helyi közösségének az elnöke és szombatra negy rendezvénye lesz, pásztor napok a neve, tavaj 4000 voltak. Idénre beneveztünk a főzőversenyre a bandával és jön a legjobb barátnőm (Alen keresztmamija) a családjával meg minden barátok Magyarországról, annyira örülök!! Este meg csaj buli a 25 emlékére!! Csütörtökön jöhet a nagytakarítás... mert mindenki nálunk alszik :D

Szilvin és Katin kívül még nem kaptam e-mail címeket és neveket!!  tessék pótolni!! Mindenkit látni szeretnék!!

Veronika, Kati minden ok??

Puszi nektek csajok

2010. júl. 21. 10:28
 118/487 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Elnézést a késői válaszért,de nem fértem hozzá a géphez a vasalatlan ruháktól:)

Szülinaposok még nagyon sok boldog születésnapot kívánok nektek. Ági szemtelenül fiatal vagy:))

A nyaralásunk nagyon jól sikerült, anyukám is tudott segíteni,így maradt egy pici időm magamra: napozás,fürdés. Kislányommal újra felfedeztem a természetet,itt a 4.emeleten már elfelejtettem,hogy milyen is amikor gyíkok sütkéreznek a napon és madarak,pillangók repkednek körülöttem, pókok a hálójukban gubbasztanak. Liza mindenre olyan nyitott, nem félt semmitől:örömmel hozott nekem oda egy féltenyérnyi! pókot, a zsebkendőjében és nem értette miért síkitozom,hogy dobd le a zsebit a kezedből!! Első rémület után én is elkezdtem más szemmel nézni a természetet. Annyira jó volt.

Délután jövök,Veronika

Viszont most gőzerővel indul a pakolás nálunk: eladtuk a lakásunkat és lassan költöznünk kell. Nagyon félek,milyen lehet egy költözés ilyen pici gyerekkel.

2010. júl. 21. 11:58
 119/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy végre írtatok, ma már nekem is van időm ideülni.

Biankával tegnap - megint - dokinál voltunk, vinnem kellett vizeletmintát - kész agyrém a pisisgyűjtő-zacsival pisit gyűjteni - aztán meg még egy adagot kellett "produkálnunk", és levinni az ÁNTSZ-hez, mert valami húgyúti fertőzésre gyanakszanak.

Talán a héten még eredmény is lesz.

Addig is antibiotikumot kapott, mert egész kicsit gennyes volt a vizelete.

Közben jönnek a szemfogai, és két napja nem alszunk, mert már épp csak át kéne törniük, de nagyon fáj neki.

Már alig várom, hogy kibújjanak, és aludjak egy jót.

Én ma kaptam szülinapi jóreggelt-puszit, aztán szülinapi szeretlek-puszit, aztán meg boldog szülinapot-puszit a kislányomtól, úgyhogy ez a szülinapom a legboldogabb.

Tavaly még olyan csöpp volt, hogy fel sem fogta, hogy torta van, meg bulizás, idén meg szétbombázta a "tízórai" tortámat.

Széttúrta a habot, és végigkente vele - a biztonság kedvééért - az asztalt, a lábait, és az arcát.

:-)

Haláli egy csajszi!

Most mennem kell, mert elaludt, és gyorsan teszek-veszek itthon.

Hú, Veronika nem irigyellek a költözködés miatt, de csak a nagy meleg, és a felfordulás miatt.

Nem hiszem, hogy a gyerkőcöt különösebben megviselné.

Nagyobb lakásba költöztök, vagy házba?

Én úgy, de úgy szeretnék legalább egy sorházrészt, ahol van egy tenyérnyi kert... de hát a panellakóknak csak egy nyamvadék erkély jut...

Na, majd egyszer.

Szép napot kívánok nektek, bár ebben az elviselhetetlen hőségben maximum egy medence, vagy a Balaton mellett lehetne szép a nap...

Szilvi

2010. júl. 22. 11:09
 120/487 anonim ***** válasza:

Utólag is nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok a szülinaposoknak!

Üdv :Kati

2010. júl. 24. 06:54
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!