Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!
A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!
De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.
sziasztok csajok!!
hazaértem!! a részletes beszámolót és a "kommentjeimet" a történtekre hétfőn küldöm!!!! van mit mesélnem...
tesó?? hát én még a távoli terveim között sem említeném... valahogy nem érzem, hogy szeretnék még másik babát. most annyira jó minden így!! kis Lizának NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!! :)
nekünk ma van az utolsó felvonás, d.u jönnek a gyerkőcök zsúrra :) ezt már alig várom!! barátnőmék már úton vannak Pestről, a tortáért Apa már elment, a lufi állatok elkészültek :)
puszi
szijjjasssztoookkk:) Örültem minden betünek,amit irtatok,csajok:) először is Veronikának irnék pár sort,hátha mégjobb kedvre tudom deriteni, vagy egy kicsit eloszlatni a feje fölött gomolygó rossz gondolatokat. Zsocika sem beszél, pedig ő idősebb Lizánál, hisz okt. 24-én született. kb 8 szót használ, azt is ritkán, mekeg, mutogat , őőőő-zik, ezerrel cumizik,akármit teszek ellene, a fogai már kiállnak, hurcibálja a kispárnáját,mint egy szeretethiányos kismajom:( a póteszközeiről próbálom lefele szokatni, hogy a fizikai akadály, a cumóka, tünjön el a nap nagy részében a szájából, hogy ne csak a mögötte lévő makogást halhassam, hanem értelmes szavakat. a héten ennyit fejlődött: góó (gól), auuu, mert huzkodta a hajam és jajjjgattam, ő persze utánozott.... amit tudott eddig, azt sem mondja, hetek óta nem mondta,hogy anya. marha jó. és ha kérdezem,ki vagyok csak megsimogat és mosolyog, vagy odabök és ennyit mond: GO. Méretei, hogy fizikai dolgokról is beszéljünk: 93 cm, ha nem több, 11,8-12kg, attól függ, mennyit vacsizott, lába 24-25-ös, nem csoda, apa 46-os lábon él:)ha ránézel, vékony. nem kövér, nem is átlagos. de hizott fél kilót az utóbbi időben, ami a jól adagolt kekszeknek, csokiknak köszönhető. eddig nem kapott valami sokat, de mostmár nem érdekel, ha evett ebédet, biztos,hogy adok neki valami rágcsát, ugyanez mehet vacsi után is. Reggel tejet iszik (babatej), amit tápszerrel keverek, Beba 3, hogy legyen benne még kraft, ráfér, ebből 2 dl-t iszik meg, amivel elvan délig. nem eszik semmilyen felvágottat, vajaskenyeret, ilyesmit, hiába kinlódok vele, ugyhogy 10 körül eszik kölesgolyót, abonett kenyeret, kis magos kenyér véget, esetleg egy fél pogit ( hagyományos minipogi), kiflinek a héját lecsipegeti, győri kekszet 3 db-ot, 2 babapiskótát, ezekből egyet persze, nem mindet egyszerre, hol ezt-hol azt. ja egy túrórudit. szóval édességeket magyarul. ez van. ha nem adom ,akkor is ugyanannyi ebédet eszik meg, mint amikor kap ezt-azt, ugyhogy adok neki. gyümölcsöt a kukába dobja délelött, szerinte az oda való... ebéd: eszi,amit elé teszek, de ezek a kedvencei, mert rakhatok én elé túrós tésztát, vagy borsófőzeléket, akkor semmi gond, aznap nem eszik... tehát megeszi a kedvencét, pl rántott hal, roston hal, kukorica, rizs, krumplifélék (krokett, hercegnőburg., sültkrumpli) libamáj, csirkemáj, rántotthusi, pulyka cordon bleu, kacsacomb, libacomb, stb... (nincs tul sok még,amit megenne), majd rátolok egy bébiételt. de nem mindegy,milyet, csak a gyümölcsösöket eszi meg és azt, ami teljesen pépes, soha életében nem ette meg a darabos főzelékeket! ha ezt nem adnám neki, fele ennyi kiló nem lenne. simán megeszi rögtön ebéd után,mint desszert. aztán délutáni alvás előtt adok még egy adag tejet, mert bőven ráfér, had igya. ezzel alszik 3 órát is. jelzem,ő keveset iszik, szerintem ezért fogadja el a tejet alvás előtt még. korábban nem adtam,de mikor elkezdtem hizlalni, ugy döntöttem,had egye, és bejött,mert ugyanugy uzsizik öt körül, ha adom a tejet, ha nem. Akkor eszik egy pudingot keksszel, vagy tejbedarát banánnal, szőlővel, barackkal, almával, körtével, stb... igy eszi meg a gyümit,hogy belenyomom valamibe. van,hogy pár kölesgolyó vagy nápolyi az uzsi, de van hogy benyom egy tál cuccot is. este nyolc körül megvacsizik, husok, rizs, krumpli, amennyit akar, persze ez nem sok már, amit megeszik de mégis valami, aztán lefekszik 2 dl tápszeres babatejjel. ja, tejpépet is szoktam keverni neki gyümivel, ezzel is hizlalom. végül is eszik főzeléket, gyümölcsöt, mindent, (kivéve levesek), csak persze elmaradva a korához képest, kb mint egy érett egyéves. de engem mostmár nem érdekel. hiába próbáltam megvonni a babás kajákat, csak fogyni kezdett szegény és egyre ingerültebbé vált, nem hogy haladtunk volna, kezdett inkább vissza fele fejlődni. ugyhogy jelenleg igy eszik és nem parázok, nem érdekel ki mit gondol,mert hizott és jókedvű. Gondold át Liza etetését, hogy mivel tudnád a súlyát kicsit felturbózni, ő is jobban érezné magát, sokkal energikusabb lenne. korábban irtad, hogy veszekedni kell vele,hogy jöjjön ki sétálni. Ne foglalkozz a hisztivel, elkapod, had rugkapáljon, egy szót ne szólj, öltöztetsd fel,mint a villám, magadat is, és irány kifele. ha nem akar sétálni, nem gond, ott a jó öreg babakocsi! szerintetek gáz,hogy Zsocit beleültetem? nem akar gyalogolni... de akkor is kiviszem. cipelni nem birom, ugyhogy babakocsizik,abban meg elvan. ha akar kiszáll, ha akar visszaül. hisztizik,mikor kényszeritem az öltözésre, de kint mindig abbamarad. ugyhogy kicibálom,ha tetszik,ha nem. napi fél órára minimum. szóval összességében nézve Katának, mint kétgyerekes anyunak teljesen igaza van, hogy nincs miért paráznod! persze gondolkodj,hogy segithesz a súlyán, meg lehet még többet mondókázni, énekelni, játszani és beszélgetni. ennél többet nem tehetünk, hogy beszéljenek:)
És persze boldog szülinapot a kicsinek!
Ma anyuméknál voltunk Borbála napozni, egy tünemény volt a vakarcs, háromkor feküdt le itthon ,ötkor fel kéne keltsem,mert a hotelban meg mikulásbuli van.... jajj,néha semmi program nincs, és itt rohadok meg itthon,máskor meg egyikből a másikba huppanunk:)
Szilvi ,a hintaló cuki lesz a fa alatt, ha szereti az eféle cuccokat a kislányod, kiváncsi leszek, bejön -e ,remélem,örülni fog:)igen, Moon sand-et vettem, a vidámpark szettet, remélem, nem lesz minden tiszta homok tőle, de várom már, hogy karácsonykor kibonthassuk. Anyuéktól most kapott Zsocika asztalt kisszékkel, ugyhogy mehet a kézimunka:)
sok puszi mindenkinek: L.
Lilla! Köszi a bíztató szavakat. Hát Zsoci sem egy nagyevő....))))) Már Én is ott tartok,hogy evés után adok édességet,csak legyen már a pociban kalória is. Valamint visszaálltunk a tejpépekre,főleg este,hogy tudjon aludni. Mondanom sem kell,hogy múlt héten nagyinál voltunk és tulajdonképpen Liza végig ette a látogatást. Mindent evett,állandóan kaja volt a kezében. Estére lett egy nagy mikulás pocakja az elfogyasztott ennivalótól.Apósom megjegyezte sokat kell bepótolni,mert 2 évig nem kapott rendes kaját. Viccnek fogtam fel és nevettem. De,kedden,mikor a doktornő le soványozta,hát már azt is magamra vettem,hogy lehet,hogy tényleg csak én nem főzök jól:(((
Nagyon kiváncsi vagyok a gyurmára,szeretnék én is venni Lizinek. Majd mesélj.
Szoktatok korizni a Balatonon? Én imádok korcsolyázni,bár már 3 éve kimaradt,de idén előveszem és leporolom,hátha....
Még össze is futhatnánk valahol a balcsi környékén egy össznépi korcsolyázás-forralt borozásra :)))
Puszi
Sziasztok!
Olvastam a kommentjeiteket, és őszintén szólva Bianka sem eszik többet - sőt - mint Zsoci.
Viszont ő soha nem volt sovány, mindig átlagos súlyú volt, szerintem ez alkati kérdés, nem pedig kajálási.
Hidd el, hogy ha egy vékony típusú gyereket reggeltől estig tömködsz, akkor is gyorsan lemozogja.
Egyébként tudjátok, ez érdekes dolog, Bianka unokatesókája egy iszonyúan vékony, korához képest magas kislány (2 éves múlt), és SOHA nem mondta azt nekik a gyerekorvos, hogy tömjék a gyereket, mert sovány.
Eleve azt sem mondta, hogy sovány.
Az anyukája egy alacsony, 40 kilós csajszi, az apja meg egy két méteres vékony férfi, hát mit lehet várni a gyerektől genetikailag? Naná, hogy magas, vékony gyerek.
Bér
Veronika, próbáltál már egyébként Béres cseppet, vagy Vitacolant adagolni a kislányodnak?
Mert nálunk pár hónapja az tette rendbe a nemevést.
Volt egy időszak a nyár végén, amikor hetekig a tápon kívül SEMMIT nem evett Bianka.
Aztán elkezdtem szeptemberben - mikor beteg volt - a Béres cseppet, és egy hét után evett, mint a kisangyal, pedig gyógyszert is kapott, amitől aztán katasztrófa szokott lenni az étvágya.
Mondjuk nálunk az a fura, hogy ebédnél a levesből eszik - úgy kb. egy felnőtt ember adagjának a felét - és mást már nem. Nála nincs leves és második fogás, hanem VAGY leves, VAGY második fogás. A második fogást általában uzsira próbálom meg, ha nem megy, akkor nem megy.
Vacsora nála felvágott, paprika, paradicsom, de talán már említettem, hogy a gyerekem topmodellnek készül, és máris szoktatja magát az Atkins-diétához, nem eszik se kenyeret, se kiflit, se más "szénhidrátot" se a reggelihez, ami szintén felvágott és zöldség, se a vacsorához.
Szóval ne zuhanjatok össze, az én gyerekem sem eszik többet, mint a tiétek, mégsem vékony, szerintem nem ez a gond, ő ilyen alkat, a tiétek meg vékony.
Ja, és múlt hétvégén dédikénél voltunk, és tudom, mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy egész nap eszik a gyerek. Bianka ugyanezt csinálta, dédi "tömte", ő meg evett, mint a jógyerek. Nem lehetett ráismerni.
De hát tudod, "szomszédban még a zsíros kenyér is finomabb".
Egyébként olyan fura, hogy az ember mennyit tudja magát marcangolni a gyerek miatt, aztán egy idő után megoldódik magától a probléma, és visszagondolva csak mosolygunk, hogy minek aggódtunk.
Lilla, ezt a videót én nem néztem meg, mert én összezuhanok, ha emberek a (főleg a saját) gyerekeiket bántják bármilyen formában. Az amerikaiak meg amúgy sem komplettek.
Gyurma kérdés: nálunk mindennapi program a gyurmázás, Bianka már hónapok óta imádja, én csak ajánlani tudom.
Én kilapítom neki, ő meg figurákat "szaggat", meg hát készítek neki hóembert, cicát, gombát, ilyesmit, ő meg játszik velük, "beszélteti" őket.
Ja, és a beszédfejődéshez egy gondolat:
Bianka unokatesója 5 hónappal idősebb, és kb. ott tart beszédben, mint Bianka, DE!!!! mozgásfejlődésben mindig bőven előttünk járt, az első szülinapján ő már bőven SZALADT, míg Bianka akkor kezdett stabilan járni.
Ezen se aggódjatok, mert egyszer csak ráérez az ízére, és pillanatok alatt felfejlődik a kortársai szintjére.
Anyu szerint én két évesen kezdtem el szavakat mondani, addig csak megfigyeltem, és "ő"-ztem, meg mutogattam, de attól még "elraktároztam" magamnak a szavakat, mert pár hónap alatt mondatokban beszéltem már.
Na, most aztán annyit írtam, hogy ihaj!
El is köszönök!
Hozzánk holnap reggel jön a Mikulás, mert hétfőn ugye meló van, úgyhogy már előre is boldog mikulásvárást kívánok nektek!
Puszi nektek: Szilvi
Sziasztok!
Ma volt Lizi szülinapi bulija. Csak a család volt jelen-így is 10-en voltunk:)))
Nagyon jól sikerült,nem volt hiszti, mindenkivel eljátszott a csajszi,aranyos volt. Viszont nem túlzok egy falatot sem evett,csak ivott és a szülinapi tortájából 3 falatot elnyammogott. Aztán alvás után-miután elmentek nagyiék leült és végre megevett egy pizza szeletet:)))
Szilvi!Köszi a részletes beszámolót- mi most kezdtük a Béres cseppet,de még csak 5 napja kapja,még nincs hatása,de remélem kicsit meghozza az étvágyát.
Milyen gyurmát használtok? Karácsonyra szeretnék venni,de nem tudom melyiket válasszam....
A hintaló szuper karácsonyi ajándék,biztos nagyon örül majd Bianka.
Még nem vettem senkinek ajándékot,iszonyúan le vagyok maradva.
Csajok!Ti,hogy töltitek az ünnepeket? Otthon vagy nagyiknál?
Nálunk ez mindig nagy probléma,mert mi Liza előtt mindig hazamentünk Szenteste,hiába voltunk már X éve házasok és volt saját kis kuckónk,együtt ünnepeltünk a családdal. De,Lizi születése óta szeretnénk hármasban lenni 24-én és
ezt olyan nehezen fogadják el.Azt érzem,hogy neheztelnek ránk és azt gondolják,hogy Mi már nem is akarunk velük lenni. Annyira nehéz,szeretnék is hazamenni Anyuékhoz Szenteste,meg itthon is jó lenne maradni... ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! Nem egyszerű!!!!
Jó éjt! (bár Kati még biztos tanul)
Puszi
Írjatok!
Ági is!!!!!
szép jó reggelt mindenkinek!!
jelentem kommentjeitek kinyomtatva, átolvasva :) a munkatársaim olyan jókat röhögnek rajtam ilyenkor...:D
Szilvi a koktélod nagyon hatásosnak bizonyult, ha Biankán ilyen gyorsan átment a baci hullám!! igen, jól láttad... tömérdek mennyiségű játékot kapott a kis vakarcs!!... azóta volt még egy gyerek buli is, ahol szintén hoztak még játékokat... mondtam is a férjemnek, hogy csinálhatna egy szobát csak ezeknek a cuccoknak... de felét már el is pakoltam, így még elférünk a lakásban :) a hintaló szerintem remek ötlet, Alen tavaly Apáéktól "hinta csacsit" kapott, a Shrekből a szamarat és hát nem igazán tudott akkor mit kezdeni vele. bezzeg most!! azon utazik egész nap, imádja!! szóval szerintem Biankának is tetszeni fog!! és ez tényleg olyan Karácsonyos ajándék :))) a kisfőnök nálunk odáig van a hóért!! tavaly megmaradt ami esett és minden napos program volt a szánkózás, itt van mellettünk a Tisza, mellette a töltés, ahol még én is szánkóztam annó :) most is sokat emlegeti, hogy nagy hó, de nálunk még egy szál sem esett... csak ez a nyamvadt eső!! már meg őrjít!! de ha lesz, nálunk nagy menő a hó, szóval akkor legalább kint lehetünk. Szilvi, ha egyszer rá szánom magam a tesóra én is ősz végi, téli babát szeretnék!! hát akkor Ti nem sokára bele is vetitek magatokat a baby projectbe?? :) izgi!! :)
Lilla azt hiszem lehetnénk szomszédok a világodban, ahol 25-30 fok van és minden más, amit felsoroltál :)))) utálom a hideget, de ha már muszáj hogy legyen, akkor legalább ne lucsok és sár terítse az utcákat, hanem hóóóóóó!! a képeket ma átküldöm, csak eddig nem jutottam oda...:S hogy álltok a cumi eltüntetéssel?? nagyon is jól teszed, hogy nem foglalkozol azzal ki mit mond a kajával kapcsolatban, ha már így van, hát muszáj megtalálnod a kis kapukat, hogy Zsozsó egyen valamit. miért lenne gáz a babakocsi?? ha haladni szeretnék én is bele teszem, főleg ha a piacra megyünk. vannak a városban veszély zónáim, ahová el sem indulok kocsi nélkül :) a program dolog nálunk is így van, általában nekünk kell csinálni, hogy legyen, de ha van, akkor meg egy napra tuti, hogy min.5 jut...
KATI TE EGY ISTENNŐ VAGY!! le a kalappal, hogy ilyen ügyes vagy a suliban is!! hogy sikerültek a mostani vizsgáid???? NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT A KISFIADNAK így egy nap késéssel... remélem, jól sikerült a születésnap hétvégén!! mesélj majd!! a héten mentek státuszra is, ugye?? kíváncsi vagyok!!
UH kép... hát szóval még nagyon nem... valahogy ezt érzem... Alennál azzal keltem és feküdtem minden nap, hogy babát akarok. amíg ez az érzés nem jön el megint, nem szeretnék tesót. pedig a férjem lassan elkezd majd nyaggatni szerintem... van egy ilyen érzésem.
VERONIKAAAAAAAAAAAAAAAAA!! azóta már megnyugodtál hál' Istennek, de remélem, nem agyalsz olyan butaságokon, hogy Liza el van maradva bármivel is!!!! sajnos vannak ilyen orvosok, akiknek lételemük a riogatás. mikor kell mennetek vissza a tesztekre?? kötelező?? akkor Nálatok már van baby project?? :) mennyi idő után jött össze Lizi??
KARÁCSONY: nálunk én tettem fel az i-re a pontot!! a drága férjem mániákus haza járó volt és ennek akkor vetettem véget, amikor Alen megszületett. kijelentettem, hogy innentől kezdve mi egy család vagyunk és 24.-én otthon ünneplünk hárman!! és kész!! 25.-e anyósom születésnapja ebéd Náluk, este Apáékhoz megyünk vacsira, másnap Nagyiéknál van kocsonyázás, ahol Anyáék is ott vannak, így megy az ünnep nálunk. nálunk is nehezen fogadták el, de engem nem érdekelt!! ez az egyik legszebb ünnep és velük szeretném eltölteni, megmondtam, ha ezt a család nem érti meg, hát én nagyon sajnálom, de ez ettől még így lesz és kész :))
kaja: nálunk is csökkentek az adagok mostanában, de még így is jól eszik. a leves abszolút favorit, abból megeszik 2 tányért is, csak legyen benne husi, mert ha nincs jajj nekem :) csak a husi-husi-husi!! reggelire+vacsorára pástis kenyért... pástétom. és hát a csoki+a gumimaci nagy sláger :) ha eszik, kap. ez van.
kiállítás: hát számomra nem Albánia lesz a kedvenc ország... nem tetszett egyáltalán, az emberek sem, a város sem, haza felé ráadásul olyan kacifántos utunk volt... árvíz van náluk és elöntötte az utakat a víz, kiöntöttek a folyók. egy nagy busszal mentünk, de így is, ahol átfolyások voltak alig haladtunk, várakoztunk, amikor pedig áthajtottunk ezeken a részeken beázott a csomagtér és a bőröndjeink tiszta vizek lettek. még a buszba is befolyt a víz, elég félelmetes volt, ilyet csak tv-ben láttam eddig... a repülő út sem volt a legkellemesebb, mert olyan vihar volt fent, szinte dobálta a gépet. de a lényeg, hogy végre itthon!! Viki és Alen a reptéren vártak, annyira jó volt!!!! meg kell dicsérnem a férjemet, kitett magáért azon a héten. csak 2 estét aludtak anyósoméknál, nem dolgozott egy délután sem, minden nap kimentek játszani a kicsivel, reggel keltette, öltöztette, vitte, fürdés, vacsi, alvás :) és látszik a kicsin is, hogy mennyire jól viselte, hogy nem voltam, mert Apa végig Vele volt. ráadásul a lakásban is rend fogadott, amikor haza értem, mert össze pakolt :)
szombaton volt a gyerekes buli Alennak, Thomasos tortával, aminek iszonyat örült!! nagyon jól sikerült, olyan jót játszottak a kicsik és manó is szépen viselkedett, pedig tartottam tőle, hogy nem fog... felraktam iwiwre azokat a fotókat is. Lilla neked pedig majd küldök belőle :)
sajnos hétfőn már nem fogadtak ilyen jó hírek itt bent... 90 embernek nem hosszabbítják meg a szerződését márciusig, mert nem tudják fizetni a bérüket. innen csak egy raktárost meg engem vesznek vissza... úgyhogy az előléptetés helyett örülök, hogy maradok!!!! csak hát a munkaidőt így majd átvariálják, úgyhogy a bölcsinek lőttek sajnos... persze örülnöm kellene, hogy egyáltalán van hol dolgoznom, én már is azon kattogok, miről kell lemondani ez miatt... szegény emberek!!
mi is megvettük a kicsinek a karácsonyi ajándékot, egy kis vonatot kap sínekkel, mindennel. gumis és jó műanyag, bírja a strapát!! :) nagyon vonat mániás és azt mondta sihu-sihut kér a Jézuskától :) jövő héten rendezek egy nagytakarítást és fel is díszítem a lakást. ünnepek után úgy sem leszünk itthon, legalább egy kicsit élvezhessem :)
ha minden jól megy 28.-án indulunk Svájcba és egy hétre kint is maradunk. persze ez most mind a munkától függ... lehet nem is tudunk majd elutazni. pedig nagyon bele éltem magam és azért még reménykedek benne!!
ki hol tölti a Karácsonyt?? Új Évre terveztek valamit??
puszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!