Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van kérdésetek a gyermeketek...

Van kérdésetek a gyermeketek beszédfejlődésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Logopédus vagyok, jelenleg itthoni üzemmódban 14 hónapos kisfiammal. Ha tudok segíteni, szívesen válaszolok a kisgyermekek beszédfejlődésével, beszédhibákkal kapcsolatos kérdésekre. (Esténként tudok feljönni)

2011. máj. 13. 14:53
 361/410 anonim ***** válasza:
356 vagyok, mi is járunk tsmt-re itthon is csináljuk 8 hónapja hát én olyan nagy fejlődést nem látok inkább az ovi hatása valahogy a legtöbb javulás. De nagyon sok ismerősünk van akiknek egyértelműen segített mondjuk inkább más dolgokban (magatartászavar, figyelemzavar).
2012. jún. 28. 21:41
 362/410 A kérdező kommentje:
Hasznos dolog a mozgásterápia, de azért nem csodaszer, és nem jó mindenre.
2012. jún. 28. 23:33
 363/410 A kérdező kommentje:

356-os:

Jók ezek a dolgok nagyon, amiket csináltok a kisfiatokkal. Gondolkodom a problémán még, de egyelőre nincs semmi jó ötletem, hogy hogyan motiváld otthon a választékosabb beszédre.

2012. jún. 28. 23:40
 364/410 A kérdező kommentje:

Kedves G. B.!

Nincs személyes tapasztalatom a tornával kapcsolatban, csak azt tudnám elmondani, amit a neten te is elolvashatsz.

Üdv.

Adri

2012. jún. 28. 23:41
 365/410 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Adri, nagyon szépen köszönöm a válaszodat. M. (357-es hozzászóló)
2012. jún. 29. 13:57
 366/410 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm Adri azért nagyon kedves vagy hogy válaszoltál (ismét) :) és együtt gondolkodtál velem:)

356-os.

2012. jún. 29. 14:16
 367/410 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

2éves (25 hónapos a lányom),már mondatokban beszél,viszont az L és R betűt nem tudja kimondani. L helyett V-t,R helyett J-t mond. Meddig számít ez normálisnak? Hogy segíthetnék neki hogy jól tanulja meg?

Köszönöm válaszod!

2012. júl. 1. 15:33
 368/410 anonim ***** válasza:

Szia!

Kisfiam szeptember 7-én lesz 2 éves. Még nem beszél. Talán a NEM-et mondja egyedül, igazán érthetően. Saját nyelvén be nem áll a szája egész nap.

Amúgy mindent időben csinált: 7 hósan kúszott, 7,5 h mászott, 11 hónaposan kézenfogva ment, alig múlt egy éves mikor egyedül is ment. Szerintem ezek teljesen rendben vannak. Amúgy mindent megért, imádja a zenét, táncol énekel (inkább dúdol). (Biliről hallani sem akar, szobatisztaságban sem vagyunk ügyesek, még csak pelusos)

Szerinted kell aggódnom?

Környezetben mindenki azt mondja, hogy a fiúk később kezdenek beszélni, ne aggódjak. Semmit nem akarok sürgetni, nem is lehet, csak jó lenne, ha már legalább az alap szavak mondaná: Apa, Anya, Baba stb, (de semmit.)

Válaszodat előre is köszönöm! Marcsi

2012. júl. 1. 15:41
 369/410 A kérdező kommentje:

Kedves Kleopátra!

Több, mint remek, ha két évesen csak 2 hangja hiányzik a kislányodnak. 5 éves korig normális a pöszeség. A jó beszédpélda, és a sok beszédalkalom elegendő lesz, ne avatkozz bele másképp, mert csak rosszat teszel vele, ha felhívod a figyelmét a beszédhibára.

Üdv.

Adri

2012. júl. 4. 13:33
 370/410 A kérdező kommentje:

Kedves Marcsi!

Nincs azzal semmi baj, ha egy kisfiú később kezd el beszélni. 3 éves koráig nyugodtan légy türelemmel.

A türelmetlenségedet megértem, még bennem is felbukkan néha az érzés (az én kisfiam is lassan indul e téren), pedig nekem ez a szakmám.

Kitartást!

Üdv.

Adri

2012. júl. 4. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!