Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg elkényesztetem a...

Tényleg elkényesztetem a gyerekeimet? (14/L és 18/F)

Figyelt kérdés

Elég jó anyagi helyzetben vagyunk és ezért a gyerekek többet kapnak, mint az átlag korukbeli.

Mindketten kapnak havi 30000ft zsebpénzt. A lányomnak most vettünk egy saját lovat, a fiamnak van már jogsija motorra és autóra is és kapott egy saját motort és majd egy autót is akarunk neki venni. Megveszük nekik a márkás ruhákat, cipőket. A lányom kap jó minőségű sminket.

2010. aug. 2. 13:32
 71/100 anonim ***** válasza:

Kicsit:) Azt elárulod hol tudnak vagy tud íjászkodni? Mert régen én is íjászkodtam csak ellopták az íjamat:((

Egyébként szerintem inkább tegyétek be lakáskasszába(pl fundamenta) max 24ezret lehet havonta s akkor az állam ad rá 72ezret évente:) S akkor hamarosan tudnak venni lakást majd ha kirepülnek. Én egyébként soha nem kaptam zsebpénzt de amire kértem azt megkaptam.. Amikor már kaptam akkor is 2ezret kaptam.(Plusz havi bérlet,kaja a suliban,füzet könyv ami kellett a suliba megvettük. )

De jól jönne nekünk is egy ilyen szülő aki tudna segíteni.. Akkor már nem albérletben lennénk..24/L

2010. aug. 6. 21:23
 72/100 anonim ***** válasza:

Kérdésedre a válasz: igen elkényezteted Őket!

Szerintem azzal lesz a probléma majd, hogy nem fogják megbecsülni a pénzüket. Nem fognak spórolni. és még kerülhettek olyan helyzetbe hogy nem fogtok 30ezret adni nekik. Nem örülnek majd semmilyen apróságnak, aminek egy normális fiatal igen.

Az meg hogy márkás cuccokat kap. Az más dolog. Én is megveszem a lányomnak. Igaz ő még kicsi! :)

2010. aug. 6. 21:25
 73/100 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem én is megvennék ha tudnák minden a gyermekeimnek, a nevelés és a kényeztetés nem itt kezdődik, ha normális, jó gondolkodású gyermekek (pl. nem 200-al hajt át végig a városon stb.) akkor nem értem miért nem lehet megadni nekik mindent, olyan rövid az élet, hadd élvezze aki tudja!
2010. aug. 7. 11:12
 74/100 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Valaki kérdezte, hogy hol tud íjászkodni a lányom. A kisvárosban, ahol élünk van egy hagyományőrző egyesület. Ide jár le.

2010. aug. 7. 12:22
 75/100 anonim ***** válasza:

30.000? O_O

ezegy kicsit durván sok Oo.

nálunk nem zsebpénz van,nálunk ha kérek pénzt akkor kapok...ha el akarok menni a barátnőimmel vásárolni akkor kapok egy tizest amugy meg olyan kéthetente kapok 4000 ft-ot...de szerintem ez pont elég mindenre.

14 évesen a barátnőivel a balatonra?!...na ez egy kicsit durva...engem biztos nem engednének el pedig 15 vagyok ...de az ismerőseim közül sem hinném hogy lenne olyan akit így elengednének...

2010. aug. 7. 14:32
 76/100 A kérdező kommentje:
Szerintem egy 14 éves lányt el lehet engedni a Balatonra. Ennyi idős lány már nem kisgyerek. Persze naponta legalább egyszer beszélünk telefonon.
2010. aug. 7. 14:42
 77/100 anonim ***** válasza:

Szerintem az hogy valaki el van kényeztetve vagy nincs, az nem (csak) ezen múlik. Arra figyelj hogy a személyiségüket ne befojásolja a pénz. A mi osztályunkban vannak szegényebbek és gazdagabbak is. Mikor osztályfőnök azt tervezte hogy osztálykirándulást szervezünk külföldre, akkor a sok gazdagabb diák elkezdte hogy maradjunk tovább, a szállás legyen jobb helyen, aki meg nem tudja kifizetni azt kinevették, és hogy azoknak nem kell jönniük. Tudniuk kell hogy ezt a pénzt nem ők keresték meg így meg kell becsülniük és nem lenézni azt akinek a szülei kevesebbet keresnek. Kérlek erre figyelj oda, mert a környezetemben rengeteg szülőt látok akik nem foglalkoznak ezzel. Fontos még, hogy a gyerekeid ne hagyagolják el a tanulást, azért mert "minek tanulni, anyámék úgy is pénzelnek". Mert lehet hogy megadnátok később is mindent a gyerekeknek, segítség a lakásvásárlásban, stb... De ott a veszély hogy veletek bármi történhet, betegség, baleset, vagy csak anyagilag megy egyikőtök csődben. Kívánom hogy ne történjen veletek semmi ilyen, de számolni kell ezzel is, és hogy ha nem tudjátok támogatni a gyerekeket akkor is boldogulni tudjanak.

Amit adsz nekik az addig jó, amíg a gyerekeket nem teszi beképzelté. Ha azt látod hogy kezdi őket "megrontani" akkor csökkenteni kell ezt az összeget.

2010. aug. 7. 15:56
 78/100 anonim ***** válasza:

igazából sztem nem.. mi is 20 at kapunk havonta.. mi 3an vagyunk. szóval nekünk a 30 kicsit sok lenne sztem.

amugy.. baszus.. ha már 30 ezret kapnak havonta.. nehogymár ti fizessétek a márkás cuccot.. akkor mire adjátok a pénzt????:O elkajálni elpiálni?

értelmetlen. fizessék csak az ő pénzükből akkor jobban rájönnének hol a határ és majd fognak tudni bánni a pénzzel,

2010. aug. 7. 17:41
 79/100 anonim ***** válasza:

Ha nincsenek elrugaszkodva a földtől,és lehet mért ne...

figy max. mosogassanak el,mosogép stb... vagy ha csinnek ilyen ,és tiszta jók,suliba jók.mindent jol csinálnak kicsit szar lenne elvenni tölük a zsebpénzt. figy nézd az ő szemszögükből,nem nagyképüek,jók,kedvesek(ha) ,akkor fura lenne ,h a szülei ,elveszik a zsebpénzét.amugy én havi 10.000t kapok.háát.

2010. aug. 7. 18:05
 80/100 anonim ***** válasza:
84%
Anyukám néha 30.000-et keres 1 hónapra,de megkapunk majdnem mindent amit akarunk.
2010. aug. 7. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!