Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg elkényesztetem a...

Tényleg elkényesztetem a gyerekeimet? (14/L és 18/F)

Figyelt kérdés

Elég jó anyagi helyzetben vagyunk és ezért a gyerekek többet kapnak, mint az átlag korukbeli.

Mindketten kapnak havi 30000ft zsebpénzt. A lányomnak most vettünk egy saját lovat, a fiamnak van már jogsija motorra és autóra is és kapott egy saját motort és majd egy autót is akarunk neki venni. Megveszük nekik a márkás ruhákat, cipőket. A lányom kap jó minőségű sminket.

2010. aug. 2. 13:32
 61/100 anonim ***** válasza:

az én családom is nagyon jól él hál istennek:D

én havi 15 ezret kapok. és én is megkapom a márkás ruhákat(convers,philip russel stb) és a sminkeket is(loreál,nivea,stb) de szerintem havi 30.000 forint sok. megkell tanitani nekik h nem hull minden az ölükbe. én is megdolgozok érte:D 14/L

2010. aug. 4. 15:25
 62/100 anonim válasza:
100%
Én 12 éves vagyok, és szerintem egy gyereknek nem arra van szüksége hogy mindent megkapjon amire nincs is még szüksége! Én még sosem kaptam zsebpénzt, csak szülinapra meg ilyenek! Ez a 30.000 rengeteg pénz. Mit csinálnak ők ezzel? ha én ennyi zsebpénzt kapnék azthiszem most sem a tesóm laptopjáról írnék
2010. aug. 4. 16:14
 63/100 anonim ***** válasza:

Nem sok.ha megtehetitek tegyétek ..^^

Nem kell velük törődni

én 25eft-ot kapok /hó!

13/F

2010. aug. 6. 17:07
 64/100 anonim ***** válasza:

el bizony!! de mennyire!

de Te tudod....

2010. aug. 6. 17:45
 65/100 anonim ***** válasza:

Sokan azzal nincsenek tisztában, hogy a jó anyagi körülmények között élőknek (pl. felső tízezer) egészen mások a minimális igényeik, hiszen pénzesebb körökben mozognak, jómódú a baráti kör, amelybe be kell illeszkedni, tehát mások az elvárások öltözködés + minden egyéb téren.

Más osztályba tartoznak. Míg én nyugodtan felvehetem a kínai cipőt, s a társaságomban nem is néznének le miatta, a gazdagabbak ezt nem tehetik meg.

Ha úgy vesszük, havi 30.000 Ft -ló.asz. Egy jobb pulcsi, vagy cipő ára. Inkább az a siralmas és elkeserítő, hogy sokan ennyiből kell, hogy megéljenek havonta...

Amiatt meg nem kell aggódni, hogy ezek a gyerekek nem fogják megállni a helyüket az életben, hiszen anyuci és apuci valószínűleg nem csupaszseggel fogják őket kirepíteni a fészekből, hanem megfelelő induló tőkével. Ha nem hülyék, nem fogják elherdálni, hanem inkább megfialni.

2010. aug. 6. 18:13
 66/100 anonim ***** válasza:

18.13 vagyok

A fő kérdésre válaszolva:

Nem azon a 30.000 Ft-on múlik, hogy el lesznek-e kényeztetve a gyerekek. Inkább azon, hogy megtanítod-e őket az ésszerű költekezésre. Csak akkor adj nekik 30.000 Ft-ot havonta, ha biztos vagy benne, hogy ezt az életszínvonalat fenn fogják tudni tartani maguknak felnőtt korukban is, és Te ebben segíteni fogod őket pl. egy megfelelő induló tőkével.

Ha viszont egyik napról a másikra azt tervezed mondani majd nekik, hogy "Kisfiam/kislányom, mától kezdve állj meg a magad lábán, el akarsz költözni? Hajrá, vegyél ki egy albérletet magadnak stb..." -akkor nem ez a havi 30.000 Ft a megfelelő felkészítés.

2010. aug. 6. 18:20
 67/100 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem 1000 Ft naponta úgy, hogy a tagdíjakat ebből fizetik és még spórolnak is rendben van. Még, ha meg is tehetitek! :) 4 tesóm van, én 24 vagyok (22, 20, 17, 6), mindegyikünknek van saját háza, négyünknek jogsija amit anyuék fizettek. Míg otthon laktam addig bulira, kozmetikára,fodrászra, kirándulásra és a sulira is kaptam pénzt, de tanulni és segíteni kellett cserébe (mezőgazdaság), most vállalkozó vagyok. A Te gyerekeid is tegyenek érte valamit, hogy megbecsüljenek Titeket, azért amiért ilyen jó életük van.

2010. aug. 6. 18:28
 68/100 anonim ***** válasza:

Én most a sulikezdésre mamámtól kapok 10.000 Ft-ot.Sőt teljesen nem is én fogok rendelkezni belőle,hanem anyámmal közösen fogunk.Én fogok belőle táskát vetetni,meg egy deszkás cipőt(ha kijön belőle),aztán kész.:)Vagy a maradék részt a tankönyvek árába adom.(:

Amúgy most van egy 500 Ft-osom,mert a ballagásról megmaradt pénzem egy része elment egy telefonra,meg buszjegyekre(sokat buszoztam mostanában)..:D

2010. aug. 6. 19:42
 69/100 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon :S Ha en is megtehetnem, akkor sem adnek ennyi zsebpenzt es nem is vennek meg nekik mindent(persze nyilvan amit megvennek az a legszuperebb lenne hiszen telik ra, ertsd: markas ruhak, markas smink stb)

Lehet, hogy jo peldat lat otthon es nem azt hogy vaganykodtok a sok penzzel es szorjatok, de ettöl függetlenül nagyon is befolyasolja öket a tarsasaguk, mas fiatalok. Ezzel 2 modon is banthatod öket akaratlanul: 1 vagy hasonlo anyagi helyzetü baratokat szereznek, de ekkor mar nem lehetsz biztos benne, hogy öket is olyan jol neveltek, mint a te gyerekeidet, azaz siman költik a lovet es lenezik azokat, akiknek nem telik mindenre. 2 megprobaljak eltitkolni, ami szinten rossz, mert ök biztos szeretnenek beilleszkedni, de ennyi zsebpenzzel es mindenfele menö cuccokkal igen nehez meg az atlagba is.

Es a harmadik lehetöseg, hogy csak kihasznaljak öket, vagy lenezik es kiközösitik, ez megint környezettöl függ.

Szoval összesitve az hogy megtehetitek, hogy jogsit es motort kapjon a gyerek oke, jobb is mintha 30 evesen kapja. De a zsebpenz, amit neki kell beosztania, hogy tudja milyen az amikor nincs penze valamire nagyon fontos ebben a korban, hogy megtanulja erteke van a penznek, nem pedig alanyi jogon jar.

Amugy meg te döntöd el, a te gyerekeid.

2010. aug. 6. 20:05
 70/100 anonim ***** válasza:
Szerintem nem rontod el a gyerekeidet addig a pontig amíg tudják, hogy hol a határ, tudják hogy ez a pénz nem csak úgy van, ezért anyu meg apu dolgozik nem is keveset hogy legyen. Mivel megteheted megteszed, én is megtenném ha tehetném. És örülök, hogy te megteheted a helyett hogy irigykednék.
2010. aug. 6. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!