A volt férjem hazugságra vette rá a gyerekeimet. Mit tegyek?
Évekkel ezelőtt hagyott el 3 kicsi gyerekkel egy másik nőért. A legnagyobb gyerekünk akkor volt másodikos, tudott a kapcsolatról, de nem engedte, hogy nekem elmondja, máshogy derült ki. A nő nem érezte magát biztonságban, mert a volt férjem gyakran járt hozzánk, és gyorsan teherbe esett. Hát apa nagyon nem akarta ezt a gyereket, el is költözött a nőtől. Akkor megbeszéltük, hogy a gyerekeinknek jobb lesz, ha nem tudnak erről a piciről, hiszen úgysem lehetnének vele kapcsolatban.
Ez így is volt 4 éven át. Közben újra férjhez mentem, született még egy gyerekem, a volt férjem pedig továbbra is látogatta a gyerekeket két hetente. Közben azt mondta, a másik családdal nem tart kapcsolatot.
Most meg beütött a ménkű. Hosszún idő után elvitte magával a gyerekeket. Furcsák voltak, amikor hazajöttek. Hamar kibukott, hogy a nőnél voltak, és bemutatták nekik a féltestvérüket. Persze az lett nekik mondva, titkolják ezt el előlem. Eléggé kibuktak, főleg a hazugság miatt, de amúgy is kellemetlenül érintette őket ez a látogatás. Most nem tudom mit tegyek. Elengedni nem merem vele a srácokat, és legszívesebben jó messzire elkergetném tőlünk is, de a gyerekek nagyon szeretik. Csak hát annyira rossz, hogy hazugságra neveli őket!
Beszél mindenképpen a volt férjeddel.
Egy fejmosás az exednek meg a nőjének se árt meg.
Kedves Utolsó!
Pedig tényleg velem beszélte meg. Ez konkrétan úgy történt, hogy felhívott azzal, hogy elveszi tőlem a gyerekeimet, hogy a férjem ne járjon hozzánk.Amikor ez nem jött neki össze, bejelentette, hogy szül neki egyet és akkor elfelejti Őket.
A másik kérdés az, hogy nekem sem a bemutatással van gondom. Akkor 4 éve hoztunk egy döntést, hogy jót, vagy rosszat, az most mindegy. Ha az exem úgy érezte, változott a helyzet, meg kellett volna velem beszélnie, de Ő még azt is letagadta, hogy tartja velük a kapcsolatot.
Nézd, lehet nem fog tetszeni, de én elgondolkodnék vajon miért hazudik neked a férjed, akár arról, hogy tartja a kapcsolatot, akár arról, hogy be akarja mutatni a gyerekeket illetve miért kérte arra a férjed, hogy ne mondják meg neked.
Egyébként szerintem ez nem igazi hazugság, csak nem akart róla beszámolni neked a férjed, de miért is tette volna? Külön éltek, neked új családod van. Miért mondta volna meg neked, hogy tartja a kapcsolatot a gyerekével. persze hazugság, de inkább én ezt eltitkolásnak érzem. Naponta több százszor csinál ilyet az ember, mert mi lenne, ha csak igazat mondhatnánk. Jó pár komédia készült erről és valóban muris helyzetek adódnának.
A gyerekekkel is ezt beszélném át, hogy vajon miért érezték úgy, hogy titkolni kéne előtted, merre jártak. És elmondanám, hogy bizony a felnőttek sem hoznak mindig jó döntést-jelen esetben az apjuk. Illetve, hogy semmi szükség az előtted való titkolózásra és ezt az apjuknak is megmondhatják, mert nem vagy olyan, aki ügyet csinál a dolgokból.
A harmadik eltiltani a gyerekeket nem tudod, mert egyetlen bíróság sem veszi el a láthatási jogot, azért, mert bemutatta a gyerekeket a féltestvérüknek és arra kérte a gyerekeket, erről ne szóljanak neked. Csak a gyerekeid életét és apjukkal való kapcsolatukat mérgezed meg.
Én egyébként nem leordítanám a fejét, hanem megmondanám, semmi szükség az eféle titkolózásokra. Mert nem tartozik rád és nem érdekel, hogy ő tartja a kapcsolatot a szeretőjével, másik nőtől született gyerekével. vagy mégis érdekel és úgy érzed rád tartozik, akkor meg tegyél rendet a fejedben, új kapcsolatod van, zárd le a régit.
Kedves Utolsó!
Azt hiszem nem olvastad el rendesen sem a kérdésemet, sem a kommentjeimet. Hidd el, rend van az én fejemben, nem érzem úgy, hogy az exem elszámolással tartozna felém, de amióta külön élünk, én igyekszem nyitott lenni vele szemben, és a közös gyerekeinket érintő kérdéseket megvitatni vele. Ebben szerencsére a párom is partner. Természetesen ugyanezt tőle is elvárnám.
Tény, hogy elég rosszul tűröm a hazudozást. És tévedsz abban, hogy ez csak elhallgatás. Az elhallgatás az, amikor valamiről nem beszélünk, a hazugság pedig az, ha a történtek helyett egy másik történetet adunk elő. Itt az utóbbi történt. Azt is félreértelmezted, hogy a gyerekek önszántukból hazudtak, mert szükségét érezték. Nem önszántukból történt, és kb. 1/4 óráig bírták ki, hogy ne mondják el az igazat, és ki is borította Őket a dolog.
Úgy állítottál be, mintha valamiféle hárpia lennék, és szerencsétlen volt férjemnek muszáj lenne hazudnia ahhoz, hogy életben maradjon. Csakhogy az új családjának is ugyanúgy hazudik, mint nekünk. Mindenféle munkákra és egyebekre hivatkozik, ha idejön. Én kezdem úgy érezni, hogy ez beteges.
Harmadik félreértés: eszem ágában sincs bírósághoz fordulni, vagy korlátozni az Ő jogait. Tisztában vagyok vele, hogy nem csak vele tolnék ki. De megoldást kell találnom erre a gondra, mert nem hiszem, hogy 3 kamasz gyereknek az a legjobb útravaló, "Kisfiam, ha probléma várható, ne vitatkozz, hazudj valamit, úgy olcsóbban megúszod."
Nézd ezt te tudod, rend van a fejedben, én igazándiból kérdeztem ezt. És nem állt szándékomban beállítani téged féltékeny volt feleségnek. (de nem tagadhatod van ilyen, így erre is gondolhattam, hiszen nem ismerlek)
A gyerekeknél pedig félreértetted vagy én fogalmaztam rosszul, nem ők miért érezték szükségét, hogy hazudjanak. Hanem, hogy ők mit gondolnak, miért volt ez szükséges az apjuk részéről, hogy őket erre rávegye. Hiszen ha minimális kapcsolatod van a gyerekeiddel (márpedig számomra az derült ki, hogy törödsz a gyerekeiddel és szoros kapcsolatban vagy velük, ha azonnal észrevetted valami nem stimmel), akkor valóban percek kérdése volt és kiderül meg hát ilyet nem is igen lehet titokban tartani. Szóval én azt nem értem a férjed részéről miért volt ez szükséges. Ráadásul veled vannak a gyerekek, nyilván veled fogják megbeszélni érzéseiket, hogyan viszonyuljanak ehhez a nőhöz, gyerekhez.. Szóval a te bevonásod nélkül nem is értem, hogy képzelte az exed.
És pont a jővő miatt, én elmondanám a kamasz gyerekeimnek, hogy mi vezetheti az apjukat és miért nem helyes dolog ez. Akár bevonnám az apjukat is, beszéljen őszintén mi szükség volt/van erre az egészre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!