Tényleg elkényesztetem a gyerekeimet? (14/L és 18/F)
Elég jó anyagi helyzetben vagyunk és ezért a gyerekek többet kapnak, mint az átlag korukbeli.
Mindketten kapnak havi 30000ft zsebpénzt. A lányomnak most vettünk egy saját lovat, a fiamnak van már jogsija motorra és autóra is és kapott egy saját motort és majd egy autót is akarunk neki venni. Megveszük nekik a márkás ruhákat, cipőket. A lányom kap jó minőségű sminket.
Én gyerek vagyok, jó körülmények között élek, persze nem ennyire. Azt mondom, hogy ez nevelés kérdése... A havi 30 000et én is sokallom, szerintem havi 10 000 lenne az ideális, akármilyen jó élet van, ugyanis 10 000 pont annyi amiből még nem lehet mindent meg venni azon a szinten. Arra gondolok, hogy tegyük fel a srác Iphonet akar venni. Karácsony még messze van. Ilyenkor kell azt mondani a szülőknek, hogy nem, nem kapod meg, arra van a zsebpénz, hogy spórolj belőle. Havi 30 000ből nem fogja megtanulni, hogy mi az ha valamire várni kell.
De ez csak általánosítás, tényleg, 100%ban a nevelésen múlik. Én pl nem fogok márkás ruhákat és sminkeket venni a gyerekeimnek, nem akarom, hogy nagy pofájúak legyenek és ezt státuszszimbólumként kezeljék.
15/f
Igen, szerintem brutálisan elkényeztetitek őket.
Én kapok heti 500 forint zsebpénzt , azon kívül magamnak keresem a pénzt, ebayezésel és vaterázásal .
Amúgy nem is gond , csak arra vigyázz hogy ezek után is megtudják becsülni a pénzt, és mondjuk a szegényebbekkel
ne bánjanak úgy mint egy kutyával mert ők gazdagabbak...
szerintem nem!
megtehetitek :)) és ez jó!
ameddig nem élnek vissza ezzel és tényleg nem vágnak fel vele,addig nincs semmi baj!
aki meg azt mondja h igen,az irigy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!