Tényleg elkényesztetem a gyerekeimet? (14/L és 18/F)
Figyelt kérdés
Elég jó anyagi helyzetben vagyunk és ezért a gyerekek többet kapnak, mint az átlag korukbeli.
Mindketten kapnak havi 30000ft zsebpénzt. A lányomnak most vettünk egy saját lovat, a fiamnak van már jogsija motorra és autóra is és kapott egy saját motort és majd egy autót is akarunk neki venni. Megveszük nekik a márkás ruhákat, cipőket. A lányom kap jó minőségű sminket.
Elárulom, hogy ez a kis társaság punkokból áll. Ne gondoljatok arra hogy egész nap iszunk, drogozunk meg pénzt tarhálunk... semmi ilyesmi. Csak éljük a kis életünket.
2010. aug. 3. 14:24
52/100 anonim válasza:
Az első mondatokért meg elnézést ha valakinek nem tetszik... de általában kimondom amit gondolok.
2010. aug. 3. 14:26
53/100 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Még azoknak is akik lenézően szóltak hozzá.
Többen kérdeztétek mit dolgozunk egy Én fodrász vagyok és egy szalont üzemeltetek, a férjem asztalos és műhelye van. Igazából a mi pénzünk abból van, hogy az elején keményen dolgoztunk, meghúztuk a nadrágszjat és inkább a fejlesztésre költöttünk. Most már annyira kiépült mind a fodrászszalon, mind a műhely, hogy sikeres tulajdonosnak mondhatjuk magunkat és többa bevétel.
Emelett néha eljárunk zenélni bálokba, mellékjövedelem forrásként.
2010. aug. 3. 18:18
54/100 anonim válasza:
igen nagyon... én a helyedbe azt csináltam volna h, oké smink-et megkaphatta volna a lány mert a bőrét ne tegye tönkre, ruhákat is de kunyiznia kellene. Zsebpénz illetően 4 ezer forint/hét MAX. ló nem baj. motor kocsi hát azért azt nem kéne. am sem menő ha fiatal srác saját új kocsival nyomul olyan APUCI pénze...
2010. aug. 3. 19:31
55/100 anonim válasza:
Amit kapnak azért "meg kell dolgozniuk"?
Úgy értem hogy akkor kapnak vmit ha jól tanulnak, és sokat segítenek otthon?
Havi 30.000ft zsebpénz nagyon sok, én még ennyit soha nem kaptam egyszerre, pláne nem minden hónapban.
Szerintem szüntesd meg a zsebpénzt és mond nekik hogy ami kell azt megveszed. Egyik ismerősöm is sok pénzt kap a szüleitől és a haverjaival abból veszik a füvet, persze a szülők ezt nem tudják.
A másik dolog ha elkényezteted őket akkor nem fogják becsülni a pénzt és ha egyszer már a saját lábukra kell állni akkor nézelődnek majd hogy egy kevés pénzért is milyen sokat kel dolgozni.
2010. aug. 3. 21:35
56/100 anonim válasza:
hűűha. 13éwes vagyok, az én családom rossz anyagi helyzetben van, semmi zsebpénz, nyáron szinte showa nem megyek.nekem ezek csak álmok lennének.:)
2010. aug. 3. 21:44
57/100 anonim válasza:
szerintem nagyon.havi 30 000 ft???és gondolom nem ebből spórolják ki a lóra,motorra valót.tanuljanak meg pénzt szerezni,mert ez így nem lesz jó
2010. aug. 3. 23:42
58/100 anonim válasza:
Keményen dolgoztatok és valószínűleg dolgoztok most is! Szerintem megérdemlitek, hogy a gyerekeknek mindent megadjatok! Sok itt az irigy ember, mi sem vagyunk gazdagok, de ha más megteheti, akkor én annak is tudok örülni!
2010. aug. 4. 00:02
59/100 anonim válasza:
Engem sosem kényeztettek el, 16 vagyok ha valamire kérek pénzt adnak. Nekem is megveszik azokat a ruhákat amiket úgy gondolják ,hogy szükséges, sminkeket és különböző testápolási cuccokat. Elemet minden hónapban járok kozmetikushoz és ha kérek pénzt mert szórakozni megyek adnak. És én örülök, hogy nem adnak több pénzt mivel volt barátomat elkényeztették és most meg azt se tudja hova kapjon mivel a szülei már nem adnak neki annyi pénz mivel az üzlet becsődölt és nem tudja mihez kezdjen, nem becsülte meg amije volt most mindene elúszott. Mindent meg kell adni amire szükségük van, de nem kell extrázni, mivel ha minden szükséges dolog megvan akkor nem szenved hiányt semmiben. Ha ez megvan akkor sztem ezen felül elég ha a szülők sokat foglalkoznak a gyerekkel....Ennél többet nem kívánhat senki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!