Tényleg elkényesztetem a gyerekeimet? (14/L és 18/F)
Elég jó anyagi helyzetben vagyunk és ezért a gyerekek többet kapnak, mint az átlag korukbeli.
Mindketten kapnak havi 30000ft zsebpénzt. A lányomnak most vettünk egy saját lovat, a fiamnak van már jogsija motorra és autóra is és kapott egy saját motort és majd egy autót is akarunk neki venni. Megveszük nekik a márkás ruhákat, cipőket. A lányom kap jó minőségű sminket.
:O
hogy mennyi?? aztaqrva...
én örülök ha egy évben kaphatok pár ezer forint zsebpénzt...
nah de mind1..
a kérdésre válaszolva: IGEN!
én nem lennék ilyen a gyerekeimmel...szerintem meg kellett vona tanítani nekik valamiféle értékrendet, mert azzal hogy mindent megadsz nekik, semmire sem mész...ha meg felnőnek és elmennek dolgozni, akkor ugyanúgy szórni fogják a pénzt és túl későn fogják észrevenni, hogy elfogyott a pénzük és még kajára sem telik...
nah de mind1 hiszen miért is kritizálhat egy felnőttet egy gyerek
F/16
jaaaj,kezdődik az h felnőtt korukban ez meg az lesz!
honnan veszitek azt h felnőtt korában nem tud majd bánni a pénzzel??
egyáltalán nem biztos!
szeretem amikor ezt a 10enévesek mondják!az óriási élettapasztalattal a hátuk mögöt...! -.-'
Szerintem Te tudod, hogy elkényezteted-e őket!
Mi is megkaptunk mindent kiskorunkban, oké, nem volt 30ezer ft zsebpénz, de mondjuk 5en vagyunk tesók, szóval az durva lett volna, de amit szerettünk volna, megkaptuk...mikor idősebbek lettünk kaptunk kocsit, hetente eljárhattunk moziba, megvehettük ami tetszett.De szüleink kiskorunktól úgy neveltek, hogy becsüljük meg a dolgokat, szóval soha nem kértünk csak úgy, 'poénból' és soha de soha nem hisztiztünk a cuccokért, ha esetleg mégsem tudtuk megvenni.Nevelés kérdése.Ja és most is, mikor már elköltöztünk, férjhez mentünk, meg tudjuk becsülni a dolgokat, tudjuk hogy meg kell dolgozni értük.
Szerintem az tök jó, ha a szülő meg tud adni mindent a gyerekeinek, mai napig sok mindent kapunk szüleinktől!
Szóval nevelés kérdése!
Engem pl eleinte szinte mindenki kinézett a fősuliból,csak mert kocsival jártam...aztán a barátnőim sorra bevallották, hogy azért volt, mert azt hitték egy elkényeztetett újgazdag vagyok, de csalódniuk kellett...
A válasz megírásának időpontja: ma 13:56
mert te aztán qrva sokat tudsz az életemről.... szerintem jobb lenne ha csöndben leülnél egy sarokba és átgondolnál pár dolgot:vannak olyanok akik nem hogy zsebpénzt, de néha még kenyeret sem tudnak adni a gyerekükneknek és vannak olyanok is akiknek bántalmazó apjuk van és vannak olyanok is akiknek az anyjuknak agydaganatos és vannak olyanok is akiknek mindenből jut egy kicsi....nah most hogy ezt átgondoltad, légyszíves írd újra a válaszod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!