Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg elkényesztetem a...

Tényleg elkényesztetem a gyerekeimet? (14/L és 18/F)

Figyelt kérdés

Elég jó anyagi helyzetben vagyunk és ezért a gyerekek többet kapnak, mint az átlag korukbeli.

Mindketten kapnak havi 30000ft zsebpénzt. A lányomnak most vettünk egy saját lovat, a fiamnak van már jogsija motorra és autóra is és kapott egy saját motort és majd egy autót is akarunk neki venni. Megveszük nekik a márkás ruhákat, cipőket. A lányom kap jó minőségű sminket.

2010. aug. 2. 13:32
 21/100 anonim ***** válasza:
83%
Én születésnapomra kapok 3000.- annak is örülök, mint majom a farkának... Ez nagyon sok. Amint megnőnek és magukról gondoskodnának, nem fog nekik sikerülni mivel te mindent megadsz. Hozzá vannak- lesznek szokva h nem kell csinálniuk semmit mégis mindenük megvan. Ezt elcseszted, már bocs. Mi is jó anyagi helyzetben vagyunk de akkorse kapok meg mindent, és ezt becsülöm is. Van egy olyan mondás: " Nemkaphatsz meg mindent. Hová tennéd?". Gondolkozz el rajta!
2010. aug. 2. 14:16
 22/100 A kérdező kommentje:
Moziba mennek, pizzáznak a barátnőivel. Este egy-egy házibuli, bográcsoznak, grill-partiznak és ebből vásárol be nem kér rá külön pénzt. Íjászkodik és havi 2000ft a tagdíj, lovasklubba szintén van tagdíj, ami havi 4000ft. Nyáron elment pár napra a Balatonra a barátnőivel.
2010. aug. 2. 14:19
 23/100 anonim ***** válasza:
29%

13:56os vagyok!

átgondoltam,és ugyanaz a véleményem!

a kérdező nem arra volt kiváncsi h kinek milyen baja van!

irigy vagy mert neked ez nem adatott meg!

és akkor imvan?nekem sem,ésmégsem vagyok irigy!

azt sem értem h a betegségből hogy jutottál el addig h más gyereke nem tud majd bnni a pénzzel!?

akkor most ülj le és gondld át mégegyszer!

amúgy meg ,nehogymár azért ne adjon annyi pénzt a gyerekeinek amennyi akar,mert mások betegek,vagy épp nincs mit enniük... -.-'

hagy ne legyen már ez az ő problémájuk!

2010. aug. 2. 14:22
 24/100 anonim ***** válasza:
74%
Megtehetitek akk miért ne? Talán később lehet ebből baj mert nem akarnak elválni tőletek mert mindent megkapnak és így kényelmes, nemkell dolgozni. xD Én meg kapom a zoknit, kínait :D Örülök én annak is :)
2010. aug. 2. 14:29
 25/100 anonim ***** válasza:
88%

Is -is a válasz.

A zsebpénz egy kicsit sok, a ló és a motor majd a kocsi belefér, ha a ti anyagi helyzetetek megengedi.

Én is szeretnék olyan körülményeket teremteni a gyerekeimnek hogy ha felnőnek ne kelljen lakáshitelt és autóhitelt fizetniük.

Egyébként volt középiskolában olyan osztálytársam aki a saját kocsijával járt és nem volt nagyképű.

Segített a szüleinek a családi vállalkozásban és ezért kapta.

2010. aug. 2. 14:33
 26/100 anonim ***** válasza:
79%
És a gyerekeid félreraknak ebből a zsebpénzből, vagy mindet elköltik? Mert ha azt mondod, hogy mindketten rendelkeznek ebből egy tekintélyesebb megtakarítással, akkor azt mondom, rendben a dolog.
2010. aug. 2. 14:36
 27/100 anonim ***** válasza:
96%

te sem vagy egy lángelme....

én arra válaszoltam hogy:"szeretem amikor ezt a 10enévesek mondják!az óriási élettapasztalattal a hátuk mögöt...! -.-'"

és csak te kombinálsz mindeféle hülyeséggel...

és hogy irigy vagyok??

nem, nem vagyok irigy :D megvagyok én :D

én nem azt akartam kifejezni hogy irigy vagyok, hanem azt hogy amikor felnőnek a gyerekek, vagyis az egyik már felnőtt, akkor majd arra vár hogy aszájába repüljön a sültgalamb, mert ugye eddig mindent megkapott amire szüksége volt...DE! egyszer eljön egy pillanat, amikor már saját fizetése lesz és akkor majd abból kell költekeznie és én éppen ezért gondoltam hogy talán nem akkor kéne megtanulnia beosztani a pénzét...

és én ku.rvára nem azt mondtam hogy "azért ne adjon annyi pénzt a gyerekeinek amennyi akar,mert mások betegek,vagy épp nincs mit enniük... -.-'"

hol látsz te ilyet?

jah igen

Kedves kérdező: nekem mind1 hogy mennyi pézt adsz a gyerekeidnek...

csak arra figyelj, hogy megtanulják beosztani a pénzüket!

csak ennyit akartam...

F/16

2010. aug. 2. 14:37
 28/100 anonim ***** válasza:
67%
14 évesen egyedül a csajokkal ment a balatonpartra?Na ezért irigylem
2010. aug. 2. 14:37
 29/100 A kérdező kommentje:
Van nekik félretett pénzük.
2010. aug. 2. 14:38
 30/100 anonim ***** válasza:
5%

én az élettapasztalatot arra értettem h tetalán máár megtapasztaltad magadon azt,h sok pénzt kaptál és igy "felnőtten"már nem tudsz vele bánni?

szóval te irsz hülyeségeket,mert nem értetted akérdést!erről ennyit!

2010. aug. 2. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!