Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A GYET-en lévő anyukákról...

A GYET-en lévő anyukákról miért gondolják azt, hogy lusták, ingyenélők, kiszolgáltatottak, felelőtlenek és még sorolhatnám?

Figyelt kérdés

3 gyermekem van, jelenleg a legkisebbel vagyok itthon Gyesen, ő 2,5 éves, szeptembertől meg oviba. Tervezem, hogy itton maradok GYET-en utána is. Sokat olvasgattam a témában, és teljesen megdöbbentet az a fajta rosszindulat és ellenségeskedés amit a Gyet-en lévő anyukák kapnak.

Miért van, hogy a többség szerint ez ennyire rossz? Miben különbözik egy Gyet-en lévő egy Gyes-en lévőtől? mármint megítélésben?

Köszönöm

2017. ápr. 24. 07:06
 41/100 anonim ***** válasza:
10%

én háromig melózok

párom 4 ig, ő 20p alatt van otthon, én 40p, van 4 óvoda a környéken 10perces körben

és nem min.bért keresünk, de hihetetlen történetek vannak :D

ja mielőtt nekem ugrasz: gyerek még nincs, de ha lenne akkor is simán el tudnánk hozni 3/4 4-ig... na bumm

2017. ápr. 24. 18:04
 42/100 anonim ***** válasza:
20%

Kérdező, nem tudom, lehet újdonságot mondok, de mifelénk van olyan hogy okostelefon, sőt, mobilinternet is. Lehet felétek nincs, de felénk van. Sőt, van olyan eszköz is, hogy autó, amivel viszonylag rövid idő alatt lehet nagyobb távolságokat megtenni. És az is meglephet, hogy így dolgozom, hiszen honnan is tudhatnád hogy milyen a kemény munka, nem tudhatod mennyi órányi munkát sűrítek bele. És nem tudom hol olvastad, hogy a nagyszülők vigyáznak rájuk? Azt írtam, hogy apa elviszi őket, ha kedvük van kicsit velük lenni. Az ebédszünetet pedig el lehet tölteni az íróasztal mellett is, dolgozva. Tudod, ez már nem a sulimenza ahol a kantinban kell elfogyasztani az ételt. Van egy adott napi óraszám amit le kell dolgoznod, azt te döntöd el hogyan. Van aki valóban kivesz egy fél órás ebédszünetet, ők értelemszerűen tovább is maradnak. De én inkább abban az időben a levelezést nézem át, vagy egyéb számítógépen végezhető dolgot.

És igen, én tanultam hogy dolgozhassak és mindent meg tudjak adni én is a gyerekeimnek, nem az állambácsitól várom a segélykét, meg a férjemtől hogy eltartson. Bár gondolom te még nem nagyon dolgoztál, legalábbis nem olyan helyen, ahol ez a beosztás kivitelezhető. Ha te is dolgoznál, és nem a férjed dolgozná ki egyedül a lelkét hogy az asszonykáját is eltartsa, nálatok is kivitelezhető lenne.

Na de én befejeztem, te gondolom ráérsz az egész napos semmittevésben, de én inkább a gyerekeimre fordítom ezt az időt.

2017. ápr. 24. 18:19
 43/100 A kérdező kommentje:

Nem az a hihetetlen, h valaki eljön 3 kor vagy 4 kor, hanem az, h valaki VEZETŐ beosztésban dolgozik, és úgy jön el 4 kor, úgy, h elvileg 8 ra jár, és a 8 ledolgozott órája sincs meg.

És igen, ez tényleg ritkaság számban megy, legalábbis itt Bp.-n, h valaki 35 perc alatt otthonról eljut az oviba, lerak 3 kisgyereket, majd onnan tovább menve, még 8 ra be is ér a melóhelyre. Mert hiába van közel az otthonhoz a munkahely, az ovinak sulinak is közel kell lenni, vagy a melóhelynek kell az ovihoz, sulihoz közel lennie, tök mindegy, de azért az elég ritka, h valaki az ovi, suli, mellett lakik és dolgozik.

De ha tételezzük fel, h így van, akkor verje a se...ét a földhöz az örömtől és becsülje meg a jó életét és helyzetét, ne másoknak ossza a lapokat.

2017. ápr. 24. 18:23
 44/100 anonim ***** válasza:
14%
Ja és arra sem emlékszem hogy azt írtam volna hogy a férjem is nyolctól dolgozik. Nos, nem. Ő hatra megy dolgozni és kettőig tart a műszakja. Valamint azt sem írtam, hogy vezető beosztásban vagyok. RÉSZLEGVEZETŐ vagyok. Azért ez még messze áll az igazi vezető beosztástól. Olvass utána mit is csinál egy részlegvezető, mert szerintem te nagyon kevered a dolgokat.
2017. ápr. 24. 18:24
 45/100 anonim ***** válasza:
4%

az a baj veled, hogy akinek jobb a helyzete:

van rendes melója 8-16ig az k.csög

akinek közel az ovi k.csög

akinek él a nagyi az k.csög

mindenki k.csög, akinek jó :D szánalmas

költözz el, képezd magad, keress bébiszittert

2017. ápr. 24. 18:25
 46/100 anonim ***** válasza:
5%
És számolj utána 8-16.00 barátok között is 8 óra munka. Valamint azt sem mondtam hogy Budapesten élünk, ha jól emlékszem. Mert nagyon nem. És mivel az irodához legközelebbi óvodába járnak, így körülbelül 10 perc a távolság autóval, ha megfog az összes lámpa. A nagyfiam pedig biciklivel jár. Úgyhogy még akkor is beérek bőven 8 előtt ha beszélek kicsit az óvónőkkel.
2017. ápr. 24. 18:29
 47/100 A kérdező kommentje:
Nem köcsög, csak számomra hihetelen, és ha kicsit utánagondolnál erre Te is rájöhetnél. Már meg ne sértődj, de ha még nincs is gyered mi a fenéről beszélgetünk egyáltalán? Képzeld én is elképzeltem egy "tökéletes" életet, még amikor csak terveztük a gyerekeket és baromira nem úgy alakultak a dolgok. Majd akkor tárgyaljunk, ha lesz legalábbi 1 gyereked, így látatlanban könnyű neked is osztani az észt....
2017. ápr. 24. 18:32
 48/100 anonim ***** válasza:
0%
Ne szívemezz engem, nem is ismersz..egy segélykén élő pedig ne ossza az észt szerintem, mert nincs mire... majd akkor fogsz pislogni ha a férjed észbekap és lelép..akkor élhetsz csak igazán az állam nyakán. Mert normális ember nem sokáig viseli el ha egy egészséges munkaképes embert kell letartania pluszban. És arról nem tehetek hogy nem tudsz számolni. Te már továbbgondoltad amit leírtam, és úgyse lehet meggyőzni. Itt mindenki hülye csak te vagy helikopter gondolom. Jó, csináld, élősködj az államon továbbra is. Csak gondolkozz, annak az adójából is utalják a segílyékédet akivel most így beszélsz:-) Inkább megköszönnéd hogy vannak még emberek akik a gyerekcsináláson kívül máshoz is értenek különben bajban lennél.
2017. ápr. 24. 18:33
 49/100 A kérdező kommentje:

Azt mondtad mész, nem? Foglalkozz inkább a gyerkeiddel...

De Te ezek szerint tényleg szuper vagy, nemcsak vezető beosztásban dolgozol, 4 gyereket nevelsz, még gyakorizni is tudsz.

2017. ápr. 24. 18:34
 50/100 anonim ***** válasza:
6%
És mond már meg hogy szerinted a 8 és a 16.00 közötti időtartam hány óra is pontosan? Csak mert kíváncsi vagyok:-)
2017. ápr. 24. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!