Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A GYET-en lévő anyukákról...

A GYET-en lévő anyukákról miért gondolják azt, hogy lusták, ingyenélők, kiszolgáltatottak, felelőtlenek és még sorolhatnám?

Figyelt kérdés

3 gyermekem van, jelenleg a legkisebbel vagyok itthon Gyesen, ő 2,5 éves, szeptembertől meg oviba. Tervezem, hogy itton maradok GYET-en utána is. Sokat olvasgattam a témában, és teljesen megdöbbentet az a fajta rosszindulat és ellenségeskedés amit a Gyet-en lévő anyukák kapnak.

Miért van, hogy a többség szerint ez ennyire rossz? Miben különbözik egy Gyet-en lévő egy Gyes-en lévőtől? mármint megítélésben?

Köszönöm

2017. ápr. 24. 07:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/100 anonim ***** válasza:
84%

Két évig voltam GYET-en, sem lustának, sem ingyenélőnek nem tartom magam.

A napjaim is egészen jól ki voltak töltve.

Nálunk 5 gyerek van, 3 középsulis és két ovis. Mindenkit hoztam, vittem, főztem, rendben tartottam a portát, a kertet, befőztem, gondoztam,az állatokat, karitatív feladatokat vâllaltam. elvégeztem egy határotottan hasznos sulit, és autodidakta módon továbbfejlesztettem magam az eredeti szakmámban is.

Anyagilag jó volt, mert a férjem cége elvárta a túlórát, de ki is fizette. Többet keresett csak a plusz órákkal, mint más minimálbérrel. Otthon pedig nem volt szinte semmi dolga. Kiegyensúlyozottan, nyugodtan éltünk.

A döntésünkhöz az is hozzájárult, hogy akkor nem volt a közvetlen közelben munkalehetőség, bejárással meg közel sem 8 óra a 8 óra, megoldhatatlan volt.

Egy éve mentem vissza dolgozni, helyben akadt lehetőség. Anyagilag alig jártunk jobban, kb. 20 ezer forinttal, mert az én munkám miatt a férjemnek ugrott a túlóra. A teher is több rajta, mert gyakran nem tudok időben hazaérni, neki kell fuvaroznia a gyerekeket (tanyán elünk), főzni a nagyobbakkal, és neki, vagy a nagyszülőknek kell a kicsikkel lenni, ha betegek, mert nálam nem megoldott egyik napról a màsikra a helyettesítés, még a szabi is nehézkes. Másik munkahely nincs, csak bejárós, ami még rosszabb.

Csökkentenünk kellett a gazdaságot, melósak a hétvégék, legszívesebben hagynám a fenébe az egészet, csakhogy menet közben lejárt a GYET_em, mert màr csak ketten 18 alattiak.

Biztosan lustaságból térnék szívesen vissza a régi életünkhöz.

2017. máj. 1. 18:57
 92/100 anonim ***** válasza:
0%

Mert ez igy igaz. Lusta,dolgozni nem akaro,szereto,anyak,akik jobban szeretnek szinte sorozatszulni,es igy a "konnyebb utat"valasztani,a munka kibujas alol. Es ige,ez kisgolgaltatott,helyzet legalabbis szamomra. En nem tudnek csak otthon lenni,a kolykoket hajkuraszni,pelenkat cserelni,szoptatni,tapszert csinalni a nap 24orajaban. Na meg a hazimunka. Amit amugyis vegez minden ember,(jobbik esetben)de azert nem 3-4gyerekkel korbeveve magat,a ketto nem ugyanaz.

Szamomra ez rosszabb.

De ez van. Kinek a pap,kinek a papno.

2017. máj. 1. 21:57
 93/100 anonim ***** válasza:
79%

"En nem tudnek csak otthon lenni,a kolykoket hajkuraszni,pelenkat cserelni,szoptatni,tapszert csinalni a nap 24orajaban."

Akkor te is az a típus vagy, akinek az életében az egyetlen lehetőség a kimozdulásra az az, hogy elmegy dolgozni. Én ezt inkább szomorúnak tartom, de remélem magadat sikerült már meggyőzni arról, hogy ez maga a boldogság.

2017. máj. 1. 22:31
 94/100 anonim ***** válasza:
0%

93-As,nincs gyerekem. Es h'ál Istennel nem m.o-n elek,ezert nem is kell az en adombol "eltartanom"a terhes noket,es azokat akik otthon maradnak a gyerekeikkel.

Igen,ez nekem a boldogsag,szabadsag,draga cuccokat veazel magamnak,manikur-pedikur,fodrasz,kozmetika stb.

Ti meg csak maradjatok otthon a gyerekekkel,es stagoljatok a sz.aros pelust,vagy osszatol be a napotokat a gyerekeitek igyenyeikepp. En biztos n csinalnam ezt. Az nem elet.

2017. máj. 1. 22:45
 95/100 anonim ***** válasza:
95%

Nem igazán értem akkor mi értelme a válaszodnak, egyáltalán mit csinálsz itt a kategóriában? Amúgy érdekességképpen elmondom, hogy a nőket nem az állam, meg mások adója tartja el, hanem... kapaszkodj meg, a férjük! Az meg, hogy te erről mit gondolsz és te eltartanál-e egy házastársat, nem releváns, mert nem te vagy a férjük! Na ehhez mit szólsz? Másik érdekességképpen elmondanám, hogy az olyan fejlett országokban, mint pl. az USA kifejezetten normális dolog, hogy a jómódú családokban anyuka nem megy vissza dolgozni, hanem a gyerekekkel foglalkozik, míg ki nem repülnek. Hát nem érdekes?

Ráadásul, ha nem megy vissza dolgozni, még sokkal több ideje van drága cuccokra, edzésre, manikűrre, pedikűrre, mint neked! Ehhez mit szólsz?

Amúgy ezen az alapon, ha megnyerem a lottó ötöst akkor is egy haszontalan, ingerszegény környezetben élő ingyenélő vagyok, mert nem megyek el dolgozni? Ki az a hülye, aki elmegy, ha nem szorul rá?

2017. máj. 1. 22:53
 96/100 anonim ***** válasza:
96%

Hihetetlen, hogy miért nem képes senki elfogadni azt, hogy nem vagyunk egyformák. Én minden válaszoló mondanivalójában találtam igazságot.

Amúgy 2 gyerek mellett dolgozom. 8,5 órát. A férjem távol dolgozik az utazás miatt nem tud segíteni. Felelős és stresszes munkám van. Az egész életem egy rohanás. Rohanok reggel h ne kessek el az oviból, h beérjek fel nyolcra a munkahelyemre. A munkával kapkodok, h befejezzem 4- ig h fél 5 re ovizárásra odaérjek. Lelkifurdalásom van hogy a munkahelyemen nem vagyok 100% aztan lelkifurdalasom van, h en erek utolsonak az oviba. Valami dolgom mindig van es amennyire latom mas anyukákon; ugyanolyan tulhajszoltak es kimerultek mint en.

A betegségekrol nem is beszelve. Bebiszitter/ nagymama/ bartell. Ha nem en vigyazok a beteg gyerekemre, egesz nap gyomorgorcsom van h mi lehet vele/uk. Aztan ott vannak a szakkorok, foglalkozasok. Nyelvorara jarok, a gyerekek egy-egy szakkorre. Tehet 5 napbol 3 tuti foglalt. Fodrasznal pl. Isten tudja mikor voltam utoljara. Szanalmas. :(

Én megertem ha valaki inkabb otthon marad. Évek ota eloszor 4. Napja vagyok itthon mert a gyerekek sulyos betegseget kaptak.

A munkahelyen ezt nem ertekelik igazan. Ezt a par napot pedig vegiggalyaztam, h behozzak egy csomo lemaradast es apoljam is a gyerekeket.

Pont ma szamoltam ki, h az evre meg 25 nap szabim van. A ferjemnek is. Lesz ovis ballagas, szemeszeti kontroll, lehet egy mutetunk, 3 het nyari szunet, iskolakezdes, oszi es teli szunet. H megebedek sem tudunk mindent megoldani. Tehát en megértem ha valaki , aki ebbol az oruletbol kiszall mert megteheti es meg erre is vagyik az tegye meg!!

A magam reszerol amugy en nem maradnek itthon, szeretem a munkam is, ha reszmunkaidore lenne lehetoseg az sokmindenre megoldas lenne. De az biztos h ugrasra kesz nagyszulo nelkul egy no a karrerepitest elfelejtheti.

És raadasul meg szerencsesnek is erezhetnem magam, mert rugalmas a munkaidonk es az olyat mint a szuloi ertekezlet vagy az anyaknapja meg tudok oldani.

Az tartja bennem az erot h mindent hetkoznap probalok megoldani h a hetvege teljesen a csalade lehessen. Jovore a nagy mar iskolas lesz, ha meg tanulnom kell vele delutanonkent, akkor befonom a hajam...

Azert lottozom, hatha.

2017. máj. 1. 23:11
 97/100 anonim ***** válasza:
20%

Ez is igaz,de sajna mi,legalabbis en nem vagyok ilyen szerencses helyzetbe,a masik meg az,hogy en alapbol sem szeretem haszontalannak erezni magam,es nem szeretem ha eltartanak,vagy ha nem jarok el dolgozni. Szeretem en magam megkeresni a penzt arra,amire akarom kolteni. Ez teljesen ket kulonbozo dolog,hogy ha a ferjed tart el,vagy ha megnyered az otots lottot,vagy epp ha vagy eleg jomodu ahhoz,hogy korbepotyogtasd magad,es sz.arsz arra,hogy visszamenj dolgozni. Bocsanag,3dolog. A 3-nak semmi koze egymashoz.

Ha ilyen helyzetben lennek,en is megkockaztatnek hogy szuljek minimum egy gyereket. De jelen esetben nem tehetem meg,es nem is akarom.

2017. máj. 1. 23:14
 98/100 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem pedig manapság ha valakit eltart a férje ÉS jómódban élnek, az megér egy ötös lottót.

De ha visszaolvasol volt itt olyan válaszoló is, aki folyamatosan azt hangoztatta, hogy akinek nincs munkahelye az nem ér semmit. Nem volt ilyen kitétel, hogy kivéve, ha milliomos, hanem kész tényként közölte, hogy akinek nincs munkahelye az amúgyis ingerszegény környezetben él, semmi értelmeset nem csinál, buta és így tovább.

De amúgy tényleg vicces, egyszerűen nem egyformák az emberek, csak én azt nem értem, hogy akik otthon maradnak, azok nem szoktak azon rugózni, hogy más miért nem marad otthon, egyszerűen szerencsésnek tartják magukat és ennyi. De visszafelé meg folyamatosan megy a felelőlten/lusta/hülye/nem normális stb. szöveg, meg a mi lesz ha... Mintha legalábbis ők lennének az illető férje, meg mintha majd az ő gondjuk lenne, ha az illető esetleg egyedül marad.

2017. máj. 1. 23:55
 99/100 anonim ***** válasza:
100%

85-ös vagyok.

Voltam én úgy otthon, h mellettem még itthon volt két kicsi is. Persze amelett is megcsináltam a takarítást, mert muszáj volt. De össze sem lehet hasonlítani azzal a tisztasággal és renddel, ami most van nálunk. Hozzáteszem így sem patika a házunk, de ég és föld a különbség. Anyám mondogatta: takarítani lehet alaposan vagy gyorsan. A kettő együtt nem megy. És nagyon igaza van.

Szerinetm az a gond, hogy sokan nem nevelnek 2 nél több gyereket, és laknak egy 50 nm-eres lakásba. Azok elhiszem, h el sem tudják képzelni, h mire megy el napi szinten az a több óra. 3-4-5 gyereknél már rengeteg a szennyes ruha, rengeteg étel fogy és igen ahol nagy a ház ott koszolnak is rendesen.

Ami még jól tudja ezt szemléltetni, egy panellakáson van max. 5 ablak, 5 függönnyel, nálunk van 25 ablak, 25 függönnyel. Az azért nem mindegy, h 25 ablakot pucolsz meg és 25 függőnyt szedsz le, mosol ki, vasalsz át, raksz vissza, vagy csak 5-öt.

2017. máj. 2. 13:26
 100/100 anonim ***** válasza:
89%
És mielőtt most azzal jöttök, hogy ezt nem kell mindennap csinálni, az így is van, de én évi 2 szer szeretem lepucolni az ablakokat és kimosni a függönyt. És mivel a többi dolgommal is haladnom kell, így ezeket szépen apránként tudom csak csinálni. így az ablakpucolás több hétig is eltart.
2017. máj. 2. 13:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!