13 hetes várandós vagyok és milyen támogatásokat tudok most megigényelni? (Többi lent. )
A párod nem igényelhet semmit, csak ha a férjed is egyben. Ha nem az, csak utólag tudjátok majd.
365 nap 2 éven belül ÉS a szülés napján fennálló biztosítási jogviszony. Ez az ami neked nem lesz, hacsak nem játszol az álláskeresési járadékkal és nem most igényled, hanem szülés előtt.
Terhesség alatt nincs semmilyen támogatás.
A csedhez és gyedhez is biztosítottnak kell lenned szüléskor. Nemcsak visszamenőleg kell meglennie a 365 napnak...
Szóval valószínűleg csak gyest fogsz tudni igényelni.
Ja, és addig is fizesd a TB-det.
2014-ben még nem lehetett apasági nyilatkozattal igénybe venni terhesség alatt (csak szülés után). Nem tudom, hogy azóta változott-e, nézzetek utána.
Ha összeházasodtok, akkor 2 évig jár havonta 5000 Ft, ez még segítség lehet.
Úgy látom nem érted.
Szülés előtt csak a magzati adókedvezményt vehetnétek igénybe,de nálatok ez nem játszik,mert nem vagytok sem házasok,sem bejegyzett élettársak.Persze,nem egy helyről hallottam,hogy így is elintézték,de ez most nem lényeg.Szóval ez járhatna szülés előtt,így majd a gyermek megszületése után tudjátok majd visszamenőleg érvényesíteni.
A csed és gyed feltétele 2 éven belül 365 biztosított nap,valamint a szüléskor is biztosítottnak kell lenni,vagy álláskeresési járadékban kell részesülnöd.Nálad ez nem áll fent,így csak gyes+csp fog havonta járni,meg az egysuzeri anyasági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!