Mennyi gyerektartást vonhatnak le Gyesből, utólag vonják le? Az apa nem engedi látni a gyereket, akkor is fizetni kell?
Kedves Kérdező!
Szeretném tudni hogy most hogy látod a dolgokat?Mindenki leírta hogy micsoda ember vagy.
Nincs-e lelkiismeret furdalásod?
Nem tudom hogy neked mikor halt ki az anyai ösztön.Téged is így neveltek?Eldobtak?Vagy csonka családban nőttél fel?Vagy azt tanították hogy jó pénzes palit kell keresni mert büdös a munka?Az ilyen aljas nők mint te még annyi eszük van hogy teljesen lehúzzák volt apukát gyerektartás címszóval eltartatják magukat.De te meg sem próbálod magad mellé venni a gyerekedet.Mert sajnos TEHER!Pedig ez édes teher!
Olvastam az eddigi válaszokat, és megdöbbentett, hogy a válaszadók zöme milyen könnyedén tört pálcát a kérdező felett, és illette nagyon durva jelzőkkel. Remélem, még nem túl késő, hogy a védelmére keljek.
Először is a tények (javíts ki, kérdező, ha valahol tévedek). Egy 19 éves, rossz anyagi körülmények között élő lányt elcsábít és feleségül vesz egy 39 éves, gazdag férfi, mint később kiderül azért, mert gyereket akart. 3 évvel később sikerül is rávennie a nőt, hogy vállaljon vele gyermeket. Eközben már valószínűleg megcsalja.
Megszületik a baba, de a férfi ettől kezdve mindent megtesz, hogy a kis trónörökös minél kevesebb időt töltsön a saját édesanyjával, aki valóban tapasztalatlan és talán túl fiatal. Bébiszittert vesz fel, odahívja az anyóst segíteni, és ő is igyekszik minél több időt tölteni a fiával. Sok a veszekedés a pénz körül, de nem engedi a feleségét dolgozni. A kisfiú egyre inkább eltávolodik az édesanyjától, akit (gondolom) a család minden tagja semmibe vesz, így ő sem tiszteli az anyját. Az anya végül már maga is elhiszi, hogy ő nem elég jó anya, senki sem szereti, még a saját gyereke sem, és végül egy másik férfi karjaiban keres vigasztalást. El is költözik, gondolván, hogy úgysem fog hiányozni senkinek, a fiának sem. Majd (vagy már időközben) teherbe esik új barátjától, ezzel újra kiszolgáltatott helyzetbe kerül. Nincs jövedelme, évek óta nem dolgozott, a családjára nem számíthat. Sürgősen el kell válnia az apától, és terhesen új életet kezdenie.
Én a fentiek miatt inkább sajnálom a kérdezőt, és (ha már előttem senki sem tette meg), megpróbálok egy kis lelket önteni belé.
Szóval kedves kérdező, tudom, hogy a kérdésed nem erre irányult, de szedd össze gyorsan magad, és kezdd el végre elhinni, hogy lehetsz jó anya, és nemcsak a születendő gyermekedé, hanem a kisfiadé is. Mikorra várod a babát? Van már közted és az exed között írásos megállapodás arról, hogy a fiad nála marad? Ha még nincs, és van még időd, menj el gyorsan egy nagyon jó (lehetőleg nő) ügyvédhez. Az új pároddal szemben állj a sarkadra, ne ő döntse el, hogy ti vagy az exed neveli fel a kisfiadat. Hidd el, ha magatokhoz vennétek (még ha addigra már meg is születik a pici), pár hónap alatt helyre lehetne hozni a kapcsolatotokat. Az exed által fizetendő gyermektartás (kivéve ha nagyon dörzsölt és sikerül a bíróság előtt eltitkolnia a jövedelmét és a vagyonát) fedezné a plusz kiadásokat. A válást még a szülés előtt ki kell mondania a bíróságnak (ahogy előttem is írták), hogy a vér szerinti apa családnevét kaphassa majd a pici, de ezt követően egy új gyermekelhelyezési pert lehet indítani az exeddel szemben. Van rá esély, hogy megnyered és nálad lehet a kisfiad, és kapsz gyermektartást is. Azután az exednek már nem fog gondot okozni elutazni akármilyen messzire is, hogy láthassa a fiatokat, tehát ilyen módon mindkét szülőjével kapcsolatban marad.
Ha nem kerül hozzád a kisfiad, az sokkal rosszabb lesz mindkettőtöknek. A kisfiad nagy valószínűséggel egy elkényeztetett, önző ember lesz, mire felnő, pont mint az apja (aki képes a gyermekét megfosztani a saját anyjától és magának kisajátítani! tényleg olyan jó ember ő, kedves válaszadók?). Ebben az esetben a legjobb, amit tehetsz, az az, hogy a tőled telhető leggyakrabban elhozod láthatásra és tejben-vajban fürösztöd, elárasztod szeretettel és odafigyeléssel, és ha kérdezi, miért kell az apjánál laknia, mondhatod neki nyugodtan, hogy az apja nem engedi, hogy veled lakjon. Nem kell rá semmi rosszat mondani, de ne gondolja soha azt a kisfiad, hogy azért mentél el, mert ő nem kellett neked.
Drukkolok neked, hogy jó irányt vegyen az életed. De ehhez az is kell, hogy te irányítsd, és ne hagyd magad kihasználni, az új párodnak sem.
Most nyugodtan lepontozhattok, várom a magvas beszólásokat.
Kérdező nem reagál semmit, hogy ő egy állat meg kutyába se veszi a gyerekét, meg csak a pénzre hajt és stb sértéseket és egyéb negatív jellemzéseket. Más már rég elküldte volna a pokolba a válaszadókat, de minimum a büdös francba! Sztem ez vagy kamu, vagy pedig a kérdező teljesen tisztában van evvel, hogy ő egy rossz ember, de legalábbis rossz anya.
Más nem vette észre, hogy a kérdező nem védi meg magát?
174-es!
Simán lehet, hogy nem kamu a kérdés. A kérdező próbálta győzködni a többieket, hogy ő nem egy véglény, aztán miután látta, hogy ez nem jött be, szimplán hagyta a francba a kérdést, és nem nézte tovább. A kamu kérdésekre inkább az jellemző, hogy amíg pörög a kérdés, addig a kérdező mindig visszajár, és provokatív meg felháborító kommenteket írogat.
Mellesleg én elhiszem, hogy ez a kérdés nem kamu, mert ismerek ilyen nőt. Neki konkrétan 4 gyereke van, 4 különböző apától, és a nő most is egyedül van, mert mindig arra használta a gyerekszülést, hogy a pasit magához láncolja vele. Nyilván a kérdező is ilyen. Neki teljesen mindegy, hány gyereket hagy el, vagy nyom a világra, neki csak az a fontos, hogy az aktuális pénzcsapot sikerüljön megfognia hosszú időre. Az ilyeneknek nincsen bűntudata, se lelkiismeret furdalása, mert alapba a gyerekre is csak úgy tekintenek, hogy az csak egy szükséges rossz, egy eszköz arra, hogy esetleg miatta megmarad mellettük az aktuális pénzes farok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!