Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyesből, gyedből vonnak le...

Gyesből, gyedből vonnak le gyerektartást? Lehet elidegenedésre hivatkozni?

Figyelt kérdés
Van két fiam, akiket az első férjem nevel. Úgy lett meghatározva hogy 40 ezret fizetek fixen (ebbe muszáj voltam belemenni, mert a nagyobbik nem az ő fia, így rá nem járt volna gyerektartás a voltférjemnek, és csak így ment bele, hogy nála maradjon ő is) Én próbáltam elhozni őket, de nagyon apásak voltak, plusz lakásom sem volt,szüleimhez költöztem. Most van egy élettársam, babát várok, abból nem fogom tudni fizetni a 40 ezret különben nem marad a babára. Amúgy a volt férjem egyedül is el tudná őket tartani. A fiúkat nem nagyon engedi hozzám, illetve szerintem nagyon ellenem vannak nevelve, így már olyan sok mindent nem is tudunk egymással kezdeni, úgy érzem nem szeretnek, illetve ők is sokat változtak, én sem nagyon ismerem őket. Lehet elidegenedésre hivatkozva megszüntetni a gyerektartás fizetését akár örökre?

2013. ápr. 9. 21:20
 81/94 anonim ***** válasza:
menthetetlen vagy...már csak azt mondd meg minek kérdezel ha mindenki hülye csak te vagy az okos?old meg ahogy tudod.de nagyon remélem ennek a kislánynak legalább az apja normális....bár egy ilyen nővel összeállni nem vall sok észre
2013. ápr. 10. 12:57
 82/94 anonim ***** válasza:
45%

kérdező, azt hiszem már megkaptad a válaszod a kérdésedre!!

Nem értem minek mész bele piti kis veszekedésekbe idegenekkel? Minek bizonygatod számodra idegeneknek a döntésedet? Lényeges az neked, mit gondolnak rólad mások? (egyébként már az is kiderült,hogy mit gondolnak rólad)

Komolyan mondom annyi eszed lehet, mint egy tyúknak! Belemész a kis veszekedésekbe és közben sajna csak magadat mentegeted!!

2013. ápr. 10. 14:13
 83/94 anonim ***** válasza:
77%
Azzal nincs gond, hogy ha apánál jobb helyen vannak ott hagyod. Azzal van gond, hogy simán feladod, hogy az anyjuk legyél.
2013. ápr. 10. 14:46
 84/94 anonim ***** válasza:
23%
Az apát azért lehetett volna perelni mert megakadályozza a láthatást. Ha a gyerek nem megy el veled az az ő hibája, ettől a ponttól kezdve perelhető. Erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy perelhetted volna az apát. Sőt, ha most odamész és nem mennek el veled a te lakásodra a hétvégére (amikor a láthatás van, gondolom minden második hétvége + ünnepek + a nyári és téli szünet)akkor is simán perelheted. Mert ha nem akarnak menni az apa odaáll és közli velük, hogy indulás...
2013. ápr. 10. 15:24
 85/94 anonim ***** válasza:
45%
Nem értem a lepontozást, ebben igaza van a kérdezőnek, hogy nem viszi a nyomorba a gyerekeit, ha az apjuknál jó körülmények között élnek, az már más, hogy feladta. De én azt az anyát se tartanám normálisnak, aki képes lenne mindenáron ragaszkodni, hogy nála legyenek a gyerekek, mikor a körülményei nem engedik meg.
2013. ápr. 10. 16:15
 86/94 anonim ***** válasza:
48%
utolsó mit nem értessz? miért nyomor az a gyereknek (2)ha átmenetileg anyuval laknak akár egy szobában.nem a luxus kell a gyereknek hanem szeretet...na ne már hogy alapvető szükségletek ne lehessen biztositani,hameg erre képtelen egy anya akkor minek szül ennyi gyereket.mi lenne ebből a világbol ha pusztán anyagi indokbol minden anya eldobná a gyerekét.meg áll az eszem ilyen ostoba emberektől
2013. ápr. 10. 16:36
 87/94 anonim ***** válasza:
20%
Nem eldobná a gyereket, hanem amIg megfelelő körülményeket nem tud bIztosItani, addig otthagyja a gyerekeket, tartva velük a kapcsolatot. Az apa ugyanolyan szülő, ráadásul, miért kéne ilyen esetben a megszokott életükből egy nyomorba vinni őket? Ha te ezt nem fogod fel, akkor te nem a gyerekeidnek akarnál jót, hanem önző lennél.
2013. ápr. 10. 16:39
 88/94 anonim ***** válasza:
23%
Egyébként pedig, ha normálisan értelmeznél válaszokat, akkor most te éreznéd magad ostobának, bár az nem fog menni látom.
2013. ápr. 10. 16:41
 89/94 anonim ***** válasza:
69%

"ha átmenetileg anyuval laknak akár egy szobában.nem a luxus kell a gyereknek hanem szeretet"

Mert az apja utálja őket vagy mi ? Ha az egyik szülő elköltözik, akkor nem attól lesz jó, hogy magával erőszakolja őket. Hanem lehetőségéhez mérten MAXIMÁLISAN tartani a gyerekekkel a kapcsolatot. Ezt nem csinálta a kérdező, ez nyilvánvaló és még a gyerektartást is megvonná. Én nem kommentelem az anyukát, mert már sokan megtették és újat nem tudnék mondani. De kedves 58%-os nálad csak a határtalan feminizmusság látszik.

2013. ápr. 10. 19:30
 90/94 anonim ***** válasza:
0%
kedves 89 ez az anyuka mint irta vitte volna a gyerekeket a szüleihez ahol egy szobában éltek volna nyilván átmenetileg mert gondolom törekedett volna tovább lépni.nem gondolom hogy ez fedi a nyomor fogalmát.hiszen egy anya dolgozik.gyerektartást is kap.kimondottan erre hivatkozva elhagyni 2 gyereket undoritó.ez nem feminizmus.egyébként ezeknek a gyerekeknek valoban jobb az apjuknál.de igy anyuka se sirjon hogy gyerekek leszarják
2013. ápr. 10. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!