Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyesből, gyedből vonnak le...

Gyesből, gyedből vonnak le gyerektartást? Lehet elidegenedésre hivatkozni?

Figyelt kérdés
Van két fiam, akiket az első férjem nevel. Úgy lett meghatározva hogy 40 ezret fizetek fixen (ebbe muszáj voltam belemenni, mert a nagyobbik nem az ő fia, így rá nem járt volna gyerektartás a voltférjemnek, és csak így ment bele, hogy nála maradjon ő is) Én próbáltam elhozni őket, de nagyon apásak voltak, plusz lakásom sem volt,szüleimhez költöztem. Most van egy élettársam, babát várok, abból nem fogom tudni fizetni a 40 ezret különben nem marad a babára. Amúgy a volt férjem egyedül is el tudná őket tartani. A fiúkat nem nagyon engedi hozzám, illetve szerintem nagyon ellenem vannak nevelve, így már olyan sok mindent nem is tudunk egymással kezdeni, úgy érzem nem szeretnek, illetve ők is sokat változtak, én sem nagyon ismerem őket. Lehet elidegenedésre hivatkozva megszüntetni a gyerektartás fizetését akár örökre?

2013. ápr. 9. 21:20
 51/94 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Valamit nagyon-nagyon félreértettél. A 45. válaszoló nem azért látta be, hogy nem az apja volt a hibás, mert felnőtt és megjött az esze, hanem azért, mert az apja ment utána és nem hagyta, hogy a gyereke elfelejtse. De a korábbi soraid után nem csodálkozom. Szerintem nem csak rossz anya, de határozottan buta ember is vagy. De ez persze csak az én véleményem.
2013. ápr. 9. 22:50
 52/94 A kérdező kommentje:
Lehet valóban akkor hibáztam mikor elköltöztem, ha erre gondolsz. Meg kellett volna próbálnom ott, velük maradni, rendbehozni a kapcsolatot valahogy a voltférjemmel, de nem tudom lett volna rá esély. (vinni hülyeség lett volna magammal őket) De már mindegy. Most ugyan olyan férfi mellett vagyok aki szeret, de a gyerekek nélkül. Hiába ócsároltok, ez természetesen nekem is fáj, csak ha már ez van, akkor ez van. Ha olyan nagy szükségük lenne a pénzre akkor nem akarnék megszabadulni ettől a számomra nagy tehertől. Még ha nem is úgy viselkednek velem ahogy kellene.
2013. ápr. 9. 22:52
 53/94 A kérdező kommentje:
Jó de akkor is volt kihez mennie, én süket fülekre találok. Míg kicsit nem lesznek felnőttesebbek addig hiába próbálkozok. Majd utána talán lesz rá esély.
2013. ápr. 9. 22:54
 54/94 anonim ***** válasza:
100%
22:50es: Rátapintottál a lényegre, de amint látom a kérdező ezt egyszerűen nem érti. Bár inkább úgy fogalmaznék hogy NEM AKARJA!
2013. ápr. 9. 22:59
 55/94 A kérdező kommentje:
De akkor ti most mit csinálnátok a helyemben, ezt írja már meg valaki! Odamegyek (úgy hogy nem tudom, hogyan élnek, van e nője a voltférjemnek, de mindegy odamegyek becsengetek) ÉS?? Ha elmondom, hogy megbántam stb, akkor szerintetek meg fognak hallgatni? Egyáltalán mi a garancia hogy leülnek velem egy pillanatra is, ha eddig is elutasítottak. Szeretném én ha minden szép és jó lenne, az anyjuknak tekintenének, tisztelnének, szeretnének, de nem látom a hogyanját!!
2013. ápr. 9. 23:05
 56/94 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg sem próbálod,akkor honnan fogod megtudni?Igen is,menj oda,csengess be,próbálj velük beszélni,és majd elválik mi lesz.A kistestvérről tudnak?
2013. ápr. 9. 23:29
 57/94 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés: a mostani párodnak nincs keresete? Az övéből nem jön ki a születendő saját gyermekének eltartása? Vagy őt (mármint a párodat) Te tartod el? Hogy mered bevállalni a harmadik gyereket, ha így a másik kettőre, akik szintén a TE gyerekeid, nem telik? És ne azzal vagdalkozz, hogy a volt férjednek meg igen, mert jogilag neki csak a közös gyereketeket kellene eltartania, a másik abszolút a Te felelősséged lenne anyagilag.
2013. ápr. 9. 23:49
 58/94 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, amIg nevelted a 2 fiút se voltál jó anyjuk, nem véletlenül utálnak. Egy normális anyának a szIve szakadna meg és élete végéig próbálkozna. Nem lesz új lap sajnos, mert ha 1-el, aztán a másodikkal megcsináltad, a harmadiknak se leszel jó anyja, felfoghatnád. Ne az új párod miatt szülj. Én nem szeretek senkit vádolni, de te a nők szégyene vagy.
2013. ápr. 10. 00:27
 59/94 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom ki mit írt neked. Nekem is van 2 gyerekem. A nagy fiam nagyon apás, ő az első férjemtől van. A lányom is nagyon apás ő a második férjemtől van. Amikor mi váltunk a fiam az apjához akart menni, mert ott maradt volna minden a régiben. A suli, barátok, a saját szobája. Fájó szívvel de beleegyeztem. De én minden hétvégén mentem érte, és minden iskolai szünet felét nálam töltötte. Nálunk is a volt férj ellenem akarta nevelni a fiamat, de én nem engedtem. A fiam 2 évig élt az apjával. Amikor Szakközépiskolába ment úgy döntött velem akar élni. Most velem él és az apja látogatja mindig.

Szóval az hogy a fiaid nem szeretnek, nagy részben a te hibád is. Hiába nevelte ellened őket, ha te mész, és erősködsz hogy márpedig elmennek hozzád és megeszik a tortát amit sütöttél szülinapra vagy márpedig elmegyünk moziba akkor idővel a fiúk is rádöbbentek volna hogy az apjuk nem mond igazat. De így hogy nem foglalkoztál velük, végül is elérted azt hogy a fiúk teljes mértékben igazat adjanak az apjuknak.. Igazuk van, sosem cáfoltad meg..

De tudom nem ez a kérdés.. A válasz annyi, hogy menj be a bíróságra és kérj új gyerektartási elbírálást. Valószínű hogy kevesebbet kell majd fizetned, de fizetned biztos kell.

A nem törődés nem elég az elidegenedésre.. Neked is küzdened kellett volna hogy részt vegyenek az életedben..

2013. ápr. 10. 01:15
 60/94 anonim ***** válasza:
100%

" ost ugyan olyan férfi mellett vagyok aki szeret, de a gyerekek nélkül."

hallottad már azt hogy

" teheted a borjával válaszd??"

Milyen férfi az aki szerelmet vall, kellesz neki de a gyerekeid nem kellenek?? És azt hiszed ez az ember szeret téged????

Nem vagy okos.... vagyis inkább azt mondom hogy téged sem az eszedért szeretnek (ha szeretnek)

és most mi lesz a harmadikkal?? Ha ő sem fog kelleni neki? Hiszen a csecsemő sírni fog ha kell ha nem.. Állandóan bekakil, bepisil majd, éjszaka fel fog ébreszteni.. Mi van ha te kellesz neki de a lányod nem??? Őt kinek adod???

2013. ápr. 10. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!