Gyesből, gyedből vonnak le gyerektartást? Lehet
elidegenedésre hivatkozni?
Figyelt kérdés
Van két fiam, akiket az első férjem nevel. Úgy lett meghatározva hogy 40 ezret fizetek fixen (ebbe muszáj voltam belemenni, mert a nagyobbik nem az ő fia, így rá nem járt volna gyerektartás a voltférjemnek, és csak így ment bele, hogy nála maradjon ő is) Én próbáltam elhozni őket, de nagyon apásak voltak, plusz lakásom sem volt,szüleimhez költöztem. Most van egy élettársam, babát várok, abból nem fogom tudni fizetni a 40 ezret különben nem marad a babára. Amúgy a volt férjem egyedül is el tudná őket tartani. A fiúkat nem nagyon engedi hozzám, illetve szerintem nagyon ellenem vannak nevelve, így már olyan sok mindent nem is tudunk egymással kezdeni, úgy érzem nem szeretnek, illetve ők is sokat változtak, én sem nagyon ismerem őket. Lehet elidegenedésre hivatkozva megszüntetni a gyerektartás fizetését akár örökre?
Minek még egy harmadikat is megnyomorítani te szerencsétlen??
Még jó, hogy legalább a volt férjed gondos apa.
2013. ápr. 9. 22:06
32/94 A kérdező kommentje:
De nekem miért ne legyen gyerekem ha már így alakult a viszonyom a fiaimmal?
Egyébként nem is ismered a voltférjem, honnan veszed, hogy gondos apa? Pénze van egy rakattal, a fiúk normálisan bánnak vele. Így én is tudnék gyereket nevelni!!
2013. ápr. 9. 22:09
33/94 A kérdező kommentje:
Ha olyan rendes lenne nem nevelte volna ellenem őket, illetve nem a véremet szívná még most is a pénzzel, mikor az égvilágon semmi szüksége rá.
2013. ápr. 9. 22:10
34/94 anonim válasza:
Te miért nemmész oda a gyerekekért amikor láthatás van?
Miért egy idegen neveli a te gyereked?
Sosem fogom megérteni az ilyen nőket. Ha te szeretted volna azokat a gyerekeket nem lennének ilyenek.
Kérd a bíróságon a tartásdíj csökkentését a gyed idejére.
2013. ápr. 9. 22:10
35/94 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy nem beszélnek velem, akkor mit üljek ott? Az apjuk befolyásolja őket, a nagy már nagyon olyan, a kicsi meg ha a nagy flegma velem akkor ő is. Azért mindent én sem fogok eltűrni. A volt férjemmel bezzeg tud normálisan beszélni.
2013. ápr. 9. 22:13
36/94 anonim válasza:
Az csak 18. éves kortól van mivel addig nem az ő kötelessége látogatni téged hanem neked őt.
De csak akkor ha te rendesen látogattad őt és mikkor ő elmúlik 18. és nem látogat többet. Így te erre majd 18. évesen sem hivatkozhatsz, mert te most sem látogatod.
2013. ápr. 9. 22:14
37/94 A kérdező kommentje:
És még egyszer mondom, hogy nem idegen a nagynak a volt férjem, egyszerűen biológiailag nem az apja, de attól még az apja.
2013. ápr. 9. 22:14
38/94 A kérdező kommentje:
De az nem számít, hogy MOST ők nem akarnak látni? Megérteném ha kisgyerekekről lenne szó, de így nem én vagyok az akadály, szóval ugyanaz a helyzet, mintha 18. év után nem lennének rám kíváncsiak.
2013. ápr. 9. 22:15
39/94 A kérdező kommentje:
Köszönöm amúgy a kérdésre adott válaszokat! Akkor bemegyek a bíróságra, hogy gyeden leszek, mi a teendő.
2013. ápr. 9. 22:17
40/94 anonim válasza:
Nem nem számít mert az a te kötelességed értsd már meg. Te nem élsz vele akkor az nem az ő hibájuk. Egyetlen gyereket sem lehet felelősségre vonni az anyja miatt. De ebbe most törődj bele, mert te erre még 18. éves kor után se hivatkozhatsz, mert annak feltétele hogy 18. éves korig rendszeresen TE látogattad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!