Gyesből, gyedből vonnak le gyerektartást? Lehet
elidegenedésre hivatkozni?
Figyelt kérdés
Van két fiam, akiket az első férjem nevel. Úgy lett meghatározva hogy 40 ezret fizetek fixen (ebbe muszáj voltam belemenni, mert a nagyobbik nem az ő fia, így rá nem járt volna gyerektartás a voltférjemnek, és csak így ment bele, hogy nála maradjon ő is) Én próbáltam elhozni őket, de nagyon apásak voltak, plusz lakásom sem volt,szüleimhez költöztem. Most van egy élettársam, babát várok, abból nem fogom tudni fizetni a 40 ezret különben nem marad a babára. Amúgy a volt férjem egyedül is el tudná őket tartani. A fiúkat nem nagyon engedi hozzám, illetve szerintem nagyon ellenem vannak nevelve, így már olyan sok mindent nem is tudunk egymással kezdeni, úgy érzem nem szeretnek, illetve ők is sokat változtak, én sem nagyon ismerem őket. Lehet elidegenedésre hivatkozva megszüntetni a gyerektartás fizetését akár örökre?
Fogd már fel, hogy te vagy a felnőtt, te vagy az anyjuk, igenis neked kell/kellett volna menned utánuk. Nem két hete hagytad el őket, hanem évekkel ezelőtt, amikor még kisebbek voltak és igenis nagy szükségük lett volna rád. Ne legyél már megsértődve, mert úgy érzik eldobtad őket (ahogy történt is) és most már ők is nagy ívben tojnak rád!
2013. ápr. 9. 22:19
43/94 anonim válasza:
Az a baj, hogy nem érted miről beszélnek itt neked.
Leírtam már egyébként mit kell tenned.
4 évvel ezelőtt kicsik voltak még, meg előtte is. Ha fizeted a gyerektartást el is viheted a gyerekeket magadhoz. Miért nem vitted el őket? Olyan nincs, hogy nem akarnak menni.
2013. ápr. 9. 22:20
44/94 A kérdező kommentje:
Na jól van akkor, ha szerintetek nincs olyan, hogy nem akarnak menni.. A nagy 4 éve 11 volt, már akkor is olyan volt, hogy akármit mondhattam neki, ha valamit a fejébe vett. Én elmentem értük, ő meg bejelentette, hogy nem jön és felment a szobájába. Utána még rosszabb lett a helyzet, nem bírtam tovább. Lehet ettől rossz anya vagyok, de mit kellett volna csinálnom. El nem tudtam őket vinni, akkor sem akart jönni, illetve én sem akartam elvinni a semmibe a jó helyről (mikor ez a szerintetek nagyon jó ember kidobott). Úgy voltam vele, hogy jobb nekik ott, megvan mindenük, az apjukat mindig jobban szerették mint engem, így nem akartam harcolni. Lehet rosszul tettem, nem tudom. Olyan nagyon nem látom azt a pontot mikor hibáztam volna, inkább csak így alakult.
2013. ápr. 9. 22:25
45/94 anonim válasza:
Gusztustalan vagy kérdező! Ne haragudj az offért de ezt nem hagyhatom szó nélkül! Én apa nélkül nőttem fel, nem is voltam rá kíváncsi mert anyukám és az ő anyja úgy ellene hangoltak hogy szinte utáltam azt az embert, akit nem is ismertem. Amikor betöltöttem a 14et apám megkeresett én pedig, ahogy tudtam - hülye indokokkal - ellenkeztem ellene. Szerencsére apu nem adta fel, megismertem és rájöttem hogy a rossz az, aki ellene hangolt. Te viszont rossz anya vagy, amiért hagyod ezt. És szó szerint hányingerem van attól, hogy van már 2 gyereked, 2 apától, magasról sz@rsz a fejükre, de azért szülsz még egy babát a 3. hapitól mert "kifutsz az időből". Ja! És végleg elakarsz tűnni az életükből hogy új lappal indulhass és fizetned se kelljen! A gyomrom felfordul az ilyen embertől! Téged mindennek lehet nevezni de anyának biztosan NEM!
2013. ápr. 9. 22:29
46/94 anonim válasza:
Kérdező nem nagyon éri a kötelezettség fogalmát, de nem nagyon lep meg.
2013. ápr. 9. 22:32
47/94 A kérdező kommentje:
Nem azért akarok mindenáron most szülni bárkinek mert kifutok az időből csak az élettársammal ezért most vállalunk közöset. Egyébként lehet egyszer az én gyerekeim is belátják úgy mint te, hogy nem feltétlenül én vagyok a hibás, csak ilyenek voltak a körülmények. (
a trágár megjegyzésekre nem reagálok)
És ismerem a kötelezettség fogalmát!
2013. ápr. 9. 22:36
48/94 anonim válasza:
Amikor először nem ment el veled a gyereked akkor kellett volna az apát beperelni. Ezért írtam, hogy olyan nincs, hogy nem mennek el veled. A jog melléd állt volna....
2013. ápr. 9. 22:37
49/94 A kérdező kommentje:
De miért pereltem volna be az apjukat ha a nagy nem akart velem jönni? Mit érek vele szerinted? Megbüntetik vagy mi? Akkor kifizeti.
Ti meg azt nem értitek, hogy ha valaki elutasít akkor arra nem lehet rácsimpaszkodni. Azzal mit érek el, hogy velem jönnek mert kötelező, de közben még jobban megutálnak? Az kinek lett volna jó.
2013. ápr. 9. 22:39
50/94 anonim válasza:
Nem ők akartak megszületni, hanem te akartad, hogy a világra jöjjenek. Ezért amíg élsz felelős vagy értük. Egy anya a gyereke első számú támasza, a biztos pont, akire mindig számíthat, a szeretet első számú forrása. Valamint az anyaság része a gyerek nevelése, a jó és rossz fogalmának tisztázása, a helyes útra terelés és ha szükséges a fegyelmezés. Huh és még mennyi minden, amit tökéletesen persze lehetetlen megoldani. Szerintem pont abban a pillanatban hibáztál, amikor elengedted a kezüket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!