Gyesből, gyedből vonnak le gyerektartást? Lehet elidegenedésre hivatkozni?
Itt is kijön az ősi probléma: ha az ember horgászni akar, le kell tenni a vizsgát. Ha sportfegyvert akar tartani, vizsgázni kell. Ha autót akar vezetni, még több vizsga kell. De ha szülni akar mindenféle felelősségérzet vagy anyagi lehetőségek nélkül, azt alanyi jogon megteheti, mindegy mi lesz később a szegény gyerekkel.
Érdekes egy világ ez.
Az a baj, hogy hagytad magad bepalizni a gyerekekkel...
Ha egy gyerek nem akar veled lenni,a koor legyen te nem latogatod?
Egy gyerek furdeni sem akar, akkor azt sem kell neki?
Mi az hogy 11 evesen nem hallgatott rad, nem latod, hogy errol te tehettel?
Azert mert nem nevelted oket, nem foglalkoztal veluk.., olnyan nincs hogy nem vagyok kivancsi 11 es 8 evesen az anyamra, ha az anyakent viselkedik. Mint. Irtad az exrjed is kimondta, nem foglalkozol a gyerekeiddel.
Azert mert mst lanyt fogsz szulni nem fog valtozni semmi, majd meglatod, ha nem valtoztataz a hozzaallasodon, ez a gyerek is ugyanugy fog allni hozzad mint a masik ketto...
Nem szidlak, hanem tanacsolom, hogy nezz magadba, hogy talan tudj valtoztatni, meg most is lehet eselyed a yferekeidnel, de ehhez kuzdened kell!
Amigy kerheted a csokkentest, ha nem adjak meg, akkor egy idore az allam megelolegezi a gyerekeknek az osszeget, amit kesobb vissza kellfizetned...
De ha állami megelőlegezést kérsz, akkor bűncselekmény is van: tartás elmulasztásának nevezik, a gyámhivatal az állami megelőlegezés megítélésével egyidejűleg értesíti a rendőrséget, majd bíróság. Felfüggesztett általában.
Jobban teszel, ha fizetsz.
Ismerősöm is van így, 2 nagyobb gyerekét rokonok nevelik, (mama, nagynéni), a nő meg vígan él, szült 3-at is (3 gyerek apától), a 3-at neveli.
Arra sem veszi a fáradtságot, hogy 3 utcával arrébb menjen, és meglátogassa a gyerekeit.
A fiúk 14 és 16 évesek (több, mint 11-12 éve nevelik őket a rokonok), és megvan a véleményük az anyjukról. És nem ellene nevelték őket, sőt, vigyáztak arra, hogy rosszat ne mondjanak a gyerekek előtt az anyjukra, és mégis. Abból, hogy az nem kíváncsi rájuk, le is vonták, hogy egy szemétlába az ilyen, nem anya.
Nem úgy értettem, hogy az élettársamnak nem kellek csak gyerekek nélkül!! Hanem hogy most olyan férfi mellett vagyok aki szeret, viszont sajnos a gyerekeim nincsenek velem, így azért mégsem vagyok teljesen boldog! Egyébként dolgozik, de azért nem vagyunk annyira eleresztve anyagilag, hogy még az én bevételem is csökken, plusz egy gyerek is lesz mégis kidobjunk 40ezret.
De ez mindegy is. Kérem majd a gyerektartás csökkentését, azért ha megszületik a baba lehet hogy a fiaim is kíváncsiak lesznek rá, és akkor ennek ürügyén felveszem velük a kapcsolatot
De fejezzétek már be azt, hogy nem az apja, mert AZ! Szerintem azért több családban előfordul hogy az apánál marad a gyerek válás után, pláne ha nem kicsik és fiúk. Az igaz, hogy nem kellett volna ennyire eltávolodnunk közben egymástól.
Egyébként meg igen lemondanék fordított esetben a gyerektartásról mindkettőnk anyagi helyzetét figyelembe véve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!