Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyesből, gyedből vonnak le...

Gyesből, gyedből vonnak le gyerektartást? Lehet elidegenedésre hivatkozni?

Figyelt kérdés
Van két fiam, akiket az első férjem nevel. Úgy lett meghatározva hogy 40 ezret fizetek fixen (ebbe muszáj voltam belemenni, mert a nagyobbik nem az ő fia, így rá nem járt volna gyerektartás a voltférjemnek, és csak így ment bele, hogy nála maradjon ő is) Én próbáltam elhozni őket, de nagyon apásak voltak, plusz lakásom sem volt,szüleimhez költöztem. Most van egy élettársam, babát várok, abból nem fogom tudni fizetni a 40 ezret különben nem marad a babára. Amúgy a volt férjem egyedül is el tudná őket tartani. A fiúkat nem nagyon engedi hozzám, illetve szerintem nagyon ellenem vannak nevelve, így már olyan sok mindent nem is tudunk egymással kezdeni, úgy érzem nem szeretnek, illetve ők is sokat változtak, én sem nagyon ismerem őket. Lehet elidegenedésre hivatkozva megszüntetni a gyerektartás fizetését akár örökre?

2013. ápr. 9. 21:20
 61/94 anonim ***** válasza:
100%
Valahányszor kidobtak az ajtón,annyiszor kellett volna vissza másznod az ablakon!Mit láttak a gyerekeid?Semmit nem tettél értük,meg nyugtattad magad nem lógsz rajtuk mert nem szeretnek.Most pedig mit fognak látni?beszülsz egy 3dikat,ő jó neki lesz anyjuk.Nekik nem volt és nem is lesz.kapálozól itt azon a volt férjed nem idegen.Dehogy nem ,neveli a gyerekedet.Ha pénzes is a volt férjed miért fáj az neked?jó hogy nem azt várod csak ő finansziroza a gyerekek létét.Ahogy egy apának úgy egy anyának is kutya kötelessége ha másként nem anyagilag gondoskodnia a gyerekeiről.Te meg még ettől is meg akarsz szabadulni.Az a szerencse ez nem igy mükődik.Mit mondjak,nők és anyák szégyene vagy.
2013. ápr. 10. 05:14
 62/94 anonim válasza:
67%
Hány életet akarsz még tönkretenni kérdező?
2013. ápr. 10. 07:14
 63/94 anonim ***** válasza:
100%

Itt is kijön az ősi probléma: ha az ember horgászni akar, le kell tenni a vizsgát. Ha sportfegyvert akar tartani, vizsgázni kell. Ha autót akar vezetni, még több vizsga kell. De ha szülni akar mindenféle felelősségérzet vagy anyagi lehetőségek nélkül, azt alanyi jogon megteheti, mindegy mi lesz később a szegény gyerekkel.

Érdekes egy világ ez.

2013. ápr. 10. 07:39
 64/94 anonim ***** válasza:
77%

Az a baj, hogy hagytad magad bepalizni a gyerekekkel...

Ha egy gyerek nem akar veled lenni,a koor legyen te nem latogatod?

Egy gyerek furdeni sem akar, akkor azt sem kell neki?

Mi az hogy 11 evesen nem hallgatott rad, nem latod, hogy errol te tehettel?

Azert mert nem nevelted oket, nem foglalkoztal veluk.., olnyan nincs hogy nem vagyok kivancsi 11 es 8 evesen az anyamra, ha az anyakent viselkedik. Mint. Irtad az exrjed is kimondta, nem foglalkozol a gyerekeiddel.

Azert mert mst lanyt fogsz szulni nem fog valtozni semmi, majd meglatod, ha nem valtoztataz a hozzaallasodon, ez a gyerek is ugyanugy fog allni hozzad mint a masik ketto...

Nem szidlak, hanem tanacsolom, hogy nezz magadba, hogy talan tudj valtoztatni, meg most is lehet eselyed a yferekeidnel, de ehhez kuzdened kell!

Amigy kerheted a csokkentest, ha nem adjak meg, akkor egy idore az allam megelolegezi a gyerekeknek az osszeget, amit kesobb vissza kellfizetned...

2013. ápr. 10. 08:18
 65/94 anonim ***** válasza:

De ha állami megelőlegezést kérsz, akkor bűncselekmény is van: tartás elmulasztásának nevezik, a gyámhivatal az állami megelőlegezés megítélésével egyidejűleg értesíti a rendőrséget, majd bíróság. Felfüggesztett általában.

Jobban teszel, ha fizetsz.

Ismerősöm is van így, 2 nagyobb gyerekét rokonok nevelik, (mama, nagynéni), a nő meg vígan él, szült 3-at is (3 gyerek apától), a 3-at neveli.

Arra sem veszi a fáradtságot, hogy 3 utcával arrébb menjen, és meglátogassa a gyerekeit.

A fiúk 14 és 16 évesek (több, mint 11-12 éve nevelik őket a rokonok), és megvan a véleményük az anyjukról. És nem ellene nevelték őket, sőt, vigyáztak arra, hogy rosszat ne mondjanak a gyerekek előtt az anyjukra, és mégis. Abból, hogy az nem kíváncsi rájuk, le is vonták, hogy egy szemétlába az ilyen, nem anya.

2013. ápr. 10. 08:24
 66/94 A kérdező kommentje:

Nem úgy értettem, hogy az élettársamnak nem kellek csak gyerekek nélkül!! Hanem hogy most olyan férfi mellett vagyok aki szeret, viszont sajnos a gyerekeim nincsenek velem, így azért mégsem vagyok teljesen boldog! Egyébként dolgozik, de azért nem vagyunk annyira eleresztve anyagilag, hogy még az én bevételem is csökken, plusz egy gyerek is lesz mégis kidobjunk 40ezret.

De ez mindegy is. Kérem majd a gyerektartás csökkentését, azért ha megszületik a baba lehet hogy a fiaim is kíváncsiak lesznek rá, és akkor ennek ürügyén felveszem velük a kapcsolatot

2013. ápr. 10. 09:06
 67/94 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor mondom azt, hogy a szülést bizonyos intelligencia szinthez kötném. Szegény gyerekek, bár szavaidból kiderül, így jobb nekik. Komolyan kérdezem, te tudsz tükörbe nézni? A fiadat olyan ember neveli szeretetben, aki nem is a vér szerinti apja, te meg arra nem vagy képes hogy meglátogasd őket, de még fizetni se akarsz? De gondolom ha fordított helyzet lenne te vernéd legjobban magad hogy neked több pénz kell...
2013. ápr. 10. 09:07
 68/94 A kérdező kommentje:

De fejezzétek már be azt, hogy nem az apja, mert AZ! Szerintem azért több családban előfordul hogy az apánál marad a gyerek válás után, pláne ha nem kicsik és fiúk. Az igaz, hogy nem kellett volna ennyire eltávolodnunk közben egymástól.

Egyébként meg igen lemondanék fordított esetben a gyerektartásról mindkettőnk anyagi helyzetét figyelembe véve.

2013. ápr. 10. 09:16
 69/94 anonim ***** válasza:
Eddig visszafogott voltam, de te értsd már meg, hogy NEM a biológiai apja, hanem "készen kapta" a gyereket. Az szép és jó, hogy apa-fiú kapcsolat van köztük, DE NEM KÖTELEZHETŐ a gyerek nevelésére, mert NEM a gyereke. Így már csak azt lehet mondani, hogy nem minden férfi ilyen, és tényleg rendes tőle, hogy MÁS gyerekét neveli. Te nevelnéd a férjed új kapcsolatából született gyereket? Akinek más nő az anyja? Persze úgy, hogy apuka nem lenne veled. Ergo: mások számodra vadidegen gyerekét?
2013. ápr. 10. 09:20
 70/94 A kérdező kommentje:
Én értem amit írsz! De te meg azt értsd meg, hogy nem 10 évesen lett a mostohaapja, hanem babakorába, és ugyanúgy kezelte mint a sajátját. Tudom, hogy nem kötelessége! Ahogy a kicsit sem. Ha nem tenné talán jobban is jártam volna, mert velem maradnak, és ő fizet gyerektartást bár ő biztos megoldotta volna, hogy egy 10essel kiszúrja a szemem én viszont akkor nem tudtam volna hármunkat eltartani! Ezt is megérthetnétek, hogy muszáj volt vele hagyni őket.
2013. ápr. 10. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!