Amelyik nőnek nem küldi a volt férje a gyerektartást, az feljelenti? Mit szól ehhez a volt férj? Mert én félek feljelenteni, tartok tőle.
Én nem,mert tudom,hogy rossz helyzetben van,majd adja ha tudja,most a szüleit kell segiteni,mi nem halunk éhen ha nem kapom pár hónapig,ismerem,tudom hogy megkapom,vagyis a gyerek egy olyan számlára amihez nem nyúlok,én is teszem rá neki minden hónapban.
De hugommal én mentem feljelentést tenni,exférj egy semmirekellő,eljátékgépezi a feketén megkeresett pénzt,igy neki az állam előlegezi meg,és hajtja be az exem.
Ez sokmindentől függ. Ha a gyerekem apja egy normális, becsületes ember, csak éppen elvesztette a munkáját és néhány hónapja nem fizet, akkor értelemszerűen nem fogok pereskedni vele.
Megmondom őszintén, hogy akkor sem tenném szívesen, ha lenne elég pénzem a gyerekemre, az ex meg csak hadakozna, mindig úgy kell kikönyörögni tőle. Viszont ő se legyen megsértődve, hogyha a gyerek felnő és megtudja, hogy az apja egy fillért sem volt hajlandó fizetni utána. Azt kellene megértenie, hogy azt a pénzt nem nekem fizeti, hanem a gyerekének. Ha ennyi felelősségérzet nincs benne és nekem nem okoz anyagi problémát a gyerekem felnevelése, akkor ráhagynám.
Akkor jelenteném fel, ha amellett, hogy nem fizet követelőzik, akár fenyeget, hogy miaz, hogy beakarom rajta hajtani a pénzt, ha nincs elég pénzem a gyerek eltartásához és tudom, hogy ő megtehetné, hogy fizessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!