Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Névválasztás: Agrippína,...

Névválasztás: Agrippína, Damajanti, Frangipáni, Hieronima, Jokébed, Küllikki, Markéta, Poppea, Szaraszvati, Tertullia, Uljána vagy Vrindávani?

Figyelt kérdés

Mind anyakönyvvezető lánynév.

Beszólásokat nem kérek, azért mert nem olyan elterjedtek, még ugyanúgy jó hangzásúak. Külföldön egy Csenge vagy egy Réka is ugyanennyire szokatlan.

2016. aug. 5. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
100%
Ja és Agrippinát a saját gyermeke, Néro ölette meg.
2016. aug. 5. 14:30
 42/76 anonim ***** válasza:
81%
Javasolnám az Oráliát vagy Kandidát
2016. aug. 5. 14:31
 43/76 anonim ***** válasza:
100%

A kedves férjednek sikerült kiválasztani a legkevésbé magyar neveket a Magyarországon anyakönyvezhető nevek közül.

A legtöbb indiai, szanszkrit, héber, finn stb., de egyik sem magyar.

Szerintem ha már a párod ragaszkodik ahhoz, hogy magyar legyen a második neve a kislányotoknak, akkor segíts neki azzal, hogy kiválogatod neki a magyar eredetű neveket, és azok közül válasszon hangzás alapján kedvencet. :)

Ezen az oldalon egyszerűen le tudod szűrni bal oldalt a "nyelv" menüből a "régi magyar"-t kiválasztva.

[link]

2016. aug. 5. 14:36
 44/76 A kérdező kommentje:

Van egy 30-as magyar listám, lehet, hogy tenykéntbközlöm vele, hogy csak ezeket vagyok hajlandó elfogadni.

Gyorsan kell döntenünk, mert ikrek lesznek, valószínűleg 9. hónap előtt jönnek. A másik baba is kislány, de róla direkt nem írtam, mert neki már megvan a neve, és nem ahhoz akarjuk választani a másikat.

2016. aug. 5. 14:46
 45/76 anonim ***** válasza:

Na,itt aztán van kutyulás!Frangipáni franica eredetű,a Küllikki finn,stb.,stb.

Őszintén mondom,10 évvel ezelőtt-nem voltam már olyan fiatal,33 éves,a 2. gyereket terveztük-és a Küllikki nekem is nagyon tetszett.De tisztában voltam vele,hogy ez itthon,tipikus magyar vezetéknévvel vállalhatatlan.

A helyedben én 2. keresztnévként magyar nevet választanék,hiszen a kisfiúnak is az lett.Az úgy elég hülyén néz ki,hogy Ő James Domonkos Wayett,a kislány meg Grace Willow Wayett.Biztos,hogy másodikként magyar keresztnevet adnék.Ami szép,és nem is mindennapi pl. Hajnal,Jázmin,Darinka,stb.vagy mutasd meg a Férjednek ezt az oldalt: [link]

2016. aug. 5. 15:35
 46/76 anonim ***** válasza:
100%

"ragaszkodik ahhoz, hogy a második neve magyar legyen."

De hát ezek nem is magyar nevek,attól, h a magyar utónévkönyvben helyet kaptak.

2016. aug. 5. 15:44
 47/76 anonim ***** válasza:

Vrindavani helyett ajánld fel a Vandát, hasonló a hangzása. Grace Vanda Wyatt, nem is rossz és a Vanda tényleg egy magyar név, ha nem is ősmagyar, de gyakori magyar név.

Ugyanígy Frangipáni-Fanni, Jokébed-Janka, Damajanti-Dalma, Markéta-Martina, Tertullia-Titanilla, persze, ezek csak példák.

2016. aug. 5. 15:56
 48/76 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem butaság volt elévágni a magyar utónévkönyvet, ami tele van hülyeségekkel, én csináltam volna neki egy szép kis válogatást, amin mondjuk szerepel az én kedvenc 100 nevem és abból válasszon és akkor most nem meredne égnek a hajad a Szaraszvatitól. Ami csak azért vicces, mert magyar nevet akart, de nincs oylan magyar, aki aezt viselné, max az az egy, aki a nevet kérvényezte, így hát bekerült az utónévkönyvbe.
2016. aug. 5. 16:00
 49/76 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy a férjed kiválasztotta az összes röhejes hangzású nevet az mta listájából. Ha ragaszkodik hozzá, hogy magyar neve legyen a gyereknek, akkor sürgősen hívd fel rá a figyelmét, hogy ezek nem magyar nevek, sőt, itt ezek nagyon gáz névnek számítanának, és nem azért, mert ritkák, hanem mert hülyén hangzanak, ráadásul mind külföldi név. Ha azt akarja, hogy a második neve magyar legyen, akkor sokkal vállalhatóbb egy Réka, Villő, Tünde, Bíborka, Lilla. Nekem mondjuk nem ezek tetszenek, de ezek magyar nevek, és nem is hangzanak idiótán.
2016. aug. 5. 17:56
 50/76 anonim ***** válasza:
100%
Nem értelek. Azt írod, hogyférjed magyar nevet szeretne. De a felsoroltak közül nemhogy egyik sem magyar eredetű, de élő magyar ember nem szívesen visel ilyen nevet. Keress rá arra az oldalra, ahol csak magyar eredetű keresztneveket találsz és abból válogasson.
2016. aug. 5. 20:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!