Névválasztás: Agrippína, Damajanti, Frangipáni, Hieronima, Jokébed, Küllikki, Markéta, Poppea, Szaraszvati, Tertullia, Uljána vagy Vrindávani?
Mind anyakönyvvezető lánynév.
Beszólásokat nem kérek, azért mert nem olyan elterjedtek, még ugyanúgy jó hangzásúak. Külföldön egy Csenge vagy egy Réka is ugyanennyire szokatlan.
A kedves férjednek sikerült kiválasztani a legkevésbé magyar neveket a Magyarországon anyakönyvezhető nevek közül.
A legtöbb indiai, szanszkrit, héber, finn stb., de egyik sem magyar.
Szerintem ha már a párod ragaszkodik ahhoz, hogy magyar legyen a második neve a kislányotoknak, akkor segíts neki azzal, hogy kiválogatod neki a magyar eredetű neveket, és azok közül válasszon hangzás alapján kedvencet. :)
Ezen az oldalon egyszerűen le tudod szűrni bal oldalt a "nyelv" menüből a "régi magyar"-t kiválasztva.
Van egy 30-as magyar listám, lehet, hogy tenykéntbközlöm vele, hogy csak ezeket vagyok hajlandó elfogadni.
Gyorsan kell döntenünk, mert ikrek lesznek, valószínűleg 9. hónap előtt jönnek. A másik baba is kislány, de róla direkt nem írtam, mert neki már megvan a neve, és nem ahhoz akarjuk választani a másikat.
Na,itt aztán van kutyulás!Frangipáni franica eredetű,a Küllikki finn,stb.,stb.
Őszintén mondom,10 évvel ezelőtt-nem voltam már olyan fiatal,33 éves,a 2. gyereket terveztük-és a Küllikki nekem is nagyon tetszett.De tisztában voltam vele,hogy ez itthon,tipikus magyar vezetéknévvel vállalhatatlan.
A helyedben én 2. keresztnévként magyar nevet választanék,hiszen a kisfiúnak is az lett.Az úgy elég hülyén néz ki,hogy Ő James Domonkos Wayett,a kislány meg Grace Willow Wayett.Biztos,hogy másodikként magyar keresztnevet adnék.Ami szép,és nem is mindennapi pl. Hajnal,Jázmin,Darinka,stb.vagy mutasd meg a Férjednek ezt az oldalt: [link]
"ragaszkodik ahhoz, hogy a második neve magyar legyen."
De hát ezek nem is magyar nevek,attól, h a magyar utónévkönyvben helyet kaptak.
Vrindavani helyett ajánld fel a Vandát, hasonló a hangzása. Grace Vanda Wyatt, nem is rossz és a Vanda tényleg egy magyar név, ha nem is ősmagyar, de gyakori magyar név.
Ugyanígy Frangipáni-Fanni, Jokébed-Janka, Damajanti-Dalma, Markéta-Martina, Tertullia-Titanilla, persze, ezek csak példák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!