Névválasztás: Agrippína, Damajanti, Frangipáni, Hieronima, Jokébed, Küllikki, Markéta, Poppea, Szaraszvati, Tertullia, Uljána vagy Vrindávani?
Mind anyakönyvvezető lánynév.
Beszólásokat nem kérek, azért mert nem olyan elterjedtek, még ugyanúgy jó hangzásúak. Külföldön egy Csenge vagy egy Réka is ugyanennyire szokatlan.
Kanadában ezekkel a nevekkel örökre elátkoz titeket. Állandóan betűznie kell majd, ki se tudják mondani, folyamatos küzdelem lesz neki.
Pláne, hogy a Szaraszvati, Vrindávani kapásból indiai név.
Ha mindenképp ezek közül lesz egy, akkor Agrippína.
A fiunk második nevével is hasonló volt a helyzet, mert teljesen beleszeretett a Dömötör hangzásába. De szépen, lassan meggyőztem, hogy a Domonkos is majdnem így hangzik.
Viszont a lánynév ötleteihez nem tudok hasonló neveket...
Agrippína lehet,hogy kicsit hosszú lenne, hogyha 3-részes névről van szó, meg igazándiból se külföldre, se Mo-ra nem ajánlanám
Damajanti nekem túl fura; nekem nem is hangzik se fiú -sem pedig lánynévnek.
Frangipáni -ez vezetéknévnek elmegy, de egyáltalán nem nőies
Hieronima- Ezzel szerintem nem lenne rossz, végülis ez tetszik nekem; egyébként lehet, hogy egy leheletnyivel ez is hosszabb a kelleténél, hogyha 3neves megoldás van; de nekem ez így tetszik
Jokébed -ez nekem inkább tárgynak hangzik, vagy esetleg valami kártyalapnak, mint a Joker.
Küllikki - Ez számomra komikus hatású név sajna, úgyhogy ezt a nevet sehol nem adnám, bocsi, ha valakit így hívnak és megsértettem volna.
Markéta - Ez is inkább tárgynak hangzik; valami rakétára asszociálok róla, mint nőiességre, személyre, inkább már Margaréta vagy Margit, nekem a Margaréta egyébként tetszik, de nem illik be a két eddigi név közé; meg nem tudom, lehet, hogy piszkálnák is a pizzával esetleg. Ott is biztos Margherita vagy ilyesmi
Poppea - Ez a másik variáció, amelyik nem rossz hozzá, ez is így még egész jó, de nekem a Hieronimával eddig jobban tetszik.
Szaraszvati - na, ezt felejtsétek el inkább.
Tertullia - hát ez kicsit túl kacifántos még Mo-n is, szóval hát nem nagyon adnám
Uljána - Hát ezzel kicsit összeolvadna, és "Szuljána" kijönne kicsit a szavak kapcsolódásakor a Grace végéből meg az Uljána elejéből; egyébként ez se rossz, de a Hieronima meg a Poppea szerintem jobbak nála; meg nem tudom ,hogy ezt az Uljánát hogy ejtenétek, így magyarosan, vagy pedig valami Juldzsáná; vagy hogy mások hogyan ejtenék, szóval hát ez szerintem több szempontból is nem a legjobb választás
Vrindávani - Hát ebből ha próbálom együtt kimondani a Grace-szel, annyira beleakad a nyelvem, hogy a Vrindávani "R" betűjét nem sikerül kimondanom, szóval Vindávani lesz belőle, kivéve, hogyha nagyon -nagyon összpontosítok. Egyébként nekem ez a név tetszik; de még ráadásul nem csak, hogy belebotlik a nyelvem, még a sok alliteráló vé, hogy VrindáVani Wyatt azok is zavaróak együtt, szóval ez itten semelyikhez nem illik. Egyébként ez is valami külföldies hangzású dolog nekem, szóval ez is ilyen modern újabb találmányú, újabb keletű név lehet, szóval nem is egy tipikus magyar név, hanem mostanság fejlesztette ki valaki, vagy hallotta külföldön, és megtetszett neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!