Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Névválasztás: Agrippína,...

Névválasztás: Agrippína, Damajanti, Frangipáni, Hieronima, Jokébed, Küllikki, Markéta, Poppea, Szaraszvati, Tertullia, Uljána vagy Vrindávani?

Figyelt kérdés

Mind anyakönyvvezető lánynév.

Beszólásokat nem kérek, azért mert nem olyan elterjedtek, még ugyanúgy jó hangzásúak. Külföldön egy Csenge vagy egy Réka is ugyanennyire szokatlan.

2016. aug. 5. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nekem annyira egyik se az esetem, de mivel Kanadában éltek, el tudom fogadni (na meg főleg mert nem az én gyerekem)

Az Agrippinát és a Szaraszvatit én kilőném, ha mégis hazajöttök, akárcsak látogatóba ezek khm... hogy is mondjam, hát bizonyos aszociációk miatt csúfolódásra adhatnak okot. Az Uljána mondjuk nekem eléggé tetszik, szlávos, de szép. A Poppea és a Markéta is tetszik, bár a Poppea helyett, ha már Kanada, nem lehet Poppy? Az nagyon cuki! (jó, mondjuk itthon azt is csúfolhatnák Popsinak sajnos :( ) A Hieronima, hát nem tudom. Damajanti egyáltalán nem tetszik, Frangipáni sem Jokébed szerintem borzasztó, Tertulliát és a Vrindávanit szerintem nehéz kiolvasni is, nemhogy kimondani. A Külliki még esetleg aranyos.

2016. aug. 5. 12:54
 12/76 anonim ***** válasza:
100%
Magyar gyereknek aki külföldön él, olyan nevet választanék, ami mindkét országban elfogadott létező név, hiszen könnyen lehet, hogy sokat jön majd Magyarországra, bár ez tőletek is függ. Ezek a nevek szerintem Kanadában is kiverik a biztosítékot és itthon is.
2016. aug. 5. 12:55
 13/76 anonim ***** válasza:
100%

Indiai, vagy török a férjed? Ha nem, akkor nem értem, mi bajotok van...ezek külföldön is gázosak. Nem csak nem elterjedtek, és hidd el nem az velük a baj, hanem hogy nem jó hangzásúak.

Az egyetlen fogyasztható nekem ezekből a Poppea.

2016. aug. 5. 12:56
 14/76 anonim ***** válasza:
100%
Grace Poppea Wyatt
2016. aug. 5. 12:57
 15/76 A kérdező kommentje:
Ha a teljes nevét én adnám, középső neve Miranda lenne, de a férjem megvétózta.
2016. aug. 5. 12:58
 16/76 anonim ***** válasza:
100%
szép nevet választotatok, én ehhez lehet nem is tennék még egyet. a felsoroltak közül szerintem egyik sem megy hozzá
2016. aug. 5. 12:58
 17/76 anonim ***** válasza:
100%
Na a Grace teljesen rendben van, megnyugodtam, a második nevet sokan nem használják, szóval lehet bármelyik, amit a férjed választ, egyébként szebb lenne magában a Grace, ez egy nagyon szép rövid név lenne, el fogja csúfítani ez a hosszú nyelvtörő a név közepén, de legalább van normális neve a gyereknek, amit használhat. Ha muszáj, akkor az Uljánát tenném hozzá.
2016. aug. 5. 12:59
 18/76 anonim ***** válasza:
91%
Jollopukki
2016. aug. 5. 13:01
 19/76 anonim ***** válasza:
100%

Ha kanadában éltek, a Frangipánit felejtsd el, mert az magyarul marcipánt jelent (francia).

A Grace nagyon szép név. Maradjatok ennél.

2016. aug. 5. 13:06
 20/76 A kérdező kommentje:

A férjem kedvence a Küllikki. Oda van érte, hogy milyen aranyos a hangzása egy kislánynak. Hát nem tudom 😐

Az a baj, hogy mindketten más nyelven gondolkozunk...

A férjemnek például a Cordelia is tetszik, de arról én egy kordéra asszociálok.

Nekem tetszik a Miranda és a Willow, de ő hallani sem akar róluk.

Ráadásul ő(!) ragaszkodik ahhoz, hogy a második neve magyar legyen. Azt hiszem, lesz még pár vitánk a következő 3 hónapban.

2016. aug. 5. 13:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!