Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor hívjuk a mentőket? Ti...

Mikor hívjuk a mentőket? Ti hogyan csináltátok?

Figyelt kérdés
2015. szept. 9. 17:23
 81/101 anonim ***** válasza:
100%

Ha már itt vagyunk, had offoljak egy kicsit, hátha valakinek ez is segítség lesz:

Mentőt kell hívni a terhesség bármely szakában, ha erős vérzésünk van. Arra gondolok, amikor elönt a vér, nem ilyen 1-2 csepp, vagy csak a WC papíron látszott valami típusúra. Tehát erős vérzésnél azonnal mentőt hívni, mert a kismama elvérezhet. Ha éles, nem múló, szúró fájdalmat érzünk (mintha belénk vágták volna a nagykést) szintén mentőt kell hívni. Valamint: ha mentőt hívunk, akármennyire is félünk, idegesek vagyunk, próbáljuk lassan, érthetően elmondani a panaszunkat, illetve a címűnket pontosan diktáljuk be. Megdöbbentően sokszor probléma ez, el sem hinnétek.

Bocs mégegyszer az offért, de hátha segítség lesz ez valakinek.

2015. szept. 10. 15:31
 82/101 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm annak a válaszolonak a megerősítést akinek apukája VALOBAN mentős!

IQ bajnoknak neveztetek(a taxipártiak) hiába irtam h engem faloban filmbeli jelenetként elöntött a magzatviz,szerintetek elég lett volna a vastag törölköző a fenekem alá...

2015. szept. 10. 16:39
 83/101 anonim ***** válasza:
34%
Senki nem "nehezményezte", hogy indokolt esetben mentőt hívjon a kismama. Az itt a vita tárgya, ha tervezetten úgy áll hozzá valaki, hogy történjen bármi, máris mentőt hívok, mert úgyis kijönnek és bevisznek.
2015. szept. 10. 16:59
 84/101 anonim ***** válasza:
100%
83-as, nem kell szépítgetni a válaszaitokat. Ti azt írtátok, hogy aki 40 km-re lakik, az is hívjon taxit. A mentős meg azt mondja, hogy ha 20 km-re messzebb laksz, akkor jogszerűen hívod ki a mentőt. Ha a fájások erősödnek, akkor is jogszerűen hívod ki, mindegy hol laksz. Ennyi. Ja és honnan veszitek, hogy a válaszoló édesapja szentségel, ha nem indokoltan hívják ki a mentőt. Értelmes ember nem szentségel. Ha valaki fél, bepánikol, akkor hívja is ki a mentőt, minthogy hülyeséget csináljon. Kérdező, nem tudjuk merre, hol laksz, de ha mentőt kellene hívjak, akkor rendszeres 5 perces fájásoknál, ami elég hosszan eltart, akkor kihívnám, mert sose tudni, mi történik. Rendszertelen fájásoknál egyértelmű hogy még nem hívok mentőt.
2015. szept. 10. 17:10
 85/101 anonim ***** válasza:
100%

83-as! Tényleg nem érdemes magyarázni a bizonyítványt. Sajnos sok komment nagyon rosszindulatú volt, és egyértelműen leírták bennük, hogy a szülés nem vészhelyzet.

Csak még egy apróság a lábtöréshez, ami szintén terítékre került. Nagyon komolyan megnézném, hogyan lehet egy törött lábú, fájdalommal küzdő gyereket autóba ÜLTETNI. Én nem tenném. A saját gyerekemnek 10 évesen az ujja tört el, nyilván azzal én vittem be, de egész úton zokogott a fájdalomtól. Amikor meg a fiam barátjának a suliban eltört a lába, a háziorvost hívták ki, ő hívott mentőt, mert a törött végtagot nem lehet mozgatni.

De elég megnézni ónos eső után a híradásokat. Ott is mentő megy ki a mamikákért, ha dobnak egy hátast az utcán, és reccsen a csontjuk.

2015. szept. 10. 17:27
 86/101 anonim ***** válasza:
0%

83-as vagyok

Én nem akarok szépíteni semmit, ráadásul nem kell egy kalap alá venni mindenkivel, aki nem azon a véleményen van, min Te.

Azt a véleményemet továbbra is fenntartom, hogy önmagában a folyamat beindulása még nem indokolja a mentő kihívását.

"Fizetem a TB-t,és ezt a szolgáltatást elvárom ha már fizetek." - ez nekem önmagában nem indok.

2015. szept. 10. 17:33
 87/101 anonim ***** válasza:
87%
Ja, az lemaradt, hogy én idősotthonban dolgozom. Ha egy bentlakó elesik, és akár a gyanúja felmerül annak, hogy csontja tört, vagy akár zúzódást szerez, még véletlenül sem az intézményi gépkocsival visszük be a balesetire (s*ggbe is rúgnának érte), hanem mentőt kell hívnunk hozzá.
2015. szept. 10. 17:35
 88/101 anonim ***** válasza:
0%

"De elég megnézni ónos eső után a híradásokat. Ott is mentő megy ki a mamikákért, ha dobnak egy hátast az utcán, és reccsen a csontjuk."

És ki az aki minket ennyire idiótának néz? Én írtam példákat arra, hogy mikor hívunk mentőt..az egyik, hogy ha hátast dob az ember, mint édesapám (akinek el is tört a gerince), ráadásul itt még gyereket is vár az ember. Nyilván mentőt kell hívni ebben az esetben és ezt senki egy percig nem vitatta. Ti is minden szarba beleköttök és eszetekben sincs megérteni azt amit írunk. Így totál felesleges..

Az a megjegyzés pedig, hogy xy-nak az apja valóban mentős.. Na ne röhögtess. Ez lehet pont ugyanúgy kitaláció, mint az, hogy én 55 éves orvos professzor vagyok, vagy egy 17 éves unatkozó kislány..

2015. szept. 10. 17:56
 89/101 anonim ***** válasza:
80%

Bocs, csak arra reagáltam, hogy még az is elhangzott a kérdésnél, hogy csonttörésnél sem mentőt kell hívni, hanem a suliból a szülőnek kell beszállítani a gyereket a kórházba. Olvass csak vissza!

A lényeg az, hogy ugyanaz a véleményem, mint neked:-)

2015. szept. 10. 18:01
 90/101 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogom bizonygatni, hogy apám valóban mentős, ha attól jobban érzed magad, akkor ne hidd el. Egyébként bárki könnyűszerrel informálódhat/érdeklődhet hogy igazat mondtam-e, nem kell nekem elhinni.

Egyébként jobban szokott szentségelni, ha egy részeg hányja, sz@rja össze a kocsit, aztán azt takaríthatja, mintha esetleg egy túlaggódós kismamához mennek ki esetleg feleslegesen. Egyébként előbbi gyakoribb, mint utóbbi...

2015. szept. 10. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!