Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor hívjuk a mentőket? Ti...

Mikor hívjuk a mentőket? Ti hogyan csináltátok?

Figyelt kérdés
2015. szept. 9. 17:23
 51/101 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem itt senki nem sajnálja a mentőt egy szülni készülő, vészhelyzetben lévő kismamától (pl. hirtelen elönti a vér), de alapesetben tényleg nem kellene taxinak nézni, hiszen általában a saját lábukon be tudnak sétálni az anyukák a kórházba.
2015. szept. 9. 23:44
 52/101 anonim ***** válasza:
93%

Na de látom nem értitek:

elindulok tömegközlekedéssel(ami vidéken éjjel nincs) vagy taxival,kerülhetek dugóba,és mi van ha a szülés felgyorsul és ott a semmi közepén szülök meg?Nincs szakszerű segítségem sem!!Ha nem hivtam volna mentőt a fiamnál akkor ott is maradunk mindketten mert mint irtam sos császárom lett végül...de ne hivjak mentőt mert minek igaz?

Ti mindent láttok előre hogy kismama besétál megszül és ennyi....jo is lenne..Én vagyok annyira önző és ezt vállalom hogy a saját életemet és gyerekemet jobban féltem mint más emberét a tömegbalesetben(aminek kb ugyanannyi az esélye mint h az autoban szülessen meg a baba)

2015. szept. 10. 06:35
 53/101 anonim ***** válasza:
27%
A mentő nem taxi!!
2015. szept. 10. 07:46
 54/101 anonim ***** válasza:
26%

És mennyi idő vajúdás után lett császárod? 6 óra? 8? Nyilván nem még a mentőben vagy öt perccel a kórházba érkezés után.

Alapesetben NEM indokolt egy szülő nőhöz mentőt hívni. Nálunk hetekkel előtte 3-4 közeli barát már készenlétben állt, hogy hívhatjuk őket, ha megindul a szülés, mert ugyan nekünk van autónk, de csak én tudok vezetni. Beszéld meg, szervezd le, béleld ki az autót betéttel, felnőtt pelenkával (ez utóbbinak elégnek kell lennie) vagy törölközővel. Azt, hogy van idő beérni a kórházba, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a nők válasza a hogy indultál a kórházba kérdésre szinte kivétel nélkül úgy indul, hogy "lezuhanyoztam". Magyarán van idő zuhanyozni, akkor normálisan beérni. Mi van, ha dugó van? A Google térkép látja a dugót, menj másfelé.

Szép ábránd, hogy sajnálja a mentős a szülő nőtől az autót. De nem így van. Hanem NINCS elég kocsi. És attól nem lesz több, ha itt elmondod, hogy nem kéne annyi stadiont építeni. (Nem kellett volna az Orbánra szavazni, és akkor nem épülne ennyi stadion.) Persze ahhoz, hogy felfogd, nincs elég autó, több IQ kellene, mint amennyivel egy középkategóriás növény rendelkezik.

Ahogy írtam korábban, szülő nőhöz akkor hívunk mentőt, ha az elfolyt magzatvíz véres vagy zöld árnyalatú.

2015. szept. 10. 08:24
 55/101 anonim ***** válasza:
73%

Én akkor is mentőt hívok és ennyi,nem érdekel mások véleménye,vagy ki hogy csinálta.

Fizetem a TB-t,és ezt a szolgáltatást elvárom ha már fizetek.

Amig a menekülteket is beviszi a mentő szülni addig hadd döntsem el h én mivel fogok bemenni a kórházba.

Ha nincs kocsink,nem akarok taxit fizetni meg utána komplett kocsitakaritást a taxisnak.

Ha a mentősöknek nem kéne bevinniük a szülő nőt akkor miért is nem mondják a telefonban?mig a taxitársaság simán mondhatja h nem vállal.Ők megtehetik h nemet mondjanak nekem.

Te menj csak taxival vagy barátok kocsijával

2015. szept. 10. 08:33
 56/101 anonim ***** válasza:
83%

nem vagyok fideszre szavazó...de mikor azért nem tudok bejárni VONATTAL dolgozni vidékről,mert hazafele tele van fertőző menekültekkel a vonat,és volt h órákig nem inditották,te meg félsz tőlük hogy elkapsz vmit várandosan...vagy egyszerüen fel se fértem a vonatra tőlü..hát nem sajnálom azokat...

ha anyám szivrohamot kap akkor jön a másik mentő...de én akkor sem akarok VÉLETLENÜL sem taxiban szülni!!!a taxi nem jár...a mentő viszont igen...

minden nő sötét ezek szerint aki mentőt hív???te se hallottál gyors szülésről mi??van egyáltalán gyereked?vagy csak szivrohamgyanus anyád?

2015. szept. 10. 09:05
 57/101 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem a mentő ellátást biztosít, nem pedig szolgáltatást nyújt, szóval ha nincs vészhelyzet, akkor nem puszta személyszállításra van kitalálva. Egyébként útközben is bármikor ki lehet hívni, ha ki akarna robbanni a baba.

Hajnali 2-kor vagy a semmi közepén kell dugóra számítani? :)

A filmekben lehet, hogy kivétel nélkül ömlik a magzatvíz, az ismerőseim 95%-nak azonban a kórházban repesztettek burkot...

2015. szept. 10. 09:41
 58/101 anonim ***** válasza:
36%

Hihetetlen mennyire egyszerű vagy. Nem érted, hogy nincs annyi mentő, hogy majd jöjjön másik? Minden mentőre szükség van.

A menekültek nem fertőzőek, ugyanolyan emberek, mint mi. És nem csak osztom az észt, hanem voltam kinn köztük, vittünk babaholmit, velem volt kendőben a négyhónapos fiam. Szóval emberségből lenne mit tanulnod tőlem (is).

Kevesebb amerikai filmet kellene nézni, itthon azért nem túl gyakori a taxiban szülés. De még mindig nem válaszoltál, hogy hány óra után császároztak meg. Még a végén kiderülne, hogy annyi idő alatt még gyalog is beértél volna a kórházba.

2015. szept. 10. 09:47
 59/101 anonim ***** válasza:
68%

Beértem volna a kórházba,de mi van ha mégsem?

te meg nem nézel hiradót hogy vonatokat kellett fertőtleniteni mert 50-100 embert vittek korházba közülük valamiféle ismeetlen vírussal.Én inkább más magyarokon segitek akik rászorulnak,de nem kötelőznek,és hőzöngenek,van itthon is aki segitségre szorul,miért pont annak segitsek akinek semmi sem felel meg ugy hogy illegálisan(vízum nélkül) tartozkodik itt??

amivel mentek volna némete az a vonat pedig rendszeresen tömve volt,nem inditották el időben,volt hogy éjfélreértem haza MIATTUK!!!

lehet h nem lesz dugó a semmi közepén,jo lenne a taxi is,de ott tömegkarambol se lesz...és mint irtam,nem csak egy mentő van a városban...

2015. szept. 10. 10:01
 60/101 anonim ***** válasza:
29%

Jajj istenem, már vártam mikor kerül elő a menekült téma, ez csodálatos. :)

Kedves 79%-os, majd ha tovább látsz az orrodnál, akkor lehet beszélgetni veled, addig viszont sajnos teljesen felesleges. Hála a jó égnek nincsenek ennyire sötét és ostoba ismerőseim..legalábbis nem tudok róla.

Mindegyik témához odaböffentesz egy kicsit, de azért tegyük hozzá, ez az egész nem annyira qrva egyszerű, mint aminek te leírod. A menekülttéma sem annyi, hogy hazazavarjuk mindet a pcsába, vagy tovább engedjük, mert ne nekünk legyen vele problémánk.

Na mindegy, agyat már biztos nem fogsz növeszteni.

Kedves kérdező! Nem kell mentőt hívni, a kellő intelligánciával rendelkező emberek ezt nem így szokták csinálni.

Ha nektek nincs autótok, jogsitok, akkor állítsatok készenlétbe néhány barátot. A szülés nem úgy működik, hogy elfolyik a magzatvíz és hopp kint van a baba. Ha beérsz a kórházba, akkor megkérdezik, hogy milyen fájásaid vannak, mikor folyt el a magzatvíz és ha nem "megfelelő" a válasz, akkor félreültetnek és nem kizárt, hogy egy darabig még meg sem vizsgálnak.

Természetesen, ahogy már írták korábban, vészhelyzetben azonnal hívd a mentőt.

Egyéb esetben próbáld megoldani barátokkal, taxival a dolgot. Ha vissza akar fordulni a taxis, mert ő nem visz be, akkor mutass fel neki egy rakás törölközőt, hogy ne aggódjon, magad alá, köré tekered, nem fogod összekenni a taxit.

2015. szept. 10. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!