Mikor hívjuk a mentőket? Ti hogyan csináltátok?
Mondjuk akik itt írogatnak, nem sokszor szültek. Nekem a második szülésemre azt mondta a doki, hogy csak reggelre lesz baba, mondta ezt kb. este 21 órakor. Éjfél előtt 1 perccel lett meg. Ja, hogy felgyorsult, bocsi.
Volt olyan nő a szülészeten, hogy otthon szült meg, mert mire kiért a mentő, meglett a baba (szegény mentőt mert hívni, normál szülésnek indult, semmi komplikáció és mentőt hívott, de még az se ért oda időben). Ja, hoppá. Másik nővel meg épphogy beértek a mentősök, meg is lett a baba. Ezeket nem kitalálom, 2 hetet feküdtem a szülészeten, történtek cifra dolgok. Nem mindenkinek tart a szülés 1 napig. Főleg 2-dik, 3-dik babánál!
Aztán írhattok itt bármilyen cifrát, mennyire nincs agyam, meg idióta vagyok meg társai, jókat mosolygok rajtuk. Aki kellő intelligenciával rendelkezik az talán be se megy a kórházba szülni, végül is ez nem betegség nem? Ti minek mentek egyáltalán kórházba? Otthon is lehet szülni, elég egy bába. Ja, hogy jogállamban élünk és az otthonszülés feltételekhez kötött.
Akkor hozzanak egy jogszabályt, hogy terhes nő ne hívjon mentőt, csak ha épp úgy érzi, hogy baj van, de ha mégis baj van, de nem érzi, mert nincs előjele, na akkor meg úgy járt. Ti így gondoljátok. Megmondtam, nem sok érzés szorult belétek.
Mikor bent feküdtem pár napig,ott is volt egy csaj,kérte h nézzék mert mert fájdogál a hasa..nst nem mutatott semmi(lehet el se indulnál otthonrol annyira nem tudod mi van) de megvizsgálták és közölték h azonnal szülőszoba, mert annyira kitágult,20 perc mulva meglett a baba....
szoval mire a taxi kiért volna hottá ha otthon van vagy ő bemegy a 40 km-re odébb lévő kórházba szerintetek beér????
Nem belénk nem szorult érzés, hanem beléd, aki egy valóban vészhelyzetben lévő elől elfoglalná a mentőt, mert neki derogál beülni egy autóba, mert mi van, ha dugó van.
Teljesen mindegy, hogy hányan vagytok, a kettőtök IQ-ja együtt nincs annyi, amennyihez a gyerekszülést kötném, hogy az ilyen semmirekellő emberek ne szaporodjanak. Nem egy mentő van: hanem mondjuk öt. Teszem azt van egy nagy baleset, sok sérülttel, ott van négy. Te kihívod az mentőt, mert nyolc óra múlva szülni fogsz. Nem marad szabad autó. Míg te zuhanyozgatsz, apád kihívja a mentőt, mert anyád szívrohamot kapott. De nem tud menni, mert neked funkcionál taxiként. Akkor majd mondhatod, hogy de te fizetted a TB-t, idióta.
Kilenckor mondta a doki, hogy nem lesz még baba és éjfélre lett meg? Az még mindig HÁROM óra, te észlény. Azalatt gyalog is beérsz a kórházba. Pont erről beszélünk, hogy ehhez nem kell mentő.
Igen, tévedhet az orvos, ahogy nálad is..meg ahogy nővéremnél is.
Reggel bementek, azt mondta a doki, hogy a gyerek jól érzi magát, megvárja még azt az 5 napot a kiírt időpontig. Hazamentek, férj ment dolgozni, tesómnak elfolyt a magzatvize. A kórház 40 percre, és ahelyett, hogy mentőt hívott volna, még felhívta a férjét, hogy menni kéne kórházba. Ő hazaért fél óra alatt, utána indultak a kórházba. Beértek és 1 órán belül megvolt a gyerek. De azért náluk is eltelt egy jó 3 óra.
Ahogy nálad is.
De értjük..mi van ha.
"Akkor kivánom h a te gyerekedet se mentő vigye törött lábbal a kórházba,mert fél lábon is beér gyalog....."
Pont erről beszélek, te szerencsétlen, hogy lábtöréshez, szüléshez normál esetben nem kell mentő. Beültetem a gyereket a kocsiba vagy a taxiba és beviszem a kórházba. Nyilván ha látom a csontot, akkor mentőt fogok hívni. Itt is vannak fokozatok.
Óóó ez nekem kimaradt.. Tehát ha eltört a kisfiad lába, keze, ahhoz is mentőt hívsz? Csodálatos. :D
Tudod mihez kell mentő? Ahhoz amikor a 85 éves nagymamám leesik a lépcsőn és combnyaktörést szenved. Vagy amikor apum leesik a lépcsőn a hátára (igen, ide is kell a mentő, nem is engedtük őt felállni..jó tettük, mert eltört a gerince). Illetve amikor nagynénémnek kiugrott a csípője (csípőprotézises, 4szer műtötték már, mindkét csípője szar), a mentőknek úgy kellett lesakkozniuk az emeletről.
Na ezekhez kell a mentő. Nem ahhoz, amikor a fiadnak eltörik a lába. (És persze most nem a nyílt törésről beszélek, mikor unokaöcsém ráesett az útpattkára és 14 csavarral rakták helyre a lábát.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!