Mikor hívjuk a mentőket? Ti hogyan csináltátok?
Mennyi hü---lye pi..csa van itt. Már bocs. Azon vitatkoztok, hogy egy szülő nő mentőt mer hívni? Normálisak vagytok? Van aki azért mentőt hív, mert elesett biciklivel és lett egy kis horzsolás a térdén. Mikor terhesen befektettek a kórterembe, az egyik szobatársam férje mentős volt, aki azt mondta, hogy annak örülnek a legjobban, ha szülő nőhöz hívják őket. Mentő nem taxi, meg ilyenek? Hol éltek ti? Sürgős esetekhez nem jut mentő, mert sszülő nőért kell menni? Azt hittem rosszul olvasok. Engem kétszer a párom vitt be, mert van autónk, de könyörgöm, akinek nincs, az menjen tömegközlekedéssel? Én külvárosban lakok, a kórház a város másik végén van, ha busszal mentem volna, akkor 2 busszal kellett volna menjek átszállással, na meg ki tudja mennyit kellene várni csatlakozásra. Na igen, ott a taxi. Öröm lenne nézni a taxis arckifejezését, mikor meglátná, hogy szülő nőhöz hívták. Ha a diszpécsernek meg szólnék, hogy szülő nőt kell hívni, akkor várhatnám a taxit. Ennyit erről. Na, meg mennyi olyan eset volt a híradókban, hogy taxiban szült meg a nő. Öröm lehetett szakszerű segítség nélkül. Persze, ez előfordulhat a saját autónkban is.
Aki mentős meg ide írogat, az a hivatása szégyene. Írom ezt úgy, hogy minden mentős és tűzoltó előtt le a kalappal, amit értünk tesznek és köszönet nekik.
Akinek itt nagy a szája és esetleg lerobban az autója kórház felé félúton, az mit csinál? Taxit hív? A mentő max. 15 perc alatt kint van és ha gyorsan jön a baba, akkor szakszerű segítséget tudnak nyújtani. Akik felháborodnak, hogy minek mentő egy szülő nőnek, az minek megy be egyáltalán a kórházba szülni? Miért nem szül otthon? Lefoglalják az orvosokat és ápolónőket a súlyos esetektől! Na, lehet engem is lepontozni. Komolyan nagyon sok unatkozó kismama van itt, aki már azt se tudja jó dolgában mit csináljon.
De könyörgöm, itt írta valaki, hogy 40 km-re lakik a kórháztól. Gondolom egy faluban. Nincs autó. Mire várjon a buszra? Ami lehet másfél óra múlva érkezik és kb. 30-40 perc alatt beér a városban, onnan meg kerítsen taxit v. menjen onnan is busszal tovább a kórházig? Vagy mi?
Ha nincs gond szülésnél, akkor is lehet mentőt hívni.
Nem is értem miért nem hívnak a vidékiek taxit a városból? Ez is egy megoldás. De ha valaki városban lakik, ahol van kórház, akkor is hívhat mentőt, ha nincs ki bevigye. Szerintem ebből a legtöbb, hivatását szerető és odaadással dolgozó mentős nem csinál ügyet. Én is úgy lennék vele, hogy jaj, de jó, csak egy szülő nőt kell bevinni, remélve, hogy semmi tragikus nem történik. Na, meg úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van eldönteni, hogy mivel kíván bemenni a kórházba. Autóval, busszal, metróval, villamossal, trolival, taxival vagy épp mentővel. Amúgy a mentő a legbiztonságosabb, már ha a szakmai segítség felőli oldalát nézem. Magyar ember gondolkodásán nagyon sokat kellene változtatni, nem is csoda, hogy ott tart az ország, ahol tart...
Na meg, ha nincs elég mentő, arról nem egy éppen mentőt hívó szülő nő tehet, hanem állambácsi. Lehet mentőautót kellene venni, nem stadionokat építgetni.
Kedves mentős, te ezt vállaltad, ezt választottad, nem kötelező mentősnek lenni. Talán az emberekhez is úgy kellene hozzáállni. Mert éppen úgy beszélsz, mint egy betegszállító, nem éppen úgy, mint egy mentős, aki mint írtam szereti a hivatását és oka van, hogy ezt a hivatást választotta. Szereti az embereket és szeret rajtuk segíteni. Ha ez neked ilyen fogcsikorgatva megy, akkor nem vagy közéjük való, ennyi. Minden hívásnak megvan az oka gondolom, az emberek hamar megijednek és hamar bepánikolnak és segítséget kérnek.
A terhes hölgynek meg szépen meg kell mondani kedvesen és határozottan, hogy majd a kedves apuka behozza a holmijait, mert sietni kell indulni a kórházba. Ennyi, ez mind rátermettség kérdése. Én is voltam szülőszobán, hogy semmi nem volt nálam, mert NST-ről vittek fel szülőszobára, ennyi. Megvoltam a cuccom nélkül is több órát, behozták és ennyi. Elment 2 órád? Másnak is elmegy, míg dolgozik. Gondolom nem egy autóval mentek mindenhova. Ha meg igen, már írtam, kinél kell rekalmálni. Remélem azért vannak még elhivatott mentősök.
36 amúgy ilyen a gyk javarésze sajnos.
nem is értik a tárgyat, de magyaráznak és hiába minden szó, plusz megy a lepontozás is részükről, közben képben sincsenek..
A 40 km még nem indok a mentő kihívására.
Városban, illetve városhoz közeli településre simán lehet taxit hívni. Azért nem úgy kell elképzelni, hogy minden vajúdó nőből ömlik a magzatvíz...
Ha nincs autónk és távolabb lakunk a kórháztól, akkor is megoldjuk a bejutást. Felhívjuk a szülőket vagy valamelyik barátunkat, aki a közelben lakik, hogy vigyenek be. Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy valamelyik barátunk napokra odaadja a kocsiját a biztonság kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!