Mikor hívjuk a mentőket? Ti hogyan csináltátok?
Már bocsánat, de egy szülő nőnek nincs szüksége segítségre?
Teszem azt nincs autójuk, vagy nincs aki vezesse, akkor tömegközlekedéssel induljon neki? Vagy szüljön meg otthon?
A magam példájából kiindulva ha nekem itthon úgy folyik el a magzatvizem, hogy nincs itthon a férjem, akkor útközben szültem volna meg a vonaton/buszon, ha nem hívhatok mentőt. Ugyanis 2 órával a magzatvíz elfolyása után kint volt a kicsi, aki első baba, tehát még nem is a sokadik. 2 óra alatt el sem jutottam volna kórházig tömegközlekedéssel.
Kérdezem akkor, hogy mikor lehet mentőt hívni? Ha már félig kint van a gyerek akkor szabad? Vagy még akkor se, mert akkor nem tudnak más fontosabb esetekhez kimenni?
Amúgy is mióta központosították a kórházakat és sok helyen be is zárták őket, egyre gyakrabban fordul elő, hogy mentőben útközben szül meg a nő, mert még a mentő se ér be vele időben.
5 percenkénti, minimum 40-50 másodpercig eltartó fájások legalább 1,5-2 órája
Az alatt a másfél óra alatt beérsz 35 km-re...
szerintem a válaszolók arra gondoltak, hogy a mentőhívás vészesetre van, nem a szülés automatikus velejárója...
amúgy ha én lennék úgy, hogy se kocsi, de busz, kórház is messze, én már kiírt nap előtti héten befeküdnék inkább a kórházba, minthogy kockáztassam hogy kiér e a mentő időben, vagy bármit. nálunk speciel a kórház panaszok esetén meg se vizsgál befekvés nélkül, borzasztó, mint egy börtön.
Hacsak nem olyan helyen lakik valaki, ahol a közlekedés megoldhatatlan, ott nem kell mentő, ha nincs vészhelyzet. Egy sima szülés nem vészhelyzet.
Nekünk sincs autónk, de sose jutott eszembe, hogy mentőt hívjak. Az elsőnél rokont hívunk fel, hogy indulás van (tudott a dologról, előre megbeszéltük, ő ajánlotta, hogy elvisz kocsival, ha éppen nem dolgozik). A másodiknál is ezt fogjuk tenni, ha úgy jön ki a lépés. Ha nem, akkor tádámmm: taxit hívunk.
Jó, ha egy olyan településen laknánk, ahol nincs kórház, és messze van a város, akkor más a helyzet, de azért nem ez az általános.
Már miért kéne mentőt hívni a szüléshez, ha minden rendben van?
Szépen bemész a kórházba magadtól, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!