Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor hívjuk a mentőket? Ti...

Mikor hívjuk a mentőket? Ti hogyan csináltátok?

Figyelt kérdés
2015. szept. 9. 17:23
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/101 anonim ***** válasza:
80%
Ujja, kicsit sok lett a szóismétlés, azért remélem érthető amit írtam
2015. szept. 10. 18:18
 92/101 anonim ***** válasza:
16%
Én írtam, hogy lábtöréshez nem kell mentő. Hát bizony hozzám nem hívtak, hanem anyám kerített kocsit ismerőstől, hogy bevigyenek a kórházba. Lehet, hogy kijött volna éppen a mentő, három-négy óra után, de a pofájáról leszakadt volna a bőr, ha a valóban súlyos esetektől veszi el az autót. Engem így neveltek.
2015. szept. 10. 18:54
 93/101 anonim ***** válasza:
93%
Engem meg úgy, hogy ne okozzak indokolatlanul másnak plusz fájdalmakat, vagy a szakszerűtlen szállításommal ne okozzak további károsodást. Mint írtam, a munkahelyemen pl. határozott előírás is van erre, nem véletlenül. De erről ennyit.
2015. szept. 10. 19:15
 94/101 anonim ***** válasza:
96%

És édesanyád "pofája mennyire égett volna, ha a törött csont átvágja egy nagyobb ütőeredet, és jobb esetben amputálni kellett volna, rosszabb esetben elvérzel, és meghalsz, mire beér veled? A törést rögzíteni kell, utána vagy szállítható állapotban. Szerencséd volt, de én azért, ha nem bánod, nem játszadozom más életével.

Mégegyszer leírom: a mentőautók felszereltsége nem egyforma. Amivel szüléshez, lábtöréshez mennek, azzal nem mehetnek pl szívrohamoshoz, vagy súlyos sérülthöz. Tehát senki nem fog meghalni miattad, ha mentőt hívsz a fent említett esetekhez.

Nem kell minden karcoláshoz mentőt hívni, de az sem normális, ha játszuk a hőst, és akkor sem hívjuk, ha kellene. Oké, hogy nem mindenkinél lesz tragikus következménye, de ez gondolom nem vígasztalja azt, aki pont az ilyen kommentek miatt nem hív mentőt, és baja lesz a babájának.

2015. szept. 10. 19:26
 95/101 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a mentő nem 3-4 óra múlva jön ki, ez a mentők szándékos rossz színben való feltüntetése. Amikor nagyon lassan érnek ki, az mindig amiatt van, hogy fél óra mire kitudják szedni belőle a címet, vagy rossz adatokat ad meg. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy napi szinten éri a mentősöket szóbeli aggresszió, illetve legtöbbjüket fizikális támadás is érte munkavégzés közben. De befejeztem az offolást, maradjunk az eredeti témánál.
2015. szept. 10. 19:31
 96/101 anonim ***** válasza:
100%

Alátámasztanám, amit 86%-os írt a különböző kocsikról. 2 éve a két legkisebbem fosós-hányóssal kórházba került (mi vittük be őket). Másnap reggel továbbirányítottak minket egy másik kórházba, ahol volt fertőző-osztály, mert a helyiben csak egy kis elkülönítő volt. Az éjszakai infúzió után már kicsit jobban voltak a gyerekek, de így is csak mentővel engedték szállítani őket. Én utaztam velük, és nyugodtan merem állítani, sok mindent ott nem tudtak volna kezdeni egy súlyosabb esetben. Pl. olyan alacsony volt a mennyezet, hogy a mentős jelezte a dokinak, hogy nem tud az infúzió lefolyni, így kaptak a kanülbe valami cuccot (szerintem heparint), hogy ne alvadjon be, amíg odaérnek velük, aztán mentünk, mint a golyó. Ezt a kocsit ugyan hiába küldted volna szívinfarktusos beteghez. De olyat sem láttam még, hogy jól felszerelt rohammentőt küldtek volna lábtöréshez.

A 3-4 óráról meg annyit, hogy mint írtam, a tanyavilágban többször hívtam, kísértem mentőt szüléshez. Normál tempóban fél órányira van a város, 30-40 perc alatt ők is minden esetben itt voltak.

A legcsúnyább esetem az volt, amikor jó pár éve a közeli fakitermelésen egy fiatal favágóra rázuhant a dőlő fa. Hozzám rohant egy másik férfi segítségért, mert nem volt náluk mobil, a főnökük meg bement valamiért a faluba. Azonnal mentőt hívtam, megadtam a találkozási pontot, elmondtam, mi történt. Mire kiértem az erdőből a főúthoz, csak 2-3 percet kellett várnom a mentőre. Gyakorlatilag tizenpár perc alatt ideért. Na, az jól felszerelt kocsi volt. Közel 1 órát dolgoztak a srácon, mire szállítható állapotba hozták. Akkor viszont nagyon lassan, a kerülő, de jobb minőségű úton kellett kikísérnem őket.

De ez már nagyon off volt...

2015. szept. 10. 20:06
 97/101 anonim ***** válasza:
83%

Remélem soha nem az a mentős fog értem, vagy a rokonomért jönni aki ide kommentelgetett, mert ezzel a stílussal kap a páciens még egy agyvérzést a meglévő mellé.. Kicsit olyan érzésem van tőle, mint a volt gimis tanáromnál, aki tanítónak ment úgy, hogy utálta a gyerekeket...

Képzeljétek el, a mai világban is élnek még olyan emberek, akiknek nincs autójuk. És igen, sokaknak az országban szanaszét laknak a rokonaik, és nincs a szomszéd utcában ugrasztható nagybácsi, vagy haver autóval készenlétben. Azt meg nem tartom korrektnek, hogy fizessek még 2-3ezreket taxira, mert szülni merek. Épp elég járulékot vonnak le a fizetésemből az egészségügybe, hogy abból, ha szükségem van rá, akkor ingyenesen ellássanak. Az már nem az én hibám, hogy ezt a sok pénzt nem az egészségügyi dolgozók (pl mentős) kapják meg, hanem ibizai nyaralásra költik a politikusok. Nem járok minden csip csup dolog miatt orvoshoz, így életem során annál az 1-2 alkalomnál, amikor gyereket szülök hadd vegyem már igénybe az ingyenes ellátást, ha már minden hónapban "befizetek" érte.

A szívrohamot kapóhoz meg majd menni fog az az esetkocsi, amiben az ehhez való felszerelés van, és nem az amit egy szülő nőhöz küldenének...

2015. szept. 11. 14:40
 98/101 anonim ***** válasza:
21%

Elképesztően ostobák vagytok.

Mi az, hogy a törött csont átvág egy eret? Lehet, hogy van erre esély, de akkor ne menj ki az utcára, mert mi van, ha elüt a villamos.

Adott a kérdés: gyerek leesik a lépcsőn, lába feldagad, nem tud ráállni. Ti tényleg mentőt hívtok hozzá? Nem tudhatod, hogy eltört, nincs röntgen szemed. És még én vagyok a hülye, mert nem hívnék mentőt. Jó persze, ide ilyen ősanyák járnak, nem is értem, min csodálkozom.

2015. szept. 11. 15:09
 99/101 anonim ***** válasza:
100%

Elképesztően ostoba szerintem nem én vagyok, de ezt hagyjuk. Arról nem tehetek, hogy a biológiai, és anarómiai tudásod egy 5 évesével vetekszik. Te magad is írod, hogy megtörténhet, hogy elvág egy eret a csont. Pontosan ezért kell rögzíteni. Gondolom téged sem vigasztalt volna, ha levágják a lábad, hogy ilyen max millióból egyszer fordul elő. Attól a te lábad nem fog visszanőni, ha másnak szerencséje volt. Ennyi erővel akkor minek mos kezet az orvos, régen is maradtak életben nők, nem mindenki halt meg gyermekágyi lázban. Ha valamit meg lehet előzni, akkor azt meg kell előzni, nem a szerencsére kell bízni magunkat.

Lépcsős-bokás kérdés: ha törés, akkor az jól látható, ugyanis a végtag rendellenesen áll, illetve erősen belilul (éles csíkban véraláfutásos lesz rövid időn belül a törés helyénél). De maradjunk annàl, hogy bedagad a boka. 3 eset lehetséges: rándulás, ficam, inszalag szakadás. Inszalag szakadásnál szintén lilul

2015. szept. 11. 15:28
 100/101 anonim ***** válasza:
100%

Elküldte véletlenül....

Na szóval inszalag szakadásnál szintén véraláfutásos lesz, ekkor kórházba megyünk. Ficamnál rendellenesen áll a boka, ez szintén egyértelműen felismerhető, irány a kórház. Ha rándulás, akkor van "csak" annyi tünet, hogy bedagad, ekkor borogatom, ha másnapra sem lohad le, akkor szintén kórház. De ha törött a végtag és nem tudom szakszerűen rögzíteni a törést, akkor bizony mentőt hívok. Egyéb kérdés?

2015. szept. 11. 15:32
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!