Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebben az esetben mikor csinált...

Ebben az esetben mikor csináltassuk meg az apasági nyilatkozatot?

Figyelt kérdés
Elég sokat veszekszünk a pàrommal. Többször előfordúlt, hogy azt mondta menjek el, de én nem tettem. Szóval arra gondoltam, hogy mi lesz, ha mégis különköltözünk és nem veszi a nevére a babàt? Ilyen esetben mikor csinàltassuk meg az apasàgi nyilatkozatot? Januàrban szülök.
2015. júl. 30. 07:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Miért akkor mi van ha nem veszi a nevére? Ezzel akarod magadhoz láncolni?
2015. júl. 30. 07:06
 2/12 A kérdező kommentje:
A gyerek àltalàban az apja vezetéknevét kapja!
2015. júl. 30. 07:10
 3/12 anonim ***** válasza:

A helyzettől függetlenül a 24dik terhességi hét után ajánlják, mert addig számít vetélésnek, utána már koraszülésnek.

Attól függetlenül, hogy nem jó a kapcsolatotok a nevére veheti, ha te sem vagy ellene...de viselheti a te vezetékneved is....

2015. júl. 30. 07:36
 4/12 anonim ***** válasza:

Ez egy nehéz eset, a gyerek már most nehéz szülöi kapcsolattal születik, nem lesz könnyü élete. A terhességedet is egy nehéz idöszak határozza meg ennek a gyerekben is nyoma lesz, és ha a kisbabás idöszakot is így élitek meg az egy igazán maradando nyomot hagyhat rajta.

Miért ragaszkodsz a párod nevéhez? Ha már most ilyen veszekedéseitek vannak, akkor a kisbabás idöszakot(ami még egy boldog párnál is nehéz idöszak)nem fogja a kapcsolatotok túlélni.

Neked kellene eldönteni milyen éltet szeretnél élni.

Ha a párod nem lesz hajlandó apaságira, attól még fizetnie kell. Mikor megszületik a baba, akkor kell egy apasági pert indítanod, és fizetnie mindenképpen kell majd.

2015. júl. 30. 08:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Ilyen helyzetben én pont, hogy nem csináltatnám meg. És már bánom, hogy anno megcsináltattam, mert azóta a kedves apuka szőrén szálán eltűnt, én meg egy hülye útlevelet sem intézhetek el nélküle. Kell neked ez? Csak azért, hogy az apa vezetéknevét viselje? Ez tényleg olyan rohadtul fontos?
2015. júl. 30. 08:02
 6/12 anonim ***** válasza:
73%

Mikor fogják már az emberek megérteni, hogy a "nevére veszi" és a "teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat nem egy és ugyanaz!!

Ha tesz is elismerő nyilatkozatot akkor sem kötelező a gyereknek az apa nevét viselnie!

És ha csak a neve miatt fontos, akkor inkább ne erőltesd!

2015. júl. 30. 08:28
 7/12 A kérdező kommentje:
A keresztnevét úgyis az apja utàn fogja kapni. Nem a pénz miatt akarom, hogy a nevére vegye.
2015. júl. 30. 08:56
 8/12 anonim ***** válasza:
Akkor miért?
2015. júl. 30. 14:51
 9/12 A kérdező kommentje:
Azért mert ìgy szokàs
2015. júl. 30. 14:53
 10/12 anonim ***** válasza:

Micsoda válasz ez, hogy "mert így szokás"??

Egyébként ha már itt tartunk, akkor inkább úgy szokás, hogy anya és apa házasságot köt...

2015. júl. 31. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!