Anyukák nem túlozzátok el a dolgokat egy kicsit?
Aki mondjuk 30 milliós autóval jár, miért ne vehetne a gyerekének fél milliós babakocsit, miért 10ezerért vegyen használtat, főleg ha neki fél millió Ft nem nagy összeg? Annyira álszentségnek tartom,h magamnak megveszem mindenből a legdrágábbat, gyereknek meg kb. semmit se, mert gyerek.
A legdurvább amit mostanában láttam,h anyuka minimum 50 ezres kabátban, csizmája is lehetett kb. 40-50, táskája meg a 100ezres kategória, gyereke meg olyan ezeréves ruhában, ami már az én gyerekkoromban (30 éves vagyok) is cikinek számított, unokatesóimtól örököltem ilyesmit, anya már akkor csak a kertbe hóemberépítésre adta rám...
Ha csak 50ezres táskát vesz magának és nem 100ezreset, akkor a maradék 50ből szuper minőségű ruhacsomagot vehetett volna a gyereknek, ha már mindenképp használtat akar. Tehát ezirányban is elrettentő szerintem túlzásba esni, hogy gyereknek vadászok valami 30-40 éves darabot a padlásról, magamnak meg veszem a többtízezres trendi darabokat.
Off.
Elnézést, hogy mást írok.
Csak valaki írta az autós gyerekülést.
Nyilván egyetértek vele, hogy megvannak a különbségek ülés és ülés között, de egy komoly autóbalesetnél bármi megtörténhet. Tesómék pl egy nem túl drága nannia ülést vettek a gyereküknek. Nem is jártak nagy utakra, de mégis iszonyú nagy autóbalesetük volt, kb 70-80-nal mentek, mikor hátulról beléjük hajott egy autó, amiben elaludt a sofőr, kilökte őket az úrtól, többször pördültek és nekivágódtak egy domboldalnak. Az autó a felismerhetetlenségig összetört, tesóm és férje élet-halál között kerültek kórházba, a kisgyerek pedig abban az olcsó ülésben mindössze egy csontrepedést szerzett a csuklójában, amit egy hétre raktak neki sínbe. Az ülésnek semmi baja nem lett, és szerencsére a 20hónapos gyerekre is vigyázott a védőangyalkája. Miután szerencsésen felépültek mindketten az ülést tovább használták.
Ami olcsóbb árkategória, az sem mind gagyi, vagy rossz.
Persze az, hogy a gyereknek nem lett nagy baja, nyilván nem attól volt, hogy egy olcsóbb ülésben ült.
Nem akarok senkit semmire se rá vagy lebeszélni semmiről, mindenki azt vegyen a kisgyerekének, amibe biztonságban érzi őt, kényelmnesnek jónak tart. Akár babakocsi, akár gyerekülés, vagy etetőszék, akármi.
Többfajta babakocsit használtam, kipróbáltam. Volt olcsóbb és drágább is közte. Nekem a drágább vált be. Most tegyem fel a kérdést, hogy mi a jó az olcsó babakocsiban?!? Azok az Anyukák, akik azt hirdetik, hogy semmivel nem jobb a drágább, honnan tudják ezt mikor (a legtöbbjüknek) nem volt ilyenjük?! Szánalmas az egész...
És hogy ez miért jobb? Mert magasan, velem szemben ül a gyerek, tudok vele beszélgetni, ha elfáradt, aludhat benne, nagyon könnyen, gyerekkel együtt is egy kézzel tudom irányítani, emelgetés nélkül tudok vele lépcsőzni, a kupola rendesen eltakarja szélben, rengeteg tartozéka van, ami praktikus... Hirtelen ennyi jutott eszembe. Nekem ezek fontos szempontok voltak, lehet másnak másak az elvárásai, de miért vagyok én ettől rosszabb?!? Egyszerűen szánalmas, tipikus magyar mentalitás ez a pénztárcában turkálás, mondhat bárki bármit, ez 99%ban irigység és rosszindulatúság.
Te meg kedves kérdező úgy ítélkezel hogy nincs összehasonlítási alapod. Erről ennyit.
Sajnállak
Kaptál épeszű indokot szép számmal, de nyilván, mivel számodra tökéletesen megfelelő volt az olcsó kocsi, ezeket nem akarod megérteni. Ennek fényében nem fogsz számodra megfelelő választ kapni a kérdésedre. Egy kis empátia a te oldaladról is hiányzik.
Én cserélgettem fél évente a kocsikat, mert valami mindegyikből hiányzott, amire aktuálisan az éppen babakocsizó gyerekemnek (vagy nekem) szüksége lett volna. Újonnan vettem mindegyik kocsit, mert nem szeretem a használt dolgokat (szörnyű!). A keretbe belefért, nem száraz kenyéren éltünk egy új babakocsi kedvéért. Ezt sem kell megérteni, csak elfogadni, mint az olyan dolgokat, ami nem rád tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!