Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák nem túlozzátok el a...

Anyukák nem túlozzátok el a dolgokat egy kicsit?

Figyelt kérdés
Gyakran vagyok itt fent és olvasom hogy ki mit vesz a babának. Pl fél millióért babakocsi. Minden rosszindulat nélkül kérdezem, hogy ez mire jó? Én az első gyereknél 10 ezerért vettem egyet és mindháromnál az volt. Nem érzem kevesebbnek a gyerekeimet tőle. Szoval a kérdésem, hogy miért költenek manapság ennyi egy kocsira?
2015. márc. 23. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
63%
Azért, mert aki megteheti, az nem nézi az árát. Az adott típus tetszik neki, mondjuk egy konkrét színben, megfelelő kiegészítőkkel. Nem foglalkozik vele, hogy mindez mennyibe kerül, más a szempont. Nyilván máson sem spórol, más az életvitele. Nem vagyunk egyformák.
2015. márc. 23. 10:55
 12/77 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon sok babakocsira, ha ránézek nem tudom megkülönböztetni az ára alapján. Nem látom a félmilliós babakocsit sokkal különbnek, mint mondjuk egy olyat, ami "csak" 150.000. De mondjuk nem is szokott érdekelni. Még egy anyukát sem kérdeztem meg, hogy pontosan mennyi volt a babakocsija ára, és pontosan mennyit költ a gyerekére.

Ja, amúgy van a másik oldal is. Ha valaki olcsón vesz valamit a babának, azt is képesek az emberek lehurrogni. Valahogy olyan jó a másik pénztárcájában kutakodni egyeseknek.

2015. márc. 23. 10:55
 13/77 A kérdező kommentje:
9es, én sem a semmire vállaltam gyereket. De nekem maga a gyerek volt a fontos, nem pedig a tartozékai.
2015. márc. 23. 10:57
 14/77 anonim ***** válasza:
70%

Köszönöm, köszönöm, Gondolom az én kérdésemre született a tiéd a fél milliós babakocsira.

Rengeteg bababoltban voltam, rengeteg babakocsit néztem meg , de nem találtam meg azt amibe szívesen beleültetnél a gyermekeimet.

Tegyük hozzá ikerbabakocsiról beszélünk.

Én ebben a fél milliós kocsiban tudtam elképzelni, ez a kocsi felelt meg nekünk.

Az én pénzemről van szó, ha akarom kidobom az ablakom , vagy veszek valami drágát.

2015. márc. 23. 10:59
 15/77 anonim ***** válasza:
39%
Igen,sokan azt hiszik, hogy a gyerek nem lesz boldog anélkül, hogy az első évben milliókat aggatnának rá:) Nem ezen múlik szerencsére:)
2015. márc. 23. 10:59
 16/77 anonim ***** válasza:
8%
KEdvenc kollégám mesélte (nem mostanában, 2000-ben), hogy x ezer alatt az anyósa szt nem ér semmit egy kocsi... a városban a legdrágább akkor ebbél hússzal olcsóbb volt, hát beültek az autóba, és Bp-n a Brendonban megvették ugyanezt, de drágábban... és így már szuper kocsi, mert elérte az árhatárt.
2015. márc. 23. 11:03
 17/77 anonim ***** válasza:
68%

Anyagilag belefért volna fél milliós meg egymilliós babakocsi is (létezik ilyen amúgy?). Viszont, ha mindent megvennénk, ami "belefér", akkor nem lenne miből beleférnie.

Úgyhogy egy áruházban kipróbálgattuk őket, ami tetszett és jónak tűnt, valamint a babahordozónak jó ovlt a töréstesztje, azt megvettem E-bay-en 22e-ért. Utána kihívtunk egy ipari széndioxiddal tisztító szolgálatot és további 3e Ft-ért csíramentes és foltmentes lett a babakocsi szövet része. A vázat pedig átmostuk fertőtlenítővel.

Így lett 25e-ből egy teljesen újszerű babakocsink. Egy kicsit több utánajárás volt, de mondhatni kerestem rajta közel 200e Ft-ot.

2015. márc. 23. 11:04
 18/77 anonim ***** válasza:
92%

Akinek sok pénze van, az sokat költ, így működik ez a világ.

Ez sem feltétlenül így van, a főnököm fia most vált, otthagyta a feleségnek családi házat, amit a szülei építtettek neki (olyan 30milla) és a kocsit. A szülők meg vettek a srácnak 20 milláért egy lakást. ÉS nincs az az isten, hogy mondjuk kiadjon tízezreket egy márkás fehérneműre, mert megveheti jóval olcsóbban is...

2015. márc. 23. 11:05
 19/77 anonim ***** válasza:
94%
mi is megvehettük volna a drágát, férjem be is akart mindent vásárolni, nehogy már használt babakocsija legyen a fiának :) de nem engedtem neki, ugyanis bátyáméknál a kicsi pont kinőtte az övét és felajánlották nekünk, ugyanígy lett járókánk a húgoméktól, pedig az ellen is nagyon kapálózott a férjem de nem hagytam :) van más amire "ki lehet dobni" a pénzt, a célnak mindegyik tökéletesen megfelelt, kimostam a huzatot lemostam a vázat és kész, még a színe is jó volt :))) sok mindent megengedhetnénk mi is magunknak, de nem vagyok hajlandó olyanra költeni amit tudom, hogy pár hónapig esetleg 1-2 évig fogok csak használni (járókát pl. fél évig használtuk - most a padláson várja a következő gazdáját :) ) szóval én se értem, de igazából sose foglalkoztam vele ki mennyit mire költ, mindenkinek a saját dolga :) - azért azt a választ én se értem hogy "nem a semmire vállal gyereket" - igen... a babakocsin árán-márkáján múlik mennyi pénzem van őt felnevelni...
2015. márc. 23. 11:20
 20/77 A kérdező kommentje:
Igen és ezt éreztem is mindig. Mert úgy néznek rám néha a hiperszuper babakocsis anyukák, mint a véreskésre :) Merthogy nekem nem olyan "jó" babakocsim van. Én meg csak nevetek :)
2015. márc. 23. 11:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!