Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák ti mennyire vagytok...

Anyukák ti mennyire vagytok határozottak és "szigorúak"? Vagy csak én parázom túl a dolgokat?

Figyelt kérdés

20 hónapos lesz a kislányom.

Napi egyszer még alszik. Szeretem úgymond szigorúan betartani az alvásidejét, nem szeretem, ha sokára ébred, ha később alszik el este.

Tehát szeretek úgymond egy rendet tartani.

Viszont úgy veszem észre, hogy ez csak nekem fontos. Pl. a férjemet nem veszi így a dolgokat.

Próbálom úgy felfogni, hogy nem a világ vége, ha fél óra csúszással vagyunk bármiben is, de ez olyan nehéz.

Úgy érzem túlságosan rágörcsölök dolgokra.

adnátok tippeket vagy csak leírnátok nálatok hogy mennek a dolgok?

2014. dec. 2. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Fél óra ide vagy oda... szrd már le! így csak állandó görcsben leszel és a gyereked is.

Ráadásul, mi lesz a kajával, ha az alvást így túlpörgöd?

2014. dec. 2. 18:52
 2/6 A kérdező kommentje:

JA kaja.... minden nap valami főzött étel..

Szivesen vasalom, mosom a ruháit, főzök, ha kell minden nap. De sokszor úgy érzem kevés, vagy nem jó.

Nem sok pozitív visszajelzést kapok. Ha más anyukákkal találkozok, komolyan olyan érzésem van, mintha pl. csak az én gyerekem lenne az egyetlen, aki nem kell korán reggel, vagy este később alszik el. Itt mindenkinek "szuper" gyereke van és ezt szeretik más orra alá dörgölni.

Imádom a lányom, nem tartom őt kevesebbnek másnál, nem erről van szó.

Csak sokszor érzem azt,hogy semmis amit csinálok. Amit teszek.

Nyilván hozzá járul ehhez a hülye érzésekhez amik bennem dúlnak, hogy egy kis községben lakunk, nincs anyukákból nagy választék :)

2014. dec. 2. 18:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én kislányom kissebb 10hónapos. Én is rágörcsöltem mindenre at elején. Mostmár inkább hozzáigazodok. Érdekes könnyebb lett minden😊. Egy valamihez ragaszkodok az az esti elalvás.Fél8-8-kor mindig ágyban van. De ezt már annyira megszokta, hogy nyűgös ha valamiért később érünk haza.Fél órákon ne izgulj, legyen egy kötetlen Napirend és igazodj hozza. Hidd el könnyebb lesz neked is.
2014. dec. 2. 19:26
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
Épp ma 20 hónapos a lányom, de hacsak nem megyünk valahova időre én bizny fel nem ébresztem. Az meg h. Minden nap ugyan abban az időben aludjon el... Lehetetlen. Nem fáradsz el te sem minden nap egyformán. Minden este pont 9-kor alszol el te is? Kétlem. Ők sem robotok.
2014. dec. 2. 20:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát akkor kövezzetek meg, de én is hasonló rendet igyekszem tartani magam körül (értve ez alatt a gyermeknevelést is), mint a kérdező.

Azzal a FONTOS különbséggel, hogy NEM görcsölök rá, nincs önbizalomhiányom, hanem nekem ez a természetes, ilyen személyiségnek gondolom magam.

Ne haragudj kérdező, de az írásodból az jön le, hogy elégedetlen vagy magaddal vagy a helyzeteddel, esetleg azzal, hogy milyen anya vagy. Először ezen próbálj meg túllendülni és akkor nem fogsz görcsölni semmin.

Az nagyon jó és szerintem becsülendő, hogy van egy normális menetrend a családi életetekben, ez hidd el, igenis biztonságot, keretet ad a pici életének- de azért ezt nem kell MINDEN ÁRON kivitelezni, csak akkor, ha ez neked sem okoz mindenféle önbizalomhiányt meg lelki gyötrelmeket.

Az én kisfiam már nagy ovis, mégis megvan a kelés-fekvés fix ideje (és tényleg hidd el, hogy negyedóra-félóra még bőven belefér, inkább intervallumokat határozz meg, hogy pl. fekvés 20.00-20.30 között, ne pont azt, hogy ha törik, ha szakad 20.30-kor kell csinálni, mert akkor többször ér kudarc).

A renddel ugyanígy vagyok. Már évek óta visszajöttem dolgozni, de a mai napig télen 2naponta, nyáron naponta pl. ágyneműt is húzok, hetente többször vasalok, de nekem ez a normális és természetes és nem mint egy áldozati dolgot emlegetem otthon, hanem nálam ez a háztartással jár. Általában megvan, hogy melyik napokon mosok pl. másnap meg vasalok- de ha épp egy program miatt vagy bármi más okból úgy alakul, hogy nem az adott napon, hanem másnap van kedvem vasalni, az sem a világvége- a lényeg, hogy ne gyűljenek fel több adagnyi vasalnivalók, ne folyjon ki a szennyes a tárolóból, legyen egy konszolidált, esetleges vendégek előtt is bármikor vállalható rend és tisztaság az otthonunkban, mert én is és a családtagjaim is ettől érzik otthonosan, kényelmesen magukat (és nem ciki, ha bármikor bárki beállít :))

Ha úgy érzed, hogy túl sok munka hárul rád, akkor igyekezz ésszerűsíteni- akár olyan apróságokkal is, mint pl.

- postára mászkálás helyett netes utalással havi szinten órákat lehet megtakarítani

- ha budapesti vagy szegedi vagy, akkor online házhozszállítással rendelni a tartós élelmiszer, tiszítószer jellegű cipekedős dolgokat (pl. olaj, ásványvíz stb. - ezeket nem kell megfogni, kipróbálni, úgyis sokan ragaszkodunk márkákhoz vagy árhoz)

- néha több adagot főzni (pl. pörkölt remekül fagyasztható, zöldségeket, hagymát lehet felkockázva fagyasztani, húst felkockázva, szeletelve- akkor a hétköznapokon remekül lehet haladni)

- tudom, hogy beruházás anyagilag, de a robotporszívó egy szuper találmány- kitakarítja a napi dolgokat, mire hazaérünk :)

Ami még fontos lehet: a férjeddel egy irányvonalat képviselni, kompromisszumokat kötni, egymás mellett kiállni. Bizony együtt kell a háztartás és a gyermeknevelés minden gondját megoldani, így sokkal jobb, ha meg tudtok egyezni elvekben és feladatokban. Ez leírva könnyű, de bizony meg kell harcolni mindkettőtöknek (pl. neked egy kicsit lazábbnak lenni és nem idegrohamot kapni, ha ma nem mosol, csak holnap- neki meg kicsit összekapni magát és nem szétdobálni a cuccokat stb.)

Ha magadat úgy látod, hogy jó anya vagy, jó feleség és jó társ, akkor könnyebben fogod tudni megoldani a napi teendőket is- ezirányban is kell erősödnöd neked és a kapcsolatodnak is. Keresd meg, hogy ezt milyen módon tudod elérni.

2014. dec. 3. 10:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem közel 4éves volt a nagyfiam, 20hós a középső, mikor a legkisebb született. És én bizony az órámat néztem, hogy mikor kinek mit kell tennie. A 20hósom akkor még 2x aludt napközben. Reggel keltünk, nagy ment az oviba, a középsőnél néztem az időt, hogy fél 11kor irány az ágy. És bár volt, hogy a legnagyobb játékban volt benne, bizony aludt 3perc mulva, hogy beraktam a kiságyba. A legkisebb 6hétig csak evett aludt, 2hósan már stabil napirendje volt- de ő alakította. 4x evett, 3x aludt napközben éjszaka végig aludt. Hogy működjön a család, ne hisztizzék magukat hü..yére a gyerekek a fáradságtól, ezért bizony néztem az órát, és vittem alduni- keltettem őket.

De ez nem percre ment, +-fél óra azért volt. Nem görcsöltem rá, olyan természtesen jött. És így komolyan mondom könnyű is volt velük. Mire a legkisebb 2x aludt napközben, a középső átszokott az 1 alvásra. Akkor felkeltünk reggeli után vittem a kicsit alduni, mikor kelt vittem a középsőt, mikor ő kelt megint a kicsit.... És aztán jött a legnagyobb az oviból- ez volt a közös idő. MInden jól működött- nem volt semmi gond. De mondom, én ezt nem ilyen görcsnek éltem meg.

Az esti fél8-8as alvás a mai napig megvan, pedig már 7,5,3évesek a gyerekek.

2014. dec. 3. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!