Szigorúak vagyunk etetés terén? Ti futkoztok étellel a gyerek után?
Szerintem semmi baj ezzel:)
Én valami olyasmit vártam,hogy később se kap kaját,csak a következő étkezésnél,addig meg had sírjon vagy ilyesmi,na az már szigorú lenne:D
Szerintem pont jól csináljátok:)
Nem, nem futkosok az étellel a gyerek után általában. Sajnos viszont az egyik nagymama mindig, így a gyerek megszokta és ha azt akartam, hogy egyen valamit, néha muszáj volt utána vinni a kaját.
Ma már 4 és fél éves és 3 évesek a nagy gyerekeim, szerencsére asztal mellett esznek, most már megértik:) Türelem:)
Nekem is van egy barátnőm, aki a kétszintes házukat ötször körbefutja, mire rendesen megeteti a gyereket. Hát bevallom, rosszul vagyok tőle, főleg, mikor nálunk csinálja ezt, egyrészt, mert akkor az enyém is rohangálna evés közben (szerencsére általában sikerül menteni a helyzetet), másrészt mert szívesen megmondanám a véleményemet, de már megtanultam, hogy a gyereknevelési elvek olyan kényes téma, hogy kár vitatkozni rajta, amíg nincs veszélyben a gyerek, én nem szólok bele más hogyan csinálja.
Én is a te elvedet vallom, következetesen tanítom a gyerkőcöt elejétől fogva arra, hogy evés az erre kijelölt helyen van, és nem máshol. Ha nem éhes, nem erőltetem, de enni csak az asztalnál kap.
én au pairként tapasztaltam:
a szülők a babát (9 hónapos)mindig a családi étkezéseknél, etetőszékbe tették, együtt evett a családdal
utána magamra hagytak a két gyerekkel (másik 5-6 éves)1 hétre
ahogy ettünk a nagyobbal a kicsi nem akart, én meg nem erőltettem, de kaja után egyflytában azon voltam, mihelyst éhes adom neki, nehogy éhezzen a kisbaba.
így amikor kért adtam, amikor nem, akkor nem, stb
ez odáig fajult, hogy a szülők itthon amikor nem evett a szokásos családi étkezéseknél, csak meglepődve néztek, hogy hogyhogy nem akar enni...?
hát nem mertem megmondani, hogy én "rontottam"el.
szóval valahol kell is, hogy rendszer legyen
ezek után inkább noszogatnám, hogy egyen, vagy játszanék vele, hogy egyen, de ahogy addig.
Sose futkároztam, sőt, azt se csinálom, amit te.
Ha nem kell neki, akkor nincs más alternatíva, nem kap se tápszert, se másféle ételt.
Nem hal bele, ha egy étkezés kimarad.
Mondjuk van olyan étel, amit annyira nem szeret, akkor eleve többféle ízből áll az étkezés és van közte a nemszeretem ételből is.
21 hónapos lesz, mindig ülve eszik és nem válogatós, ezt szokta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!