Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Szigorúak vagyunk etetés...

Szigorúak vagyunk etetés terén? Ti futkoztok étellel a gyerek után?

Figyelt kérdés
A fiunk 11 hónapos. Néha rájön a nem ehetnék. Ilyenkor megkínáljuk az étellel, ha nem fogadja el, és van más bababarát étel kéznél, akkor megkínáljuk azzal. Ha az sem kell, akkor megkínáljuk tápszerrel, ha azt is elutasítja, akkor mehet vissza játszani, de nincs étellel futkozás utána. Ha előbb megéhezik mint a következő étkezés lenne, akkor persze kap ételt. Egy barátnőm szerint ez túl szigorú, és természetes, hogy ebben a korban nem ér rá enni, ezért vinni kellene utána az ételt. Mi viszont nem szeretnénk, ha lakás úgy nézne ki mint egy disznóól, ezért abból nem engedünk, hogy az evés etetőszékben van. Ti milyen nézetet "vallatok" ilyen tekintetben? A fiúnk egyébként jó húsban van, se nem túl duci, se nem vékony, éppen pont jó, tehát nem éheztetjük, mielőtt még valaki ezzel vádolna meg minket.
2014. aug. 19. 22:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
utolso. en pl nem pontoztalak le ss en pl mindig azt irom, amit gonok, meg ha egyedul is vagyok vele. mondjuk engem az se zavar, ha cserebe lepontoznak ;-)
2014. aug. 19. 23:10
 12/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Én nem pontoztam még senkit, úgyhogy kikérem magamnak ezt a hangnemet. Bántottalak? Írtam bármi sértőt, hogy így nevezz? Egy kicsit kérlek nézz magadba, mielőtt ilyen stílust engedsz meg magadnak. Egyszerűen kíváncsi voltam. Egyébként a barátnőm azzal is érvelt, hogy Vida Ági is ezt javasolja. Én több tanácsát is megfogadtam, egy-kettő néha úgy éreztem, hogy megmentett minket a megbolondulástól, de nem találtam meg, amiben ezt tanácsolná (ettől persze még lehet, hogy így van, csak elkerülte a figyelmemet).

Azért kínálom meg mással, mert folyamatosan fogakkal küzdünk, így van olyan, hogy a kanalas ételeket nem kívánja, csak a tápszer jön be. De akkor általában nemsokára kint is látjuk az újabb fogakat. És én sem szívesen eszek, amikor fáj a fogam, így ebben engedek.

Az én fiam egyébként szeret az etetőszékben lenni, sokszor ott nézelődik, babrál akkor is, amikor én főzök a konyhában, így ezzel nincs probléma.

2014. aug. 19. 23:14
 13/21 anonim ***** válasza:
gondolok*
2014. aug. 19. 23:15
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi baj azzal, ahogy te csinálod. Az én gyerekeim már nagyobbak és azt látom, hogy akikkel együtt felnőttek (más családok gyerekei), ott ezek a dolgok simán beleférnek. Minden családban mások a szabályok, van akik este korán ágyba dugják a gyereket, én ebben tök laza voltam mindig, míg az étkezésnél nálam is szigorúan be volt tartva, hogy csak az étkezőasztalnál vagy a konyhában, de ne legyen disznóól a lakásból. Ha pedig én eszem, akkor nincs az ölembe mászkálás. Kaptam én is ezért beszólást, és lám, mégsem lett egyik sem lelkisérült. Mint ahogy a többi gyerekből sem, akiknél a szülőknek más volt az elvárás, pl ők ettek ahol jól esett, de a szülők ragaszkodtak az esti nyugalomhoz.

Szóval ha te nem kívánsz disznóólat a lakásból és az nektek úgy jó, hogy a gyerek az etetőszékben eszik, akkor nyugodtan ragaszkodj hozzá, akinek meg nem tetszik, annak megmondhatod,hogy foglalkozzon a saját csemetéjével.

2014. aug. 20. 00:39
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Neeem, soha nem futottam utána az étellel! Meg kell tanulnia az étkezés rendjét: szépen asztalnál/etetőszékben eszünk, megterítünk, megadjuk a módját, hogy kellemes legyen. 1 évesen tényleg nem érnek rá enni, nagyon unják a dolgot, de erre a megoldás az, ha hagyod őt kibontakozni, adsz neki kanalat és hajrá! Eleinte sok takarítással járhat, de szépen megtanulja. Amúgy ami még változás ebben a korban az, hogy a babakorhoz képest 11-12 hónapos korban csökken az étvágy, kevesebb is elég nekik. Ha éhes, enni fog....
2014. aug. 20. 06:50
 16/21 anonim ***** válasza:

Soha nem futkaroztam utana etellel. Lattam erre peldat uncsitesomeknal h a gyerek csak ugy volt hajlando enni h allandoan a faltkakkal kellett utan menni, soha de soha nem ult le normalisan. En akkor megfogadtam h ezt tuti nem fogom csinalni. Pici kora ota etetoszekhez volt szoktatva ( marmint amiota ulni tud) es onnan evett. Masfel eves bolcsibe jar es mar most kis asztalkaja van szekkel ott eszik gyonyoruen. De menetkozben soha! Anyosommal ossze is vesztem emiatt. Mert sogoromeknak 3 honappak idosebb a kisfiuk mint a lanyom. Na nekik is csak ugy eszik a gyerek h szaladnak allandoan utana e seopteben bemwgy 1-2 falat. Mikor megreggilezett egyik alkalommal a lanyom maradt par katona a tanyerjan. De evett szepen csak nem birta. Teljesen normalis. Anyosom meg 5 percenkent jatek kozben vitte es tukmalta a falatokat be neki. Nem tudom hanyszor, de mar szinte veszekedve szolitottam meg h az a ygerek nem ehes es beken kene hagyni. Ne eroktesse folge ugy h nem ul az asztalnal. Ebedig meg nem fog rendesen megehezni ha most falatokkal orakig elvan.

Ennek az etetesi modszernek en nem latome rtelmet es nagyon ellene vagyok. Nem egy szigoru fegyhazban el az a gyerek de szerintem is az a normalis h ulve egyhelyben egyen! Le lehet erte pintozni engem is nem erdekel, de ez az en velemenyem akinek meg jol esik szaladozni tegye. Engem aztan nem erdekel. :-)

2014. aug. 20. 06:53
 17/21 anonim ***** válasza:
77%

10es valaszolo mi a baj elgurult a gyogyszer? Nem vagy teljesen ep agyilag szerintem. Vki lepontozott es??? Szerinted ez ilyen szokatlan ezen az oldalon? Ugyan fakadj mar sirva tole! A kerdezot meg nem kellene sertegetni. Ebbol is latszik h mennyire nem vagy teljesen normalis gondolkozasu. Ahogy a gyerekkel bansz se normalis ezek szerint. Mindenki tud ertelmes stilusban irni csak neked nem sikerult, akor nem gondolod h nalad a hiba? Mas is le van pontozva megse indit haborut es szidja a masikat. Ha takan nem masznal annyit a gyerek utan mikozben eszik lehet nem lennel ilyen fusztralt, erre meg nem gondoltal? :-)

Kicsit azert fegyel visszabb a stilusodbol mert nagyon az alja amit muvelsz.

Ja es h megnyugodj mind a ket valaszodat lepontoztam sot azon is gondolkodom h jelenteni fogom mert ocsmany. :-). Szep duhongos napot! :-)

2014. aug. 20. 06:59
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem futkosok utána, de nálunk másképpen "problémás" az evés.

Minden esetben együtt ülünk le az asztalhoz (vagy apával, vagy a nagymamával együtt szoktunk enni), de a kisfiam csak úgy eszik normálisan, ha közben a laptopon mesét néz, én meg etetem (2 és fél éves elmúlt).

Nem azért mert nem tud enni, gyönyörűen eszik kanállal és villával is, hanem azért, mert egyszerűen halálra untatja az evés. Ezért én úgy szoktam, hogy amíg én megeszem a sajátomat, addig ő is eszeget (közben kalimpál a kanállal, dumál, játszik, stb.) 2 percenként egy kanállal, de akkor is rá kell szólni, hogy kanalazza már a következőt, sőt, rágjon már, mert még azt is "elfelejt". A mesét csak akkor kapcsolom, ha már látom, hogy teljesen reménytelen. Mikor én végeztem az evéssel, fogom a kanalat, bekapcsolom a mesét, és a maradékot megetetem vele.

Viszont így szó szerint MINDENT megeszik válogatás nélkül. Azt is, ami a többi gyerek "rémálma", neki mindennapi kaja (spenót, sóska, sárgarépa főzelék, resztelt máj, minden leves, rengeteg főtt zöldség, stb.). Nálunk elég sokszor van leves meg főzelék, és kevésszer a "minden gyerek kedvence" halrudacska, rántott hús, stb.

Én úgy vagyok vele, hogy nekem ennyit megér, hogy egészségesebb kajákat eszik, és egyáltalán nem válogat. Eszik édességet is természetesen, de abban is abszolút magától mértéket tart, tehát mondjuk eszik két kocka csokit, és a többit vissza adja, hogy elég volt, szóval semmit nem eszik mértéktelenül.

És ez nem egy etetési "módszer", hanem kényszer, ami így alakult ki. Gondolom a "szaladgálós" anyukák sem jókedvükben teszik, hanem azért, hogy a gyerek egyáltalán egyen valamit.

Én is tudom, hogy ez így nem éppen jó ahogyan csinálom, de sajnos az én kisfiam nagyon nehezen kezdett el bármit is enni, sokáig csak anyatejen élt, és nagyon nehezen tudtam hozzátáplálni. És a "mindig együtt eszik a család módszer" ellenére is csak így sikerült, de úgy gondolom, hogy így legalább sokkal egészségesebben eszik mint némelyik kisgyerek, aki csak péksütin meg nasin hajlandó élni.

Szóval nem minden csak fekete és fehér, és nem minden módszer csak jó vagy rossz.

2014. aug. 20. 10:02
 19/21 anonim ***** válasza:
51%
10-es. Eddig nem pontoztalak le mert mindenkinek joga van a saját véleményéhez de emiatt s hangnem miatt ment a piros. Mit ártott neked a kérdező? Vagy tényleg elgurult a gyógyszer?
2014. aug. 20. 12:03
 20/21 Julie S ***** válasza:

Szinten majdnem 11 honapos a lanyunk es, ha ehes, eszik, ha nem, akkor nem eroltetem. Eleg egyertelmuen elfordul, vagy kiveri a kezembol a kanalat, ha (mar) nem ehes. Nem eheztetjuk mi sem, de nem tomhetjuk meg, ha epp nem ker enni. :) Futkosni sem fogok utana soha az etellel.

Az etkezesek idopontjai sincsenek kobe vesve. Eves viszont csak normalis keretek kozott van, jobb esetben asztalnal, ha kimozdulunk, akkor olben. A szoba kozepen, a jatek kupac tetejen soha nem kap kajat. Az asztalnal viszont szeret eves kozben ezzel-azzal babralni, az teljesen rendben van.

2014. aug. 20. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!