Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Szigorúak vagyunk etetés...

Szigorúak vagyunk etetés terén? Ti futkoztok étellel a gyerek után?

Figyelt kérdés
A fiunk 11 hónapos. Néha rájön a nem ehetnék. Ilyenkor megkínáljuk az étellel, ha nem fogadja el, és van más bababarát étel kéznél, akkor megkínáljuk azzal. Ha az sem kell, akkor megkínáljuk tápszerrel, ha azt is elutasítja, akkor mehet vissza játszani, de nincs étellel futkozás utána. Ha előbb megéhezik mint a következő étkezés lenne, akkor persze kap ételt. Egy barátnőm szerint ez túl szigorú, és természetes, hogy ebben a korban nem ér rá enni, ezért vinni kellene utána az ételt. Mi viszont nem szeretnénk, ha lakás úgy nézne ki mint egy disznóól, ezért abból nem engedünk, hogy az evés etetőszékben van. Ti milyen nézetet "vallatok" ilyen tekintetben? A fiúnk egyébként jó húsban van, se nem túl duci, se nem vékony, éppen pont jó, tehát nem éheztetjük, mielőtt még valaki ezzel vádolna meg minket.
2014. aug. 19. 22:02
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Én sem futkosom étellel a gyerek után. Eleinte kétségbe estem ha nem ette meg az adagját, vagy egyáltalán nem kért az ebédből, ma már (17hós) ha nem kéri az ételt többszöri próbálkozásra sem akkor kiveszem az etetőszékből és mehet játszani. (MOndjuk én ezt igyekszem úgy elkerülni, hogy várok-várok-várok és ha jelzi a kisfiam hogy éhes akkor eszünk, általában időben jelzi, pl ebédet dél és 1 között jelzi) Ha éhes lesz, jön és szól, akkor újra megkínálom azzal amivel előtte és általában el is fogadja.

Nálunk is le van kicsit foglalva evés közben, legózni szokott, nem örülök neki de legalább így rendesen eszik.

Én nem szoktam lehetőséget adni a válogatásra, volt idő amikor nem igazán evett jól és kénytelen voltam tápszert adni neki de ma már ilyen nincs.

2014. aug. 20. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!