Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért ilyen szigorúak a szülők?

Miért ilyen szigorúak a szülők?

Figyelt kérdés

Látom,és hallom is,hogy a 12-3-4 éves gyerekeket(főleg lányokat) nem engedik buszozni,elmenni a boltba,fagyizóba menni stb.

Nekem szerencsére engedékenyek a szüleim,elmehetek egy várossal arrébb ahol a barátaim laknak,mehetek szinte bárhova,mert megbíznak bennem.De van olyan barátnőm aki nem jöhet át HÉV-vel úgy,hogy kimegyek elé a megállóba.

Én megértem,hogy féltik,de ennyire? A HÉV-en nem hiszem,hogy bármi baja lehet.

Miért ilyen szigorúak a szülők?Ha idővel engedik nekik a dolgokat pl. buli akkor meg csodálkoznak a szülők,ha leisszák magukat,mert végre kiszabadultak otthonról.

14/l

2014. júl. 14. 23:06
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Nem a gyerekben nem bíznak,hanem a vilàgban. Lehetsz te bàrmilyen felelõssègteljes,ha elkapnak ès bàntanak. Nem a Heven,amúgy. Nem szigor ez hanem fèltès ès nem a gyerek ellen can.
2014. júl. 14. 23:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én annak idején örültem, hogy engedékenyek voltak a szüleim én is ilyen szülő akartam lenni, de mióta megvan a lányom el se tudom mépzelni, hogy elengedem majd, annyira féltem mindentől, olyan sok borzalmat hallani. Jó lenne olyan világban élni, hogy aggódás nélkül el lehessen engedni.
2014. júl. 14. 23:14
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
Egyet értek a kérdezővel. Bármikor megtámadhatják, de ha mindig a szülő hozza viszi, nem önállósul a kamasz, nem fogja tudni, hogy hogyan kell megvenni egy vonatjegyet, nem tud eligszódni egyedül valahol. Ez nem akkora gond, amíg anyuci apuci ott van, de ha elköltözik otthonról, túl hirtelen jön az önállósulás, nem igazán sikerül az ilyeneknek.
2014. júl. 14. 23:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

hát én se szivesen engedem a 14 éves lányomat. Inkább elviszem kocsival őt pl a plázába ott talalkozik délután a barátnőjivel.Megbeszélt időre érte megyek. Fagyizni a mi városunkban kimehet. Délutan csak szól hogy hova megy és mehet is. De estére max 9 re haza kell érnie.

Multkor volt egy koncert ahol mi is ott voltunk akkor maradhatott éjfélig és utánna velünk jött haza.

Bulizni nemjárhat! házibuliba elengedem ha ismerem a barátnőt és a szülőket akik természetesen otthon tartózkodnak a buli alatt. oda is megbeszélt időre megyek érte. Házibulit otthon nálunk is csinállhat. Multkor nálunk volt picsi party itt aludtak a arátnői. 1 pohár pezsgőt megenedtem. Ez pont annyi volt hogy 1 üveget szétöntöttek.

2014. júl. 14. 23:59
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

Én a majdnem hasonló korú gyerekeimben maximálisan megbízok.

Másokban nem bízok meg. Azt látom, hogy ez már nem az a világ, amiben én felnőttem.

Azt tudom, hogy a gyerekeim simán felszállnának bármilyen járműre és figyelmesen közlekednének, de sajnos velem is történt már olyan, hogy gondom akadt. Én felnőtt nőként tudtam kezelni a helyzetet, de a legrosszabb az volt, hogy senki sem állt mellém, senki sem védett meg, pedig volt pár pasi is a villamoson.

A közlekedés a másik. Amellett, hogy nagyobb a forgalom, gyorsabbak az autók, még sokkal bunkóbbak és figyelmetlenebbek a vezetők. Otthon előfordult, hogy én feljebb álltam, a gyerekek álltak a zebránál és nem állt meg nekik senki. Egy hülye kocsi sem hosszú ideig. Most már külföldön vagyunk, itt a ház előtt van egy zebra, lámpa nincs, reggelente nagyobb a forgalom, néha engem sem azonnal engednek át. A gyerekeket egyik nap kérdeztem mert a suliba egyedül járnak, azt mondták, hogy soha egy alkalom nem volt, amikor az első autó ne állt volna meg azonnal nekik. Sokkal nyugodtabban engedem el őket bárhová, mint otthon.

Arról nem beszélve, hogy itt jobban figyelnek a gyerekekre. Pl. leengedtük a három 10-12 éves lányt a partra egyedül, a közelben az autósokat ellenőrző rendőrök közül az egyik ahogy meglátta a lányokat azonnal átment az úton, hogy hová mennek, tudják-e a szüleik, hogy eljöttek. A nagyobb gyerekem kidumálta, a rendőr pedig átkísérte őket egy úton, ahol nem volt nagy forgalom de zebra sem, egészen egy felüljáróig, hogy mindenképp azon menjenek át, nehogy a forgalmasabb autóúton menjenek keresztül (mondjuk nem is mentek volna ott, de akkor is figyeltek rájuk).

Ez ráadásul egy nagyon bulizós nép, késő este is kint vannak babakocsival családok, vagy idős emberek. Iszogat persze mindenki, de jóval kulturáltabban. Szoktam nézni, hogy itt ha nagyobbak lesznek a lányok simán kiengedem őket baráti társasággal akár 15 évesen, mert ha beülnek valahová, akkor lesznek ott mellettük kicsi gyerekkel még éjfélkor is vagy a helyi nyugdíjas csoport a bingóparti után.

Otthon esélytelen lenne, hogy 15 évesen kiengedjem az éjszakába.

2014. júl. 15. 00:15
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen a világ sokszor veszélyes de a gyereknek meg kell tanulnia önállósodni. Saját példámból kiindulva.

14 éves vagyok és egy magyar viszonylatba nem éppen kisvárosba(Pécs) járok majdnem minden nap. Ősszel kezdem a középiskolát.

12 éves voltam amikor először mentem be busszal az Árkádba két barátnőmmel. Idősebb lettem ez egyre sűrűbb lett. Majd fogszabályzásra is egyedül buszoztam el stb.

Régen volt egy olyan osztálytársam aki másodikos korában már reggel egyedül járt busszal iskolába (nem mondom ,hogy ez normális ,mert szerintem nem az de muszáj volt önállósodnia).

Szépen fokozatosan muszáj . A szülőnek is kényelmesebb. Másrészt mi lesz ha 16-17 éves koráig szinte sehova sem engedik el egyedül , és el se tud menni az orvoshoz vagy valahova kíséret nélkül.

nekem tulajdonképpen nem szigorúak. Bármikor jöhetnek barátnők én is bármikor mehetek. Ha úgy döntök ,hogy szükségem van valamire bemegyek a belvárosba és elintézem.

Az a kikötésük ,hogy este egyedül ne mászkáljak , de azt meg úgy sem szoktam.

2014. júl. 15. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!