Anyukák nem túlozzátok el a dolgokat egy kicsit?
Tényleg a babakocsi árán ennyi múlik?:)
Röhej.
Unokatesóm sem vett fél milliós babakocsit, ám évente min. kétszer nyaralnak, telelnek. (Dubai, Afrika, Amerika stb)
Aki sokat költött babakocsira, az nem akarna válaszolni, hogy mit tud a kocsija? Milyen extra tulajdonságai vannak? Mire képes az a kocsi? Indexel? Szól? Önműködő? Elaltatja magától a gyereket?
Eskü, kíváncsi vagyok! Csak pár indokra lennék kíváncsi a "megtehetem", "hülye vagy", "szegény vagy", "csak" válaszok kivételével!
azt gondoltam egy normális kérdező vagy
de csak a beszólás megy arra aki nem az olcsó kocsit veszi meg
igenis van különbség minőségben, felhasznált anyagokban, akár már ha csak a súlyát vesszük egy kocsinak...és igen, számít a megjelenés is...nem ettől érzem azt hogy jó anya vagyok, és nem gondolom azt hogy nem az aki olcsóba teszi
Mi nem az arat neztuk elsokent, hanem hogy mi fontos nekunk egy babakocsiban.
Elso gyerkocnel vettunk egy graco quatro tuort. 6 honap utan kitort a kereke egy bazi nagy utkeresztezodes kozeben. Siman elgurult a kerek mellettunk. Gyorsan feltoltam a babakocsit a jardara es elbogtem magam. Ugy 3 kereken egyensulyozva mentunk haza, mert nem volt nalunk a hordozoja, hogy beuljunk egy taxiba. Elmentunk es vettunk egy olyat ami most a 3. Gyermekunket fogja kiszolgalni. Nem erdekelt az ar csak a minoseg. Maxi-cosi murat vettuk minden tartozekkal es nem banom. Ha valakinek nem tetszik mibe teszem a gyerekem az ne nezze. Nekunk ez a jo nekik mas.
:D
Én már nem fogok babakocsit tologatni, de ha visszamehetnék az időben 5,5évet, akkor még 10ezret se adnék ki a "félmillás" kocsira se. Kendő és egy jó hordozó, slussz a közlekedésre...
Én írtam, hogy áruházban kipróbálgattuk, aztán használtan vettünk olyant, ami tetszett. Újonnan azt hiszem 200e körül lett volna (22-ért vettük végül).
Ami szempont volt: könnyen forduljon, könnyen lehessen az első kereket emelni (padka, stb), kátyús járdán se adja meg magát.
Magát a babakocsit nem kell megemelnem, mert vagy gyalog megyek vagy a férjem is jön és ő emelget - bár ilyenre se volt még példa.
Amiből viszont lehet, hogy drágát fogunk venni: autósülés. Azt kizárólag törésteszt alapján. Nem érdekel a színe meg a formája, a gyerek legyen benne biztonságban. Ha ezért drágábbat kell venni, akkor erre adunk ki pénzt.
Amúgy az a "hitvallásunk", hogy az alábbi dolgoknál nem spórolunk (míg másnál igen, ezeknek a javára) a gyerekkel és magunkkal összefüggésben:
- oktatás. Ez befektetés a jövőre nézve. Ha a most még baba lányunk külföldre szeretne menni jó nevű egyetemre, akkor kifizetjük. Ha tankönyv, magántanár, szakkör, bármi kell neki, azt is.
- egészség. Náthával nem foglalkozunk, de ha bármilyen komolyabb baj van, akkor mind mi magunk, mind a gyerek a legjobb minőségű orvosi szolgáltatást kapja. Hasonló okból később cipőből is jó minőségűt veszünk, ha pedig szemüveg kell neki, azt is gyakran fogjuk cserélgetni, ahogy az orvos javasolja majd. (Nekem például van és fél évente nézetem a szememet, ha szükséges, akkor cserélem a lencsét.) De minden más, szűrés jellegű szolgáltatásra is ki fogjuk fizetni, amit kell. Fogorvos, kamaszkorától nőgyógyász.
- biztonság. Bármi, ami a biztonságát szolgálja. Sisak (nem most, később, ha mondjuk már biciklizik), autósülés, stb.
Minden másnál nem gondolom, hogy csak a drágább jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!