Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák nem túlozzátok el a...

Anyukák nem túlozzátok el a dolgokat egy kicsit?

Figyelt kérdés
Gyakran vagyok itt fent és olvasom hogy ki mit vesz a babának. Pl fél millióért babakocsi. Minden rosszindulat nélkül kérdezem, hogy ez mire jó? Én az első gyereknél 10 ezerért vettem egyet és mindháromnál az volt. Nem érzem kevesebbnek a gyerekeimet tőle. Szoval a kérdésem, hogy miért költenek manapság ennyi egy kocsira?
2015. márc. 23. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
70%

Pardon, az lemaradt, hogy a hordozókendő is olcsó opció lett volna. Attól azért tekintettünk el, mert veleszületett gerincproblémám van, ami miatt túl nagy súllyal nem terhelhetem a gerincemet, különben műtét lenne a vége - előtte meg masszív, krónikus hátfájás. 155 cm vagyok, tehát már most se tudnám hordozni a 10 kg-os lányomat, a gerincem nem bírná ki a hosszú ideig tartó terhelést.

Emiatt például nem is tudom állva ringatni, ha ilyenre van szükség, azonnal leülök vele. Emelni pedig speciális módszerrel emelem, ami inkább a végtagokat terheli, nem a gerincemet.

2015. márc. 23. 14:12
 42/77 piroska és a farkas ***** válasza:
84%
Nézzétek. a helyzet az, h a islányom élete első fél évét egy olya babakocsiban tölötte, amibe ő volt konkrétan a 6. gyerek, úgy,h akitől kaptuk, az a saját 3, és a testvére 3 gyereke előtt használtan vette. Mi is tovább tudtuk adni, az a babakocsi simán elvisz még 6-ot, pedig soha, még jkorában sem volt egy drága darab. tehát erről ennyit. Egyébként én pl ne emlékszem rá, h annakdején milyen babakocsit tolt alattam az anyukám, nem határozta meg a világképemet, se az önbesülésemet, hogy 100 ezer vagy 10 ezer ft értékü cucc gurult alattam. Arra emlékszem, hogy vidá kisgyerekkorom volt. Szerintem olytökmindegy egy gyereknek, h sok van, vagy mégtöbb, a lényeg, h legyen ELÉG,és akármilyen árakrol beszélünk, mert lássuk be, mindenkinek szíve joga azt venni, amit szeretne, nem ezen múlnak a dolgok. legyen elég élmény, legyen elég msoly, legyen elég ölelés, legyen elég türelem, és legyen biztonság. Hogy most a ruha tescos vagy Zara vagy turis, a babakocsi használt vagy félmillios,részletkérdés.
2015. márc. 23. 14:15
 43/77 anonim ***** válasza:
100%
Mi először vettünk egy Raf pol twist elnevezésű förmedvényt kb. 60.000 forintért (mózes, sport, hordozó). Első baba volt, nem voltam otthon a témában. Fél év múlva 15.000 forintért adtam el, csak szabaduljak meg tőle végre. Vettünk egy Peg Perego Pliko P3 babakocsit (már csak a sportrészt), ez volt 70.000 forint körül. A két kocsit nem lehet összehasonlítani. A Raf pol egy nehezen irányítható ócskaság, a PP egy stabil, könnyen irányítható, kényelmes kocsi. Persze nem félmilliós kocsiról van szó, de azért nem csak a nevet fizeted meg egy babakocsinál, hanem a minőséget is.
2015. márc. 23. 14:15
 44/77 anonim ***** válasza:
93%
Mi 100 ezer ft-ért vettük.Ez egy Graco Quattro Tour Delux volt(TS-es),2008-ban.Több oka volt:több gyereket terveztünk,ezt tartottuk elég masszívnak,stabilnak,jól nézett ki(számunkra!),és-hála istennek-megengedhettük magunknak.Jó döntés volt...2 gyereket kiszolgált,soha,de soha nem volt vele gond,és tavaly,6 évesen még eladtam 35 ezer ft-ért.Mi jó anyagi körülmények között élünk(megdolgoztunk érte,a 40-es éveink elején járunk),nem szórjuk a pénzt,de igyekszünk minőségi dolgokat venni.Pl.a gyerekek Next ruhákat hordanak,amit az 50%-os leértékeléskor rendelek meg.A kínai boltban lehet annyiért ruhát kapni.Az F&F,és H&M-es ruhák se olcsóbbak,sőt!Szerintem ami drágább,azért biztos,hogy jobb(többségében).Nálunk a gyerekülések is isofixes Römer-ek.Nekem ne mondja senki,hogy egy teszteletlen,20 ezer ft-os ülés azt tudja,mint mondjuk ezek a tesztgyőztes ülések.Balesetekkor sajnos ki szokott derülni,hogy bizony elég gagyik...az autóknál szintén ez van.Egy VW Passat-ot nem lehet összehasonlítani mondjuk egy Suzukival.Nem,és kész.Nem véletlen az árbeli különbség sem.És aki megteheti,inkább egy drágább,jobb minőségű,biztonságosabb,megbízhatóbb autóba fog ülni.Szerintem ez mindenre vonatkozik.A ruhára,a megvásárolt élelmiszerekre,cipőkre,mindenre.Nem ezzel van a baj,hanem azzal,hogy aki ezt nem teheti meg,azt lenézik!Holott bármikor bárki kerülhet a másik oldalra.
2015. márc. 23. 15:02
 45/77 A kérdező kommentje:
Az enyém valami bébégo vagy ilyesmi volt. Könnyű volt tolni, nem nyikorgott, annyi volt vele hogy nagyon nehéz volt, első emeleten laktunk. De kibirtam :)
2015. márc. 23. 15:42
 46/77 A kérdező kommentje:
36, köszi aranyos vagy hogy így lehülyézel. Ha nem gond inkább azon emberek véleményére adnék akik ismernek :)
2015. márc. 23. 15:43
 47/77 A kérdező kommentje:
Az lemaradt hogy miután kinőtte a fiam, a családvédelmiseknek odaadtam adománynak. Ugyhogy valakinek lett egy jó kocsija ingyen :)
2015. márc. 23. 15:44
 48/77 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk mi nem tehetjük meg sajnos, hogy félmillióért veszünk babakocsit, de ha megtehetném akkor bizony nem az árát nézném, hanem az alábbi szempontoknak kellene megfelelnie:

- egybe tolókar

- 3 az egyben (sport, mózes, babahordozó)

- 4 kerék

- extra könnyű váz, mert sokat tömegközlekedünk

- könnyen összecsukható

- jó minőségű anyagokból

- szép kivitel

- nagy bevásárlóháló alul

- nem túl nagy de nem is túl kicsi kerekek

stb.

Mondjon már valaki egy olcsó babakocsit légyszi, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel! Ami számomra nagyon jó lenne az 130 000 Ft körül van újonnan, és sajnos ezt nem fogjuk tudni kifizetni úgyhogy valamiről le kell mondani.

2015. márc. 23. 19:19
 49/77 anonim ***** válasza:
43%

süt belőled a rosszindulat...vagy csak nem megy a szövegértés...sehol nem hülyéztelek le...de idézve tőled: A lényeg hogy úgy érzik, ők mindent megadtak a gyereknek, holott abszolut nem.

erre válaszoltam...

2015. márc. 23. 19:52
 50/77 A kérdező kommentje:

"azt gondoltam egy normális kérdező vagy "

És ez a válasz rá? Nem én vagyok itt a rosszindulatú :) És ne próbálj veszekedni, mert nem vagyok rá vevő, ugyanis nem azért tettem ki a kérdést.

2015. márc. 23. 19:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!