Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit éreznétek, ha a párotok...

Ti mit éreznétek, ha a párotok ezt mondaná a közös gyereketekről?

Figyelt kérdés

Két hónapos terhes vagyok, ma sajnos kiderült, hogy genetikai betegség miatt el kell vetetnem a babát. Nagyon sírtam és mondtam, hogy akármilyen beteg is lesz meg akarom tartani. Erre a párom azt mondta, hogy nehogy már egy nyomorék gyereket neveljen mikor három egézséges gyereke van.

Hogy mondhat egy apa ilyet? Nagyon fáj, nem elég, hogy elveszítem a várva várt babát, de még ő is megbánt.

2013. dec. 27. 20:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
83%
Nyugi, lehet utána babád, annyi mindenkinek van missed ab műtétje, és utána lesznek gyerekeik.
2013. dec. 27. 21:04
 42/80 anonim ***** válasza:
91%
24 évesen lehet még 2 babád is.Kérdező ne meditálj.Dönts szíved szerint de hallgass inkább az eszedre.Aludj még egyet rá kérj még vizsgálatot és ha akkor is kiderül a baj akkor viszont nincs mese sajnos.Nagyon sajnállak!
2013. dec. 27. 21:08
 43/80 A kérdező kommentje:
Már az egyik válaszomban leírtam. Valószínűleg nem fejlődtek ki a végtagjai.
2013. dec. 27. 21:13
 44/80 anonim ***** válasza:
92%
jajj, hát....nem lenne kérdés. biztos, hogy nem tartanám meg, a párodnak meg teljesen igaza volt. 24 éves vagy...nem 2 gyerek, de 10 is lehet még.
2013. dec. 27. 21:22
 45/80 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem csináltass még egy kontroll ultrahangot pár nap, egy hét múlva egy másik orvosnál és azután dönts. Addig pedig gondolkozz a dolgon, gondold végig milyen lenne a ti életetek meg a baba élete, hogy tudnád megoldani a mindennapi dolgokat, hogy bírnád lelkileg ezt az állapotot, mennyire erős a kapcsolatod a pároddal, elbírná-e ezt a terhet. Esetleg keress rá ilyen fogyatékkal élők életére. Ez egy olyan eset, hogy van, aki bírja az ezzel járó nehézségeket és van aki nem. Neked van lehetőséged dönteni, és bár nagyon nehéz a döntés, bármi is legyen a végeredmény, tőled függ és nagyon át kell gondolni.
2013. dec. 27. 21:24
 46/80 anonim ***** válasza:
11%
Attól még, hogy nem fejlődik ki valamelyik végtagja, nagyon is egészséges szellemileg és boldog élete lehet. Olvasd el a cikket, amit korábban belinkeltem. Ha szellemi fogyatékos lenne, akkor azt csak-csak megérteném, hogy nem szeretnéd megtartani. De így? Semmivel sem lenne kevesebb, mint a többi ember.
2013. dec. 27. 21:26
 47/80 anonim válasza:
2%
Nyilvan lehetet volna normalisan is kozolni ezt, vagy van valakije vagy nem kell tobb gyerek.
2013. dec. 27. 21:35
 48/80 anonim ***** válasza:
80%

Miért kell a kérdezőt rábeszélni, hogy tönkretegye a házasságát, az életét egy súlyosan sérült fogyatékos gyerekkel???

Nektek könnyű a gép elől kijelenteni, hogy végtagok nélkül is teljes értékű ember lehet valaki!

Nem lesz teljes értékű.

Nem lesz normális ovija. Nem járhat normális iskolába - ha valami csoda folytán szellemileg ép lesz. Nem lesznek barátai, kivéve néhány gyereket a speciális iskolából.

Ki tudja szobatiszta lesz-e valaha.

mi történik egy végtagok nélküli kamasszal nemi éréskor?

Soha nem lesz párkapcsolata.

Nem járhat gimibe/főiskolára.

Nem lesz gyereke.

Ésmost csak a gyerek oldaláról szemezgettem néhány dolgot.

Ti kívánnátok ilyen életet annak akit a világon a legjobban szerettek?

az anya élete egyértelműen tönkremegy, a férje már most kerek-perec kijelentette hogy nem akar fogyatékos gyereket -joggal, bár rondán tálalta. Ideig óráig maradna mellettük, és nem hinném hogy örömmel felvállalják utána a végtagok nélküli fogyatékos gyerekével...

Ha elveteti, akkor meggyászolja elengedi a babát, pár hónap múlva teherbe eshet és normális életük lehet.

2013. dec. 27. 21:37
 49/80 A kérdező kommentje:
Nem volt tervben a baba, de ennek ellenére nagyon el vagyok keseredve.
2013. dec. 27. 21:43
 50/80 anonim ***** válasza:
22%
Mert a családomban is és a közvetlen környezetemben is vannak testi fogyatékos ember. Teljes értékű emberek, van párkapcsolatuk. "Egészséges" emberekkel. Jó emberek, normálisak, kedvesek, empatikusak és nagyon jókat lehet velük beszélgetni. Igen, fejlesztést igényeltek, de örülnek hogy élnek. Hálásak amiért a szüleik bevállalták ezt, és vannak oylan emberek akik elfogadták őket. Semmivel sem kevesebbek mint mi, sőt, emberileg sokszor sokkal többek.
2013. dec. 27. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!