Ti mit éreznétek, ha a párotok ezt mondaná a közös
gyereketekről?
Figyelt kérdés
Két hónapos terhes vagyok, ma sajnos kiderült, hogy genetikai betegség miatt el kell vetetnem a babát. Nagyon sírtam és mondtam, hogy akármilyen beteg is lesz meg akarom tartani. Erre a párom azt mondta, hogy nehogy már egy nyomorék gyereket neveljen mikor három egézséges gyereke van.
Hogy mondhat egy apa ilyet? Nagyon fáj, nem elég, hogy elveszítem a várva várt babát, de még ő is megbánt.
Hát... a férjed egy utolsó bunkó, ezen nincs mit tagadni.
A beteg babát viszont ne tartsd meg, eszedbe se jusson! Miért akarod szenvedésre ítélni egy életen át??
2013. dec. 27. 20:05
4/80 anonim válasza:
Annyi nagyon szomorú és IDŐS!-nek látszó embert láttam már sérült gyereket nevelni, hogy magam sem vélem másként mégpedig pont a te, a ti érdeketekben. Sérült (és ezek szerint, hogy az orvos mondta, nem is vicc, hogy el kell venni...) gyereket nevelni mindenkinek kihívás, teljes embert kíván, az öröm vitatható, hiszen mennyi lemondás és fájdalom okán lesz egy pillanatnyi mosoly... fájdalom ilyet mondani, de amíg van döntési lehetőséged, LÁSD BE, hogy ez nektek a legjobb. 3 gyerkőc mellett nem lehet még egy akár teljesen sérült gyereket is bevállalni.
2013. dec. 27. 20:08
5/80 A kérdező kommentje:
Annyira akartam ezt a babát. Hogyan fogom ezt túlélni?
2013. dec. 27. 20:09
6/80 anonim válasza:
Ettől még nem tuskó a férjed,csak kissé durván fejezte ki magát.De megértem.Mi előre megbeszéltük a férjemmel,hogyha így járunk akkor elvetetjük.És nincs vita.Én se nevelnék ilyen gyereket.
2013. dec. 27. 20:10
7/80 anonim válasza:
Ja, és neki nem fájhat?! Azért álljunk már meg egy kicsit, engem is felbosszantan, ha már egyszer a tény és a logikus döntés adott, hogy a babát el kell vetetni, akkor még a párom neki állna hisztizni, és igen, és is bunkó lennék. Nem csak te létezel, nem csak neked vannak érzéseid, tessék kicsit a másik helyzetébe is belegondolni! Felteszem nála is betelt a pohár idegességében, és így foglamazta meg, hogy talán nem kéne a dolgot még tovább nehezítened.
8/80 anonim válasza:
Ne haragudj, h megkérdezem, de milyen vizsgálat derített ki rendellenességet a 2. hónapban?
Köszi.
9/80 anonim válasza:
Ahogyan és amit mondott az tényleg minősíthetetlen. Viszont ha már az orvos mondja hogy ne tarts meg akkor tényleg komoly baj lehet. Ebbe sajnos bele kell törődni, nézd a gyerek oldaláról: lehet hogy megszületne aztán szenvedne pár napig, hétig, évig és meghalna. Nagyon nem lenne humánus.. az én családomban is halt így meg több gyerek, ha láttad volna nem kívánnád senkinek azt a szenvedést. Könnyebb beletörődni így, hogy még nem tarthattad a kezedben, és lehet még babád (bár tudom ez ilyenkor nem vigasz).
2013. dec. 27. 20:12
10/80 anonim válasza:
Basszus, szerintem normális, ha egy anya nekiáll bőgni, hisztizni, hogy nem akarja kikaparják belőle a 2 hetes, fogyatékos magzatát...! Terhes, dolgoznak a hormonok, ráadásul valószínűleg nagyon vágyott is a gyerekre! Nehogymár az, hogy egy ilyen "sokk" hatására mond valami meggondolatlant (meg akarja tartani) feljogosítsa az apját arra, hogy ilyen undorító hangnemben beszéljen!
Persze, hogy az apa is elkeseredett, csalódott, szomorú, stb., de kutya kötelessége lenne a felesége mellett állnia, NORMÁLIS hangnemben...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!