Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szülők miért nem képesek...

A szülők miért nem képesek külön szobát biztosítani a gyerekeiknek?

Figyelt kérdés

Saját, rossz tapasztalataim alapjàn úgy gondolom, hogy a külön, saját kis kuckó nem luxus, hanem egy alapvetö dolog a normális èlethez. Nem azt mondom, hogy lehetetlen felnöni nèlküle, de sok gondot okozhat.

Èn a húgommal laktam egy szobában, aminek eredmènyekèppen annyira megromlott a viszonyunk, hogy ma màr szinte nem is tartjuk a kapcsolatot. Teljesen más bioritmusunk volt, ezèrt folyton zavartuk egymást, a teljesen más ízlèsünk miatt semmiben nem èrtettünk egyet gyerekkènt, mindenbõl veszekedès lett. Èn èvekig nem engedtem, hogy tv legyen nàlunk, aztán kapott egyet ès onnantól kezdve èjjal-nappal bömböltette, èn meg járhattam a wc-be tanulni. Kèsöbb a barátom sosem aludhatott nálunk, ès soha nem tudtam sehova egyedül elvonulni.

Szèp lassan megutáltuk egymást. Alapbòl talán kiköttünk volna, de szerintem el tudjátok ti is kèpzelni, milyen összezàrva lenni kènyszerböl egy teljesem màs termèszetü emberrel. A vègèn màr nem bírtam elviselni...

Pont emiatt megfogadtam, sosem lesz több gyerekem, mint amennyi szobám, mert ha ennyire eltèröek, megutálják egymást..

2013. dec. 23. 23:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
93%
érdekes, hogy aki tesóval élt együtt, az a kérdezőnek ad igazat, az 'okosok' erre mit mondanak???
2013. dec. 24. 15:53
 52/63 anonim ***** válasza:
72%

Kedves kérdező, a szülők egy generációval idősebbek nálatok, így normális esetben előbb fognak meghalni.

Akire számíthatsz, azok a tesók a rokonságból, hiszen együtt éltetek át mindent.

Férj, szerető, sajnos jön-megy. Statisztika.

A gyereked nem társ, hiszen másik generáció!

Békülj ki a tesóddal, hiszen ő áll hozzád a legközelebb.

És ezért is utálod, mert közel van, és szinte tükörképet mutat.

Ha majd felnősz, átértékeled ezt, (szerencsés és kívánatos esetben)

Te most kamasz vagy, ugye? Majd később fogod megtudni, milyen az élet. Most még burokban vagy, mama/papa ellát m indennel, nem neked kell másokról gondoskodni.

A probléma az, hogy a szüleid nem beszélgettek el veletek, hogy mit jelent egy család! Talán ők sem úgy élnek.

Légy kitartó, és 10-20 év múlva tudni fogod, hogy a tesók nagyon is fontosak!

Utáld őt, ha akarod, de biztos vagyok benne, ha a lázadó korszaknak vége, és mindketten felnőtt életet éltek, szeretni fogjátok egymást!

2013. dec. 24. 18:06
 53/63 anonim ***** válasza:
100%
A testvér fontos, én az enyémmel élek, nagyon szeretem. De ostoba lennék, ha azt hinném, hogy ha ez velem így van, akkor másokkal is. Anyukám pl. nagyon rosszban van a testvéreivel, jobb barátai vannak, mint testvérei.
2013. dec. 24. 18:49
 54/63 anonim ***** válasza:
52%
Mennyi "okos" ember... Nekem volt saját szobám, mégis 100%-ig egyetértek veled, kérdező. Nem kényszeriteném közös szobába a gyerekeimet. Tudom mennyit szàmit a saját "zug". Saját emlékeimből.
2014. márc. 18. 23:04
 55/63 anonim ***** válasza:
51%
Mi 3-an voltunk lányok, 2 szobában. Én a nővéremmel nagyon rosszban voltam, külön szoba. Hugommal nagyon szoros volt mindig is a kapcsolatom, mi egy szobában voltunk, míg el nem költöztem 5 éve. Nem ezen múlik feltétlenül...
2014. márc. 19. 05:33
 56/63 anonim ***** válasza:
41%

Akkor most ne szuljem meg a fiam mert egyel kevesebb szobank van?

Hmm...ezek szerint felelotlen onzo vagyok...

2014. márc. 19. 06:18
 57/63 anonim ***** válasza:
50%
Annak idején szüleim örültek, hogy lakáshoz jutottak 3 gyerekkel. Két fiú testvérem egy szobában volt én külön. Mind a hárman imádjuk egymást. Sőt kicsinek (5 éves koromig 3-an egy szobába voltunk) örültem, hogy együtt vagyunk, mert ha vihar volt vagy ilyesmi akkor oda lehetett bújni hozzájuk. 13- évesen szüleim "elváltak" pénz nem volt a külön költözésre így én anyuval voltam egy szobába, apu pedig külön. Nem volt probléma ha jött a párom hozzám akkor anyu kint ült a konyhában vagy tesómnál . Imádom az anyukámat! Most a férjemmel szerettük volna ha külön szobájuk van a gyerekeknek, 3 évig kerestünk olyan házat ami megfelelő 3 szoba (mi+1-1 gyerek). Meg szültem a fiamat lett külön szobája, majd megszültem a második fiamat, ami pocakban osztódott és két fiam lett a betervezett egy helyet. Így lett 3 gyerekem két szobára. A testvéri szeretet nem szobától függ én azt gondolom. Férjem is egy szobába volt a nővérével, de imádják egymást. Ugyan akkor azt is aláírom, hogy ha lehetséges akkor érdemes a külön zugot megoldani. Ami még eszembe jutott, hogy lehet, hogy a szülő ugy tervezi, hogy most kicsinek még jó együtt a gyerekeknek és majd 3-5 év múlva meg csinálják a tetőteret,hogy külön legyenek. De aztán úgy alakul a költségvetés hogy erre sosem kerül sor.
2014. márc. 19. 07:09
 58/63 anonim ***** válasza:
72%
Mindenkinek megjárna a magánélet joga, hogy el tudjon vonulni, hogy önmaga lehessen, és bizony erre már gyerekkorban is igény van. Hát még később mennyire...
2014. márc. 19. 08:37
 59/63 anonim ***** válasza:
25%

Az első oldalig jutottam és csak röhögök :-D

Mi 4-en vagyunk testvérek,sorban:lány,fiú,fiú,lány. Na így négyen voltunk 1 szobában!! És imádjuk egymást!!

Nálunk 1,5 szobás házban 4 gyerek van. Mi kettő kicsivel a nagyban,a kicsiben pedig a két nagyobb. A Párom tervezi hogy saját kuckója legyen mindegyiknek,mert az úgy a jó,szerintem nem feltétlenül szükséges,de hát legyen,legalább nem vitáznak hogy mikor ki a soros a takarításban. És nem,nem költözünk azért el egy nagyobb házba,ezt alakítjuk át úgy,hogy mindenkinek jó legyen. Nem részletezem hogy hogyan :-) kicsit bonyolult leírni,de amúgy tök egyszerű...

2014. márc. 19. 11:45
 60/63 anonim ***** válasza:
59-es ! csakhogy nem mindenki olyan mint te.
2014. márc. 19. 14:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!