A szülők miért nem képesek külön szobát biztosítani a gyerekeiknek?
Saját, rossz tapasztalataim alapjàn úgy gondolom, hogy a külön, saját kis kuckó nem luxus, hanem egy alapvetö dolog a normális èlethez. Nem azt mondom, hogy lehetetlen felnöni nèlküle, de sok gondot okozhat.
Èn a húgommal laktam egy szobában, aminek eredmènyekèppen annyira megromlott a viszonyunk, hogy ma màr szinte nem is tartjuk a kapcsolatot. Teljesen más bioritmusunk volt, ezèrt folyton zavartuk egymást, a teljesen más ízlèsünk miatt semmiben nem èrtettünk egyet gyerekkènt, mindenbõl veszekedès lett. Èn èvekig nem engedtem, hogy tv legyen nàlunk, aztán kapott egyet ès onnantól kezdve èjjal-nappal bömböltette, èn meg járhattam a wc-be tanulni. Kèsöbb a barátom sosem aludhatott nálunk, ès soha nem tudtam sehova egyedül elvonulni.
Szèp lassan megutáltuk egymást. Alapbòl talán kiköttünk volna, de szerintem el tudjátok ti is kèpzelni, milyen összezàrva lenni kènyszerböl egy teljesem màs termèszetü emberrel. A vègèn màr nem bírtam elviselni...
Pont emiatt megfogadtam, sosem lesz több gyerekem, mint amennyi szobám, mert ha ennyire eltèröek, megutálják egymást..
Kedves kérdező, a szülők egy generációval idősebbek nálatok, így normális esetben előbb fognak meghalni.
Akire számíthatsz, azok a tesók a rokonságból, hiszen együtt éltetek át mindent.
Férj, szerető, sajnos jön-megy. Statisztika.
A gyereked nem társ, hiszen másik generáció!
Békülj ki a tesóddal, hiszen ő áll hozzád a legközelebb.
És ezért is utálod, mert közel van, és szinte tükörképet mutat.
Ha majd felnősz, átértékeled ezt, (szerencsés és kívánatos esetben)
Te most kamasz vagy, ugye? Majd később fogod megtudni, milyen az élet. Most még burokban vagy, mama/papa ellát m indennel, nem neked kell másokról gondoskodni.
A probléma az, hogy a szüleid nem beszélgettek el veletek, hogy mit jelent egy család! Talán ők sem úgy élnek.
Légy kitartó, és 10-20 év múlva tudni fogod, hogy a tesók nagyon is fontosak!
Utáld őt, ha akarod, de biztos vagyok benne, ha a lázadó korszaknak vége, és mindketten felnőtt életet éltek, szeretni fogjátok egymást!
Akkor most ne szuljem meg a fiam mert egyel kevesebb szobank van?
Hmm...ezek szerint felelotlen onzo vagyok...
Az első oldalig jutottam és csak röhögök :-D
Mi 4-en vagyunk testvérek,sorban:lány,fiú,fiú,lány. Na így négyen voltunk 1 szobában!! És imádjuk egymást!!
Nálunk 1,5 szobás házban 4 gyerek van. Mi kettő kicsivel a nagyban,a kicsiben pedig a két nagyobb. A Párom tervezi hogy saját kuckója legyen mindegyiknek,mert az úgy a jó,szerintem nem feltétlenül szükséges,de hát legyen,legalább nem vitáznak hogy mikor ki a soros a takarításban. És nem,nem költözünk azért el egy nagyobb házba,ezt alakítjuk át úgy,hogy mindenkinek jó legyen. Nem részletezem hogy hogyan :-) kicsit bonyolult leírni,de amúgy tök egyszerű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!