Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szülők miért nem képesek...

A szülők miért nem képesek külön szobát biztosítani a gyerekeiknek?

Figyelt kérdés

Saját, rossz tapasztalataim alapjàn úgy gondolom, hogy a külön, saját kis kuckó nem luxus, hanem egy alapvetö dolog a normális èlethez. Nem azt mondom, hogy lehetetlen felnöni nèlküle, de sok gondot okozhat.

Èn a húgommal laktam egy szobában, aminek eredmènyekèppen annyira megromlott a viszonyunk, hogy ma màr szinte nem is tartjuk a kapcsolatot. Teljesen más bioritmusunk volt, ezèrt folyton zavartuk egymást, a teljesen más ízlèsünk miatt semmiben nem èrtettünk egyet gyerekkènt, mindenbõl veszekedès lett. Èn èvekig nem engedtem, hogy tv legyen nàlunk, aztán kapott egyet ès onnantól kezdve èjjal-nappal bömböltette, èn meg járhattam a wc-be tanulni. Kèsöbb a barátom sosem aludhatott nálunk, ès soha nem tudtam sehova egyedül elvonulni.

Szèp lassan megutáltuk egymást. Alapbòl talán kiköttünk volna, de szerintem el tudjátok ti is kèpzelni, milyen összezàrva lenni kènyszerböl egy teljesem màs termèszetü emberrel. A vègèn màr nem bírtam elviselni...

Pont emiatt megfogadtam, sosem lesz több gyerekem, mint amennyi szobám, mert ha ennyire eltèröek, megutálják egymást..

2013. dec. 23. 23:41
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
65%

Kedves Balkan, ezen az oldalon úgy néz ki, hogy az alacsony pontszámúak a normálisak.

Kifordított világ ez :D

2013. dec. 24. 04:32
 22/63 anonim ***** válasza:
62%

Vagy írjam azt, hogy a szüleidnek kötelező külön szobát biztosítani, hogy nyugodtan dughass a barátoddal?

LOL

2013. dec. 24. 04:34
 23/63 anonim ***** válasza:
71%

Amúgy elvagytok tévedve, én más nemű tesómmal osztottam meg a szobám olyan 18-19 éves korig, és nem öltük meg egymást, mert minket úgy neveltek, hogy van tolerancia.

Sajnálom, hogy ez manapság ismeretlen fogalom!!!!!

2013. dec. 24. 04:38
 24/63 anonim ***** válasza:
71%

Keresztlányoméknál 5 gyermek van. 2 fiú és 3 lány. A szülők tudatosan nem biztosítottak külön szobát. A 2 nagylány és a 2 fiú 1-1 szobán osztozik, a pici lánynak most lett külön szobája. Az 5 gyerekből 3 már nagykorú. És köszönik, jól vannak.

Én csak azt nem értem, hogy aki az egyetem alatt pl. koleszba megy, az miért nem reklamál ugyanígy? Ott nem kell alkalmazkodni?

2013. dec. 24. 07:11
 25/63 anonim ***** válasza:
69%
Nem értem azokat, akik felháborodnak, hogy nem mindenki teheti meg a külön szoba biztosítását, mert nincs pénze nagyobb lakásra. És két gyerekre van pénze? Az sokkal jobb, ha két gyereket vállal úgy, hogy nyilvánvalóan az alapvető szükségleteket se tudja biztosítani, nem tudja őket elindítani az életbe, sőt azt se tudja biztosítani, ami sok esetben szükséges, hogy otthon gyűjtögessen egy kicsit a dolgozó gyerek, hogy ne egy szál gatyában kelljen nekivágni a világnak. Na, persze, vannak itt a hősök, akik szerint az a legjobb dolog, ha véres verejtékkel küzd meg az ember mindenéért, mert akkor tanulja meg..meg dolgozzon csak már általános iskolától kezdve, hogy megtanulja, mert az az etalon...és minden ilyen ember később tök gazdag és boldog lesz, de pusztán azért, mert olyan csóró közegből jött, hogy gyerekkora óta dolgozik, és ennek köszönhető minden sikere...jah, meg éljenek csak egymás hegyén hétén, mint a csótányok, mert csak akkor lesz alkalamazkodó-képes ember belőle...
2013. dec. 24. 07:54
 26/63 anonim ***** válasza:
57%
hegyén-hátán
2013. dec. 24. 07:55
 27/63 anonim ***** válasza:
67%

Lány vagyok, és az öcsémmel nőttem fel egy szobában, én már elköltöztem otthonról és kitűnő a kapcsolatom a tesómmal. Ezzel szemben a bátyámnak volt külön szobája vele kb csak sátoros ünnepekkor beszélek.

Persze, tudni és akarni kell alkalmazkodni a másikhoz mindkét félnek.

2013. dec. 24. 07:56
 28/63 anonim ***** válasza:
62%

Kèt fiù tesòmmal laktunk egy szobàba, mert az èn szobàmba költöztettük a mamàmat. A bàtyàm este 7-kor fekszik,reggel 5-kor kel tìpus, az öcsèm èjjeli bagoly, èn meg àllandòan tanultam (volna). Szòval eltèrő szemèlyisêgek, neműek vagyunk. Mègis jò testvèrek vagyunk. màr mindenkinek van csalàdja, ha hazamegyünk most 2 szobàn osztozunk csalàdostol.

Arra is gondolni kell, hogy ha kirepülnek a gyerekek, fent kell tudni tartani a hàzat. Anyuèk nyugdìja elèg kevès.

Fèrjemèk hàza kicsit màs, (sajàt fürdőszobàs szobàk) àruljàk a szülei (csak tùl nagy ) mert èvente pàr estèt max 3 hetet vagyunk ott, nehezen tartjàk fent. Nem beszèlnek a hugàval mert eltèrő szemèlyisègek....

Szoval kèt oldalù dolog.Szeretnèk èn is külön szobàt a gyerekeknek, de ha mèg egy jönne biztos nem vetetnèm el mert nem lesz külön szobàja.....

Boldog Karàcsonyt mindenkinek! :-)

2013. dec. 24. 08:03
 29/63 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem igenis hatalmas luxus a külön szoba. Én a 3 testvéremmel és az anyámmal!!laktam egy szobában. Mégis máig senkinek semmi baja. Jó régen mi is hisztiztünk hogy nekünk külön szoba kell, de tudtuk, hogy ezt nem tehetjük meg. Az rgyütt élès miatt sokkal jobban jövünk ki más emberekkel. Jobban megértünk mindenkit. Úhyhogy az,hogy rosszban vagytok majdnem teljes egészben a ti hibátok ja és a szüleitek neveltetèsèt. És béküljetek a tesóddal mert a testvèr az a személy aki mindig melletted lesz.
2013. dec. 24. 08:16
 30/63 anonim ***** válasza:
26%
Bocsi a hibákért telefonról írtam.
2013. dec. 24. 08:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!