A szülők miért nem képesek külön szobát biztosítani a gyerekeiknek?
Saját, rossz tapasztalataim alapjàn úgy gondolom, hogy a külön, saját kis kuckó nem luxus, hanem egy alapvetö dolog a normális èlethez. Nem azt mondom, hogy lehetetlen felnöni nèlküle, de sok gondot okozhat.
Èn a húgommal laktam egy szobában, aminek eredmènyekèppen annyira megromlott a viszonyunk, hogy ma màr szinte nem is tartjuk a kapcsolatot. Teljesen más bioritmusunk volt, ezèrt folyton zavartuk egymást, a teljesen más ízlèsünk miatt semmiben nem èrtettünk egyet gyerekkènt, mindenbõl veszekedès lett. Èn èvekig nem engedtem, hogy tv legyen nàlunk, aztán kapott egyet ès onnantól kezdve èjjal-nappal bömböltette, èn meg járhattam a wc-be tanulni. Kèsöbb a barátom sosem aludhatott nálunk, ès soha nem tudtam sehova egyedül elvonulni.
Szèp lassan megutáltuk egymást. Alapbòl talán kiköttünk volna, de szerintem el tudjátok ti is kèpzelni, milyen összezàrva lenni kènyszerböl egy teljesem màs termèszetü emberrel. A vègèn màr nem bírtam elviselni...
Pont emiatt megfogadtam, sosem lesz több gyerekem, mint amennyi szobám, mert ha ennyire eltèröek, megutálják egymást..
Kedves Balkan, ezen az oldalon úgy néz ki, hogy az alacsony pontszámúak a normálisak.
Kifordított világ ez :D
Vagy írjam azt, hogy a szüleidnek kötelező külön szobát biztosítani, hogy nyugodtan dughass a barátoddal?
LOL
Amúgy elvagytok tévedve, én más nemű tesómmal osztottam meg a szobám olyan 18-19 éves korig, és nem öltük meg egymást, mert minket úgy neveltek, hogy van tolerancia.
Sajnálom, hogy ez manapság ismeretlen fogalom!!!!!
Keresztlányoméknál 5 gyermek van. 2 fiú és 3 lány. A szülők tudatosan nem biztosítottak külön szobát. A 2 nagylány és a 2 fiú 1-1 szobán osztozik, a pici lánynak most lett külön szobája. Az 5 gyerekből 3 már nagykorú. És köszönik, jól vannak.
Én csak azt nem értem, hogy aki az egyetem alatt pl. koleszba megy, az miért nem reklamál ugyanígy? Ott nem kell alkalmazkodni?
Lány vagyok, és az öcsémmel nőttem fel egy szobában, én már elköltöztem otthonról és kitűnő a kapcsolatom a tesómmal. Ezzel szemben a bátyámnak volt külön szobája vele kb csak sátoros ünnepekkor beszélek.
Persze, tudni és akarni kell alkalmazkodni a másikhoz mindkét félnek.
Kèt fiù tesòmmal laktunk egy szobàba, mert az èn szobàmba költöztettük a mamàmat. A bàtyàm este 7-kor fekszik,reggel 5-kor kel tìpus, az öcsèm èjjeli bagoly, èn meg àllandòan tanultam (volna). Szòval eltèrő szemèlyisêgek, neműek vagyunk. Mègis jò testvèrek vagyunk. màr mindenkinek van csalàdja, ha hazamegyünk most 2 szobàn osztozunk csalàdostol.
Arra is gondolni kell, hogy ha kirepülnek a gyerekek, fent kell tudni tartani a hàzat. Anyuèk nyugdìja elèg kevès.
Fèrjemèk hàza kicsit màs, (sajàt fürdőszobàs szobàk) àruljàk a szülei (csak tùl nagy ) mert èvente pàr estèt max 3 hetet vagyunk ott, nehezen tartjàk fent. Nem beszèlnek a hugàval mert eltèrő szemèlyisègek....
Szoval kèt oldalù dolog.Szeretnèk èn is külön szobàt a gyerekeknek, de ha mèg egy jönne biztos nem vetetnèm el mert nem lesz külön szobàja.....
Boldog Karàcsonyt mindenkinek! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!