Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szülők miért nem képesek...

A szülők miért nem képesek külön szobát biztosítani a gyerekeiknek?

Figyelt kérdés

Saját, rossz tapasztalataim alapjàn úgy gondolom, hogy a külön, saját kis kuckó nem luxus, hanem egy alapvetö dolog a normális èlethez. Nem azt mondom, hogy lehetetlen felnöni nèlküle, de sok gondot okozhat.

Èn a húgommal laktam egy szobában, aminek eredmènyekèppen annyira megromlott a viszonyunk, hogy ma màr szinte nem is tartjuk a kapcsolatot. Teljesen más bioritmusunk volt, ezèrt folyton zavartuk egymást, a teljesen más ízlèsünk miatt semmiben nem èrtettünk egyet gyerekkènt, mindenbõl veszekedès lett. Èn èvekig nem engedtem, hogy tv legyen nàlunk, aztán kapott egyet ès onnantól kezdve èjjal-nappal bömböltette, èn meg járhattam a wc-be tanulni. Kèsöbb a barátom sosem aludhatott nálunk, ès soha nem tudtam sehova egyedül elvonulni.

Szèp lassan megutáltuk egymást. Alapbòl talán kiköttünk volna, de szerintem el tudjátok ti is kèpzelni, milyen összezàrva lenni kènyszerböl egy teljesem màs termèszetü emberrel. A vègèn màr nem bírtam elviselni...

Pont emiatt megfogadtam, sosem lesz több gyerekem, mint amennyi szobám, mert ha ennyire eltèröek, megutálják egymást..

2013. dec. 23. 23:41
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
61%

Hugommal sokáig egy szobánk volt,aztán elköltöztünk és lett külön szobánk....nem is használtuk a külön szobát,mindig együtt voltunk,a közös szobát sokkal jobban élveztük mint mikor külön voltunk!!!!

Pontozzatok le,de én azt veszem észre,hogy ahol nem jönnek ki a tesók,folyamatosan mindig rivalizálnak és soha nem értenek egyet,nem tudnak egy légtérbe jól meglenni,ott valami a neveléssel ment félre....nem azt mondom,hogy rossz nevelést kaptatok,ne érts félre!!!!

Amúgy ha ennyire különbözőek vagytok miért gondolod,hogy a külön szoba "összekovácsolt" volna titeket??Lehet még annyi közötök se lenne egymáshoz mint most.

2013. dec. 24. 11:17
 42/63 anonim ***** válasza:
68%

"Csak annyi gyerek legyen, ahány szabad szoba?

Kérdező, anyukád inkább rendezett volna be dolgozószobát, és inkább Te se születtél volna meg..."

Komolyan az ilyen típusú válaszok vannak felpontozva? Szóval ez a normális hozzáállás egymáshoz, hogy ne születtél volna meg és mindenki helyesli? Akkor ez elég nagy szégyen.

2013. dec. 24. 11:19
 43/63 anonim ***** válasza:
71%
Hát szerintem meg az a gyerek van elbaszva, aki nem tud öt percet saját magában, a saját fejében megmaradni, és mindig a másik seggébe kell bújni.
2013. dec. 24. 11:37
 44/63 anonim ***** válasza:
71%
Hát a ti esetetek abszolút nem volt ideális, de azért ennél testvér létetekre azért jobban kellett volna tudnotok igazodni egymáshoz. Nálunk egy szobában vannak a fiúk, bár még 3 évesek sincsenek. Ha az ég nem szakad le, és nem üt be egy totális káosz, akkor mire nagyobbak lesznek, addigra lesz saját kuckójuk pontosan azért, mert egy bizonyos kor felett szerintem is szüksége mindenkinek a magánéletre. De ha mégsem jönne ez össze, és egy szobában maradnának, és ennyire nem bírnák elviselni egymást... hát nagyon nagyot csalódnék bennük, ennél együtt érzőbbnek, és alkalmazkodóbbnak szánom és nevelem őket.
2013. dec. 24. 12:46
 45/63 A kérdező kommentje:

Én azt gondolom, hogy ez nem szimplán nevelés kérdése.

Nem tudod úgy nevelni őket, hogy ugyanakkor akarjanak kelni és feküdni, hogy ugyanolyan legyen az ízlésük, hogy ugyanazokat a dolgokat szeressék csinálni. És egy ideig persze lehet alkalmazkodni, de eljön az az idő, amikor egyszerűen már sok az, hogy az ember semmit nem csinálhat úgy, ahogy szeretne. Senkit nem lehet ránevelni arra, hogy más személysége legyen vagy szeressen mindenről lemondani.

2013. dec. 24. 12:50
 46/63 anonim ***** válasza:
19%

Az én 20. válaszom 81% os volt... most 79% kőszi aki le pontozott Majd énis pontozom le fele az ő válaszát....csak ennyi volt...By

DDMT2 ből

TheLordOfLor

2013. dec. 24. 12:52
 47/63 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem pedig igenis nevelés kérdése is a dolog!!!

Persze nem arra kell nevelni,hogy ugyan olyanok legyenek és egymás fenekében legyenek,de ha az ember a saját testvéréhez nem tud alkalmazkodni,akkor nehéz lehet a többi emberi kapcsolata is...

Férjem is mindig egy szobában volt bátyjával,voltak különbségek,konfliktusok,mégis szerettek együtt lenni,és megoldották,ha nem vágytak épp egymás társaságára!Mai napig nagyon jóban vannak,szóval szerintem igen,fontos a nevelés!!

De a mai liberális nevelésben már annyira nagyon kell vigfyázni,hogy minden mértékben ki legyen elégítve a gyerek aktuális vágya,igénye,hogy persze nem sületik tesó,mert annak az egynek a maximum kell mindenből!

2013. dec. 24. 14:05
 48/63 anonim ***** válasza:
56%

Már pedig az élet, drága kérdező, bizony, bizony csupa lemondás. Lemondás a párodért, a gyerekedért, a gyerekeidért, majd a beteg szüleidért, de lemondás a munkahelyi főnököd miatt, és így tovább.

Lehet mindig mindent magadnak is akarni, élhetsz így is, de akkor előbb-utóbb azt veszed észre, hogy tiéd marad az egész szoba, aztán az egész lakás, majd az egész üres életed...

Boldog karácsonyt Neked! Örülj, hogy van kivel megosztanod mindened, amid csak van.

2013. dec. 24. 14:48
 49/63 anonim ***** válasza:
61%

Örülj, hogy volt/van fedél a fejed fölött, igyekezz megbecsülni, hogy van családod, van TESTVÉRED. Sok embert éppen az a tény foszt meg ettől az ajándéktól, hogy inkább egykeségre ítélik a gyereküket, hogy annak az egynek megadjanak minden anyagi jót. Az anyagiak nem minden!!!

Próbálj meg örülni annak ami és aki van az életedben!

2013. dec. 24. 15:05
 50/63 anonim ***** válasza:
52%

Egyébként a te szüleid miért nem voltak képesek nagyobb lakást venni?

Nem dolgoztak, elitták a pénzüket? Vagy netán kemény munka ellenére sem sikerült nagyobb lakáshoz jutni? Legtöbb esetben ugyanis hiába gürcöl az ember egy nagyobb lakásért, egyszerűen nem megy, akárhogy is szeretné. Nem kellet volna megszületnie a húgodnak? Vagy hogy gondolod?

Nagyon gyerekesen viselkedsz és nem sok mindent tudsz az életről.

2013. dec. 24. 15:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!