Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok a leendő Anyukák akik...

Azok a leendő Anyukák akik Babát vállalnak, miért nem tájékozódnak?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy olvassanak a terhességük alatt újságot,könyvet a Babával kapcsolatban,mert bizony nekem is első gyermekem van,és nagyon sokat olvastam a Babákkal való foglalkozásról,és nagyon sokmindent tanultam.Mert amikor egy szülő megkérdezi,hogy mit adjon egy 2 hónapos Babának enni,vagy mivel kenje a popsiját,vagy éppen azt,hogy hogyan lehet "leszoktatni" az éjjeli evésről majdhogynem egy újszülöttet?Na ilyenkor égnek áll a hajam!Ez most tényleg nem "lenézés",meg butának tartás,csak én is most lettem szülő lassan egy éve és ahhoz képest elég ügyesen csináltam eddig mindent,védőnő,orvos is "megdicsért".Higgyétek el,nagyon sokat számít az,hogy mennyit foglalkozik vele a kismama míg meg születik csemetéje!Tapasztalatból tudom.Nem azt mondom ezzel,hogy tökéletes vagyok,de azért mindig minden problémát meg tudok oldani...
2009. nov. 15. 11:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem nem kellene megsértődnöd, de ha jól belegondolsz valóban egy kicsit önzsírozósra sikerült a kérdéses. Elég lett volna annyit kérdezned hogy miért nem tájékozódnak? És nem kellett volna (hiába írod oda hogy nem vagy tökéletes) leírni hogy Te milyen ügyes vagy. Vannak bizonytalan anyukák, akik még ha tudják is a választ megerősítést várnak, és vannak olyanok (sajnos) akik bizony nem tudják hogy 3 hetesen még nem szabad az éjjeli etetésről leszoktatni egy pici babát. De ezért van ez az oldal, hogy az olyan anyukáknak akik nem tudják a választ segítsünk.
2009. nov. 15. 13:16
 12/73 anonim ***** válasza:
100%
szia.egyszer már én is kérdeztem hasonlót,csak úgy fogalmaztam meg,hogy hányadik megoldásként teszitek fel itt a kérdést.értettem ezt úgy,hogy csak be kell írni a google-ba és már jönnek is a válaszok.pont úgy ahogy ide beírja az ember.de megteszi helyettük más.más begépeli utánaolvas,és ír neki.vagy egy nap kb 20 olyan kérdés van,már csak abból áll az oldal.aztán jönnek az olyan kérdések amiket te is írtál.nekem is rengeteg kérédsem volt a terhességemmel és a szüléssel,most meg a bab neveléssel,de CSAK olyan kérdéseket teszek fel,amire más véleményére vagyok kíváncsi de nem életbevágó.mert ilyen kérdésekbe a védőnőre és az orvosra kell hagyatkozni.ők az elsők.szóval tényleg többet kéne utána olvazsgatnunk dolgoknak és itt csak megbeszélni kéne.az sem igaz,hogy nincs rá idő,mert arra van amire szakítunk.
2009. nov. 15. 13:23
 13/73 A kérdező kommentje:
13:16-os válaszoló,hát neked sem kéne akkor olvasgatnod,ha idegesít.Nem szeretem,ha kekeckednek velem amiért nem is mondtam rosszat!Ki nem inge...És tudod?Igenis jó Anyának érzem magam,és rajtam kívűl bizony sokan így vélekednek.Úgyhogy ez most nem jött be.A többi válaszolóval egyetértek,természetesen nekem is vannak kérdéseim,ha valmi olyat nem tudok,de az alap dolgokat nehogy már ne tudja valaki?!Na ugye, ugye milyen gáz,aki túl korán leakarja szoktatni a gyermekét az éjjeli evésről??!!Meg a többi...Szép Napot mindenkinek!
2009. nov. 15. 13:33
 14/73 anonim ***** válasza:
100%

nekem maga a kerdes tetszik es jogosnak is tunik,a sajat magad bemutatasa kicsit plusszba van...

hat nem vagyunk egyformak, masok az elkepzeleseink, az ogenyeink es a mertekunk is. van aki nem olvasott pont arrol, de legalabb itt megkerdezi, meg ha nagy baromsag is, de legalabb megprobal tajekozodni, ahelyett, hogy a sajat feje utan butasagot tegyen. szerintem ez azert jobb, mintha meg sem kerdezne, igy legalabb szolhatunk neki, hogy szerintunk mi lenne a helyes. es ez az oldal pont erre lett kitalalva

amugy en tenyleg mindenfelet elolvastam, de lassan 1 eves a gyermekem es azt vallom, hogy konyvbol nem lehet gyereket nevelni, a szemelyes vagy masok tapasztalata sokkal ertekesebb dolog.

2009. nov. 15. 13:34
 15/73 anonim ***** válasza:
81%

Ez egy értelmetlen és provokatív kérdés. Tipikusan az az anyuka lehetsz, aki boldog boldogtalant kioktat arról, mit hogyan kell csinálni és a nagykönyv szerint él.

Én nem olvastam szakirodalmat, mégis könnyen szültem, egészséges babát, aki gyorsan és jól fejlődött, sokáig szopizott, korán elindult és beszélt. Alszik éjjel, normálisan eszik. Néha vannak gondjaink, de józan paraszti ésszel megoldjuk, nem vonulok be napokra a könyvtárba.

Felesleges túlagyalni mindent, szerintem a nők kövessék a megérzéseiket. Dícséretet én nem a védőnőtől és az orvostól várok, hanem a fiamtól, aki ÉN nevelek úgy, ahogyan ÉN akarom.

2009. nov. 15. 13:45
 16/73 anonim ***** válasza:
100%
13.23-as vagyok.szerintem meg igenis érdemel dícséretet az aki első babával flottul boldogul.most nem kifejezetten a kérdezőre értem,mert őt nem ismerem,de a családomba is van olyan első gyerekes anyuka,aki nagyon okosan simán,logikusan csinálja a dolgokat.én annak idején az első babámmal,húú menyit bénáztam,istenem magamnak nehezítettem meg az életem és ezt a gyerek is megsínylette,így utólag már nagyon látszik.most a 2.babámmal már negyed annyi gondom sincs,és aki ezt elsőre megtudja csinálni annak csak gratulálni lehet.
2009. nov. 15. 15:06
 17/73 anonim ***** válasza:
100%
Valahol igazad van! Bár én már a 4. babámat nevelgetem, de amikor az elsőt vártam, bizony én is rengeteget olvastam, sőt még a kisebbeknél is, mert közben rengeteg dolog változott a témában. Bizony elég sok olyan kérdés van, ami nálam is néha kiveri a biztosítékot, de azokat általában átugrom. Nem azt mondom, hogy buta kérdések, hanem inkább tájékozatlan anyukák/nők vannak. Tényleg nem árt néha utána olvasni bizonyos dolgoknak (nem csak a net-en!!). Pl. amikor azt olvastam, hogy babát szeretnének, de sajnos kifolyik a hüvelyéből minden... vagy gólya repült fölötte akkor most biztosan sikerült... Most az ilyen kérdésekre milyen választ várnak? De hát nem vagyunk egyformák és így jó a világ.
2009. nov. 15. 16:30
 18/73 anonim ***** válasza:
100%
Minden anyuka aki babát vár szerintem utána olvas vagy ha nem teszi én örülök neki hogy felteszi a kérdését inkább mint, hogy elrontsa. Én szívesen válaszolok azokra a dolgokra amit tudok és tapasztalok. Amihez meg nem értek nem válaszolok rá. Ez ilyen egyszerű! Ha idegesít hogy már a századik kérdést olvasod ugyanarról az egyszerű dologról akkor ne válaszolj! Majd megteszi más! De ha segíteni tudsz őrülj neki, hogy te ezt is tudod. Nem abba mutatkozik meg a jó anyaság, hogy hogyan neveled a gyereked hanem abban is, hogy ha nem tudsz valamit segítséget kérsz. Mindenkinek gratulálok a babájához és jó babázást. Remélem senkinek nem lesz soha problémája!
2009. nov. 15. 16:32
 19/73 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Természetesen nem a nagy könyvből tanítom gyermekem.De büszke vagyok arra,hogy első Babámat igenis jól tudom nevelni,persze ehhez nem is kell könyv,vagy bármi külső segítség,mert ha jók az érzések,akkor nyert ügyed van.Elsősorban Anyukámtól kérek segítséget,ha kell.Pl:Mit adjak,mit lehet adni 10 hónapos Babának enni?Van ötleted az eddigieknél?Te hogy csináltad nekem annak idején.Stb....

13:45-ösnek:Nem oktatok ki senkit,hogy hogyan nevelje a gyerekét.Mindenki úgy csinálja ahogy akarja.Nem nagykönyv szerint nevelem gyermekem.A dícséret nem csak orvos,és védőnő nyilvánít nekem,holott látja milyen szépen fejlődik a Baba,hanem érzem,hogy kisfiam is "meghálálja" a törődésemet Felé.Ez természetes.Hát könyvtárba meg nem járok neharagudj.

Itt nem az Indulatokat szerettem volna szítani,de látom egy-két embernél ez sikerült,hanem választ erre az "értelmetlen s provokatív" kérdésre!Ha Neked ez az, kedves válaszoló,akkor mit szólsz ehhez:Valaki nemrég ilyet kérdezett: 2 hetes(!!!) babának lehet adni házitejet?Mert szopna Ő,de nem tudom hogyan kell,és biztos nincs tejem.Na!Hát erre kiakadtam.Most akkor van vagy nincs teje?Mi az,hogy nem tud szoptatni?Nem mutatták meg neki a kórházban??!!Lusta,ennyi.Mindegy,meg ha lenne időm és keresnék hasonlókat,biztos találnék,de n.e.m. érdekel...Szóval ez kicsit felháborító.Ja egy másik is eszembe jutott:Hogyan kell megszárítani a haját?!Jó ég!És a többi és a többi.

Igen ez az oldal azért lett kitalálva,hogy kérdéseket tegyünk fel,én is azt tettem,akkor mi a probléma?Nem értem.

2009. nov. 15. 18:16
 20/73 anonim ***** válasza:
0%
Hogy neked nincs jobb dolgod, kedves kérdező..??!! Pfff:-SS
2009. nov. 15. 18:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!