Azok a leendő Anyukák akik Babát vállalnak, miért nem tájékozódnak?
hát örülünk, hogy te ilyen szuperanyuka vagy, és mindent tudsz!
mi, közönséges földi halandók bizony ide járunk kérdezni, ha v.mit nem tudunk.
Szia!
Valahol igazad van, tényleg tesznek fel olyan kérdéseket, hogy az ember haja égnek áll...DE.
Én még csak 22 hetes terhes vagyok, de ha megyek terhesgondozóba, baromira idegesít, mikor megkérdezi a doki, "és akkor hány hetes? 16? akkor az AFP vérvételre jött?" Rengeteget olvastam a terhességről, és ezt az oldalt is szívesen böngészem, máskülönben nem mindig tudnám, miről beszél a doki. Ezeket a dolgokat nekem miért kellene tudnom? NEm ő van azért, hogy elmondja, "á, 16 hetes, akkor most levesszük a vért az AFPhez, ez a vizsgálat egyébként arra a célra szolgál, hogy..."
Néha úgy érzem, rengeteg dolgot kellene tudnom, csak azért, mert terhes vagyok. De nem tudom! Első baba! Igen, utánaolvasok, de sok dologban bizonytalannak érzem magam, ezért megkérdezem anyámat, vagy itt az oldalon felteszek egy kérdést.
Szerintem sokaknak nagy segítség egy ilyen oldal, ha neked nem tetszik, ugord át az irritáló kérdéseket.
Szia! Ezt én sem nagyon értem, dehát nyilván nem vagyunk egyformák.
Nekem még nincs meg a bubcsi, majd két hét múlva reméljük, de ugyanez a helyzet szerintem sok kismamával is.
Voltam egy-két szülésfelkészítőn, és olyanokat tudnak sokszor kérdezni, amiket már 30 hetesen pl. illik tudni...
Azért nem is jártam minden héten, mert újat sosem mondtak ott nekem. Jó volt megerősítést kapni illetékesektől, de igazából tényleg nem tudok olyat mondani, ami új infóval szolgált volna. A dokim még sosem hívtam a 9 hónap alatt, a védőnőmet meghallgatom, de ős sem mond sosem semmilyen újat.
Lehet, hogy azért, mert már mikor terveztük a babát, már akkor a netet bújtam, aztán mikor pozitív lett a teszt, egyszerűen már nem tudtam mással foglalkozni, a munkhalyen sem. Ezért is mentem már táppénzre 17 hetesen.
A babóval kapcsolatban is próbálok informálódni, de ilyen dolgokban viszont annyira eltérnek a vélemények, hogy sokszor tényleg én sem tudom, kinek higyjek.
Abban bízom, hogy majd jön a saját ösztön, és majd fogom tudni, hogy mi kell a babónak: pl. cumi vagy nem cumi. cumisüveg v. pohár. Vízzel itatás két szopi között vagy nem kell, vagy esetleg teáztatás. stb.
Kb 25 hetes voltam, amikor a védőnőmet a sterilizálásról, meg köldökápolásról kérdeztem. Erre csak annyi volt a válasza, hogy ráérünk arra még, miért nem a terhességgel kapcsolatosan kérdezek? Majdnem hogy azt mondta, hogy miért nem panaszkodok neki... Nem értettem. Mit kérdezzek, ha nincs kérdésem, mert ami van, arra megkeresem a választ magam.
Úgyhogy sokszor én sem értem, hogy hogy tudnak még kismamák dolgozni akár 7 hónaposan.. nem a fizikai állapotra gondolok, mert még én is tudnék dolgozni, semmi bajom nem volt egész terhesség alatt, csak egyszerűen szellemileg már rég nem ott járnék, hanem a babós kérdéseken, válaszokon.
Szerintem sokat számít a baba kiegyensúlyozottságában is, hogy hogyan készül az anyuka, kismama tudatosan....
Dehát valóban nem vagyunk egyformák, vannak akik sokkal lazábban veszik, és inkább kérdeznek. Persze ezt sem lehet elítélni, ők legalább tudnak kérdezni... amit sokszor irígyelek..
37h kismami
11. 58 vagyok, megtaláltam az éjszakaievéses kérdést...nem gyenge...3 HETES babát leszoktatni???
Az ilyen kérdések tényleg nagyon meredekek, de lásd be, sokaknak tényleg nagy támasz ez az oldal.
Én is 31 hetes koromig dolgoztam, mégis rengeteget olvastam, és szülésfelkészítőre is jártam (ott már sok újat nekem sem mondtak, inkább megerősítettek).
Ettől függetlenül nekem is voltak kérdéseim, mert az élet más, mint a könyvek, és az elmúlt 16 hónapban, amióta megszületett a babám, gyakorlati tanácsra, megerősítésre nem egyszer szükségem volt. Sőt, néhány, a terhesség alatt megfogadott elvet fel is adtam (pl. cumi és hasonlók).
Abban viszont maximálisan egyetértek, hogy sok hajmeresztő kérdés van, amiről néha nem tudom, hogy vajon komolyan gondolja-e az illető anyuka (pl. 2 -3 hónapos baba manipulálja-e a szüleit azzal, ha sír vagy hogy 3 hónapos baba állandóan ülni szeretne, baj-e, ha ültetgetik, és ehhez hasonlók). De úgy látom, az ilyen kérdések másnál is kivágják a biztosítékot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!