Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek tényleg evolúciós...

Szerintetek tényleg evolúciós fejlődés az, hogy a nők egyre később vállalnak kisbabát?

Figyelt kérdés
A hírekben hallottam, hogy ez egy evolúciós fejlődés, hogy míg régebben 16 évesen vállaltak gyereket mára kitolódott 22 éves korra.
2011. okt. 4. 13:06
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem ez baromság. Most már egyre többen tudnak fogamzásgátlót használni. Meg a gazdasági helyzet miatt is vagy későn, vagy egyáltalán nem akarnak gyereket vállalni. Már aki gondolkodik felelősséggel.
2011. okt. 4. 13:09
 2/21 anonim válasza:
60%

Pontosabban hogyan érted azt, hogy "evolúciós fejlődés"?

Az evolúció azt jelenti, hogy a populáció belső, hátterű genetikai változatossága következtében az egyedek különböző sikerrel felelnek meg a környezet támasztotta feltételeknek, ezért különböző sikerrel szaporodnak. A fontos tényezők tehát:

- genetikai hátterű változatosság (a késői szülés genetikai hátterű?)

- a rátermettség megmutatkozása a szaporodási sikerben (több utódot támasztanak a később szülők?)

Elsőre csak spekulációnak tűnik.

2011. okt. 4. 13:10
 3/21 anonim válasza:
60%
*genetikai hátterű
2011. okt. 4. 13:11
 4/21 anonim ***** válasza:
72%
Nem, civilizációs okai vannak. Hova vállaljon egy nő 16-x évesen gyerket, ha utána nem tud megélni, mert se végzettsége, se munkatapasztalata?
2011. okt. 4. 13:12
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
ez nem genetikailag örökölhető tulajdonság, úgyhogy kizárt dolog.
2011. okt. 4. 13:12
 6/21 anonim ***** válasza:
40%
Van aki 30 évesen se szül még, mert karrier, stb. Nem evolúciós fejlődés ez, hanem a mai rohanó világ következménye.
2011. okt. 4. 13:13
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is ez egy nagy hülyeség.

Más élet volt a szüleink idejében és más most. Akkor a nők nem jártak egyetemre, fősulira vagyis akkor az volt a dolguk, hogy gyereket szüljenek, tartsák össze a családot, a férj pedig dolgozzon.

A mai világban már ritka ha egy család egy fizetésből megtudjon kényelmesen élni. Max ha az egyik fél horribilis összeget keres.

De ha átgondolod nem mindenhol tolódott el a szülés, vegyük példának a romákat.

2011. okt. 4. 13:17
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség..

Régen azért szültek fiatalon, mert a nőnek nem kellett dolgoznia, a férje a kétkezi munkájával el tudta tartani a családját, a nő pedig háztartásbeli volt.

Világunk a jobbnál jobb kormányok hatására oda fejlődött, hogy a családfő (apuka) nem tudja egyedül rendezni a család kiadásait, és sokan sajnos még 2 keresetből is szűkösen tudnak megélni (csak megélni, megtakarításról szó sincs), nemhogy gyereket vállalni.

Én egyáltalán nem tervezem a gyerekvállalást, a férjem sem. Sajnos olyan sz** ütemben halad az ország, bár nem is nevezném a romlást haladásnak, hogy még az én, vagy a férjem jövője vagy megélhetése sem biztos, egy harmadik fél (attól függeltenül, hogy szeretem a gyerekeket, cukik meg minden) jóléte is kérdéses, és inkább fejfájást okozna meg konfliktusokat a pénzhiányból adódóan, inkább nem kell gyerek..

De nem baj, majd szül az etnikum. (remélem érezhető itt a cinikum)

2011. okt. 4. 13:17
 9/21 anonim ***** válasza:
72%
Ez tényleg nem evolúciós fejlődés. Evolúciós akkor lesz, ha majd a fogamzóképesség eltolódik v kitolódik a kései gyerekvállaláshoz igazodva.
2011. okt. 4. 13:18
 10/21 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem meg felfogàs kérdése és anyagi hàttér az, ami miatt kitolódik a szülés. Nagyon sokan elõtte ki akarjàk élni magukat, és persze az anyagi hàtterüket rendezni.En nem bàntam meg, hogy fiatalon szültem.Viszont sok mindenrõl le kellett mondani, de nekem igy is szép volt minden, a gyerekeim az életem fénypontja.
2011. okt. 4. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!