Szerintetek tényleg evolúciós fejlődés az, hogy a nők egyre később vállalnak kisbabát?
Pontosabban hogyan érted azt, hogy "evolúciós fejlődés"?
Az evolúció azt jelenti, hogy a populáció belső, hátterű genetikai változatossága következtében az egyedek különböző sikerrel felelnek meg a környezet támasztotta feltételeknek, ezért különböző sikerrel szaporodnak. A fontos tényezők tehát:
- genetikai hátterű változatosság (a késői szülés genetikai hátterű?)
- a rátermettség megmutatkozása a szaporodási sikerben (több utódot támasztanak a később szülők?)
Elsőre csak spekulációnak tűnik.
Szerintem is ez egy nagy hülyeség.
Más élet volt a szüleink idejében és más most. Akkor a nők nem jártak egyetemre, fősulira vagyis akkor az volt a dolguk, hogy gyereket szüljenek, tartsák össze a családot, a férj pedig dolgozzon.
A mai világban már ritka ha egy család egy fizetésből megtudjon kényelmesen élni. Max ha az egyik fél horribilis összeget keres.
De ha átgondolod nem mindenhol tolódott el a szülés, vegyük példának a romákat.
Hülyeség..
Régen azért szültek fiatalon, mert a nőnek nem kellett dolgoznia, a férje a kétkezi munkájával el tudta tartani a családját, a nő pedig háztartásbeli volt.
Világunk a jobbnál jobb kormányok hatására oda fejlődött, hogy a családfő (apuka) nem tudja egyedül rendezni a család kiadásait, és sokan sajnos még 2 keresetből is szűkösen tudnak megélni (csak megélni, megtakarításról szó sincs), nemhogy gyereket vállalni.
Én egyáltalán nem tervezem a gyerekvállalást, a férjem sem. Sajnos olyan sz** ütemben halad az ország, bár nem is nevezném a romlást haladásnak, hogy még az én, vagy a férjem jövője vagy megélhetése sem biztos, egy harmadik fél (attól függeltenül, hogy szeretem a gyerekeket, cukik meg minden) jóléte is kérdéses, és inkább fejfájást okozna meg konfliktusokat a pénzhiányból adódóan, inkább nem kell gyerek..
De nem baj, majd szül az etnikum. (remélem érezhető itt a cinikum)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!