A kismamák miért vágatják le a hajukat terhességkor/szülés után?
Szerintem szimbólum jellege is van a dolognak, megszűnnek nőként létezni, és helyette olyan anyukássá válnak, rossz értelemben. Persze, azzal magyarázzák, hogy hullik a hajuk, de attól még nem kell megválni tőle, csak ápolni, mert utána 3-4 év mire újra normálisan fog kinézni, pedig a hajhullás nem tartana addig. Másik indokként szokott előjönni, hogy nincs rá idejük, de ezt is enyhe túlzásnak érzem, mert gondolom azért tusolni ugyanúgy szoktak, na már most egy váll alá érő hajjal nem kell annyival többet törődni, mint egy bilifrizuval, sampon, öblítés, aztán turbán rá törölközőből. amíg pedig zavar a hosszú haj, nagyon divatosan 2 mozdulattal fel lehet a fej tetőre kontyolni, és kevesebb gond van vele, mint egy rövid hajjal. És aztán amint lehetőség van rá, újra lehet hordani kiengedve.
A nők nagy részét olyan szinten elrontja a rövid haj, hogy az döbbenet, ráadásul egy életérzés is társul hozzá, ők is kevésbé érzik magukat nőnek. Az lenne a cél, hogy minél hamarabb az anyaság mellett újra teljes értékű nővé váljanak, de egyesek még akadályozzák is ezt.. :(
Az a legjobb és legkönnyebb időszak...
Majd a 3. trimeszterbe rájössz, hogy a terhességet miért nevezik terhességnek... :D
A hajad miatt irigyellek, biztosan én is sajnálnám levágatni, de te szereted a tiédet. Akinek a napi rutinban csak nyűg a haja, talán máshogy áll a témához.
Az enyém szöszmösz, vékony, áll mindenfelé, még becsavarni sem lehet, mert mindenféle kencékkel sem marad úgy, így vasalom. És gyűlöltem, hogy szoptatás alatt még a bugyimban is a hajszálaim voltak. Az én hajam mindigis kleopátrás volt, terhesség idején, szülés után, mindig. Mert csak így lehet neki valami formát adni.
Terhes vagy meg dúlnak benned a hormonok, de legyél már egy picit elfogadóbb a többiekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!