Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kismamák miért vágatják le...

A kismamák miért vágatják le a hajukat terhességkor/szülés után?

Figyelt kérdés

Szerintem szimbólum jellege is van a dolognak, megszűnnek nőként létezni, és helyette olyan anyukássá válnak, rossz értelemben. Persze, azzal magyarázzák, hogy hullik a hajuk, de attól még nem kell megválni tőle, csak ápolni, mert utána 3-4 év mire újra normálisan fog kinézni, pedig a hajhullás nem tartana addig. Másik indokként szokott előjönni, hogy nincs rá idejük, de ezt is enyhe túlzásnak érzem, mert gondolom azért tusolni ugyanúgy szoktak, na már most egy váll alá érő hajjal nem kell annyival többet törődni, mint egy bilifrizuval, sampon, öblítés, aztán turbán rá törölközőből. amíg pedig zavar a hosszú haj, nagyon divatosan 2 mozdulattal fel lehet a fej tetőre kontyolni, és kevesebb gond van vele, mint egy rövid hajjal. És aztán amint lehetőség van rá, újra lehet hordani kiengedve.

A nők nagy részét olyan szinten elrontja a rövid haj, hogy az döbbenet, ráadásul egy életérzés is társul hozzá, ők is kevésbé érzik magukat nőnek. Az lenne a cél, hogy minél hamarabb az anyaság mellett újra teljes értékű nővé váljanak, de egyesek még akadályozzák is ezt.. :(

2013. ápr. 17. 13:18
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/123 anonim ***** válasza:
34%
Szoptatás közben osztja itt az észt, hát beszarás!!! Na mert a kérdésből csak úgy árad a jóindulat! Ostoba ez a kérdező, és nem is tagadja!
2013. ápr. 17. 19:47
 102/123 anonim ***** válasza:
89%
Én nem vágattam le, mindig is hosszú hajam volt és azért, mert más levágatja, nekem miért kell? Az hogy nincs idejük meg nem igaz, elég csak megnézni azt, hogy hány "nagyon elfoglalt" anyuka lóg itt egész nap. Általában az ér rá a legjobban, aki a leginkább hangoztatja, hogy milyen elfoglalt. Egyébként meg egyáltalán nem igényel sok törődést a hosszú haj, nem szárítom meg, tehát ez eleve kiesik (nem, egy 20 fokos szobában nem fázhat meg az ember fejbőre), megmosni meg ugyanannyi idő, mint a rövidet. Akkor meg? Persze akinek tetszik a rövid haj az vágassa le nyugodtan, de én nem hiszek az ilyen kifogásokban, hogy "nincs rá időm" meg "már anya vagyok és nem nő"...
2013. ápr. 17. 20:13
 103/123 anonim ***** válasza:
81%
nem tudom,én nem vágattam le sőt az első 2-3 hónapon kívül,még copfba sem kötöttem,váll alá ér a hajam,lépcsőzetesen vágott.Nem tudom azzal jönnek,hogy könnyebb kezelni,meg hogy a baba meghúzza stb.nekem mindegy ki hogyan csinálja,számomra is olyan kicsit,mintha azt jelentenék,ők innentől már nem nők
2013. ápr. 17. 20:47
 104/123 anonim ***** válasza:
70%

"Szoptatás közben osztja itt az észt, hát beszarás!!"

Nem tudsz mibe belekötni, igaz? :):):)

2013. ápr. 17. 20:54
 105/123 anonim ***** válasza:
26%
Nem is akarok ez épp elég volt! Marha bensőséges dolog lehet :DD
2013. ápr. 17. 21:01
 106/123 anonim ***** válasza:
71%

Nem olvastam végig az egészet,de jó nagy alpiráság megy itt ezen a gyakorin!

Nekem hosszú hajam van,szerencsém volt,nem hullot annyira,törni egyáltalán nem tört,fiam is igen keveset cibálja,tehát tényleg szerencsém van ezekben.De.Nincs időm mindig rendben tartani,fésülni,igy sokszor felfogom.Pedig szeretném ha normálisan nézne ki,na de majd egyszer az is eljön :D

A kérdező azért irta a hosszú hajat,mert a hosszú haj feminin.Ennyi.Amúgy én nem szeretem a nagyon rövid hajat,de csak magamon nem,mert irtó rondán nézek ki rövid hajjal:)

2013. ápr. 17. 22:40
 107/123 anonim ***** válasza:
41%

Terhesen én is néztem hülyén az olyan anyákra, akik levágatták a hosszú hajukat. Nekem a védőnő volt az a szerencsétlen, aki azzal zaklatott h. vágassam le a hajamat. De hát nem akartam a derékig érő hajamat levágatni.

Aztán amikor kb. 9 hós lett a lányom elegem lett a hajamból, hogy mindig ugyanúgy nézek ki. Hajam állandóan -még éjjel is- összekötve, már nem éreztem magam nőnek... Kb. 1 hónap töprengés után jutottam el a fodrászhoz, és én nemcsak szimplán levágattam, hanem eladtam. Kellett kb. 2-3 hét mire megszoktam h. csak vállig ér a hajam.

És én most érzem újra nőnek magam. Olyan, mintha több évet fiatalodtam volna.

Beszélgettem más anyukával, aki szintén szerette a hosszú haját, nem akarta levágatni. Aztán egyszer őt is elérte valami és elege lett a hajából, levágatta.

Lehet még te is le fogod vágatni, és majd az tesz boldoggá. Aztán lehet h. nem.

2013. ápr. 17. 22:49
 108/123 anonim ***** válasza:
23%
Milyen értékrendje lehet annak aki a haja hossza miatt érzi magát nőnek? Atyaúristen.
2013. ápr. 18. 10:27
 109/123 anonim ***** válasza:
88%
Én értem mire gondol a kérdező,és szerintem igaza van,persze nem mindenkinél de az anyukák jelentős része nem éppen nőiesre vágatja a frizuráját,és tényleg olyan,mintha azt jelentené én már anyuka vagyok nő nem.Ismerek többet is akik levágatták és ezek után se egy kicsi smink se egy csinos ruha,olyan anyukások lettek.Persze van olyan nő akinek jól áll,én pl nem vágattam le,mert nem akartam kiengedve hordom váll alá ér,tépett,jól áll a rövid haj csak annyira nem szeretem.Nyilván nem mindenkire igaz amit a kérdező írt,de van benne igazság,ezért nem kell köpködni.
2013. ápr. 18. 10:43
 110/123 anonim ***** válasza:
15%
Kedves 21-01! Nem tudom, miért kötekedsz, inkább magaddal foglalkozz, ne velem, a kérdező kérdését felül találod, arra kell válaszolni. És ha nem tudnád, egyszerűbb egy székben ülve szoptatni, mert így könnyebben felugrok az egyik babával a kezemben, ha futni kell a 2 éves után. Egyébként meg ne az én kommentemre reagálj, hanem a kérdésre. Szép napot! :)
2013. ápr. 18. 10:53
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!