Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kismamák miért vágatják le...

A kismamák miért vágatják le a hajukat terhességkor/szülés után?

Figyelt kérdés

Szerintem szimbólum jellege is van a dolognak, megszűnnek nőként létezni, és helyette olyan anyukássá válnak, rossz értelemben. Persze, azzal magyarázzák, hogy hullik a hajuk, de attól még nem kell megválni tőle, csak ápolni, mert utána 3-4 év mire újra normálisan fog kinézni, pedig a hajhullás nem tartana addig. Másik indokként szokott előjönni, hogy nincs rá idejük, de ezt is enyhe túlzásnak érzem, mert gondolom azért tusolni ugyanúgy szoktak, na már most egy váll alá érő hajjal nem kell annyival többet törődni, mint egy bilifrizuval, sampon, öblítés, aztán turbán rá törölközőből. amíg pedig zavar a hosszú haj, nagyon divatosan 2 mozdulattal fel lehet a fej tetőre kontyolni, és kevesebb gond van vele, mint egy rövid hajjal. És aztán amint lehetőség van rá, újra lehet hordani kiengedve.

A nők nagy részét olyan szinten elrontja a rövid haj, hogy az döbbenet, ráadásul egy életérzés is társul hozzá, ők is kevésbé érzik magukat nőnek. Az lenne a cél, hogy minél hamarabb az anyaság mellett újra teljes értékű nővé váljanak, de egyesek még akadályozzák is ezt.. :(

2013. ápr. 17. 13:18
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/123 anonim ***** válasza:
24%

Ja, terhesen nekem is nagyon szép, hát középi érő hajam volt, amúgy is dús a hajam, terhesen meg még jobban az volt. Mikor terhesen elmentem egy ismerősöm tanfodrászatába az egyik oktató mondta, hogy a levágott hajamat tartsák meg póthajnak! Akkor se vágattam nagyon rövidre, állig ért.

De most nagyon rövid, 1 hónapja vágattam le, de divatos is egyben. Szerintem az elég durva, ha nők vitatkoznak azon, hogy rövid vagy hosszú haj. Még a férfiakat megértem, kinek mi tetszik.

De az, hogy igénytelenek vagyunk, azért az durva. Szerintem meg te leszel egy konzervatív ősanya. Gyerekedet sajnálom, mert mit csinálsz, ha tinédzserként majd le akarja vágatni a haját rövidre, mert xy sztárnak, kedvencének éppen rövid a haja, az lesz a divat, a kamasz lányod meg olyat szeretne. Megtiltod neki? Persze, ha lesz lányod.

2013. ápr. 17. 15:39
 92/123 anonim ***** válasza:
66%

Te jó ég !!!!! komolyan kiábrándító ami itt megy....

MINDENKI INTÉZZE A DOLGÁT AHOGY NEKI JÓ !!!

aKI akar maradjon hosszúnál, aki akar váltson rövidre és MINDENKI A SAJÁT DOLGÁVAl foglalkozzon végre !!!!!

nem kell itt okoskodni kinek milyen haj a jobb meg ki miért vágatja le....

2013. ápr. 17. 15:40
 93/123 anonim ***** válasza:
62%

15-24 vagyok, kerek 0 %-kal.... Írjátok már meg, miért, légysziiiiiiiiii! Mert 4 gyerek mellett van időm magamra? Mert nem tudjátok azt mondani, hogy majd meglátom????????, :):):)

Igaza van az utolsónak, tökéletesen alátámasztjátok a kérdés lényegét, kérdező, azt kell mondjuam a válaszod alapján, hogy uagazd van! :)

2013. ápr. 17. 15:41
 94/123 anonim ***** válasza:
62%
Azaz igazad, bocsi, csak épp szoptatok :) Hosszú hajjal, és épp előbb mostam meg, meg balzsam, és hajpakolás is volt, meg is szárítottam, és mielőtt kötekedne valaki, főztem, el is mosogattam, fel is mostam, teregettem... Most meg majd sétálni megyünk :)
2013. ápr. 17. 15:43
 95/123 anonim ***** válasza:
87%
Ne írjatok már ilyet, hogy ki fog hullani a haj, nyilván van akinek igen, de nem ez a jellemző. Nekem egyáltalán nem hullot a hajam. Mint már írtam a fenekemig ér most, úgyhogy nem rég vágattam belőle picit. Nem szírosodik, csillog és gyönyörű, ismerőseim mind irigykednek miatta, pedig ráadásul olyan betegségem van ami általában hajhullással jár, de én megúsztam, És ezt nem beképzeltségből írom, mert egyébként igen csúnyának teremtett a jó isten de a hajam szép.
2013. ápr. 17. 15:45
 96/123 anonim ***** válasza:
0%
94-es válaszoló. Nagyon ügyes vagy és valószínűleg szerencséd is van a hajaddal. Azért nem kellene lenézni azokat, akiknek nem, mert ez nem a Te érdemed. 88-as hosszú hajú válaszoló vagyok.
2013. ápr. 17. 15:49
 97/123 anonim ***** válasza:
20%

94 tudod mi a baj ezzel ???

az hogy itt nem azon folyik a vita hogy ki a marad nő, hanem hogy a rövid vagy a hosszú haj a szebb...

és szerinted egy rövid hajú nem tesz balzsamot a hajára ?? vagy nem szárítja be ???

aki igényes hosszú hajjal, az röviddel is az marad....

2013. ápr. 17. 15:50
 98/123 anonim ***** válasza:
34%

Valóban a probléma ott van hogy a kérdező lenézi azokat az anyukákat akik levágatják a hajukat, mert szerinte csak az a nő akinek hosszú a haja.

Holott még fél időben sincs.

2013. ápr. 17. 15:54
 99/123 anonim ***** válasza:
62%

Kedves Kérdező!

Először is engedd meg,hogy gratuláljak születendő gyermekedhez! :)

Másodszor is el kell mondjam,hogy nagyon sok nőnek jobban áll a rövid haj,mint a hosszú. Én levágattam sajnos,meg is bántam. Amikor megszületett a kislányom,akkor még csak felkötöttem,hogy ne lógjon a kis arcába,ne zavarjon pelenkázáskor. Aztán 3 hónappal később olyan szinten kezdett el hullani,hogy a gyermekem kis lábujjaira volt rácsavarodva a hosszú hajszálam. A pelenkájából húztam kis,az ujjacskáiról kellett lebogozni,mert olyan hosszú volt,hogy észre sem vettem és már rá volt csavarodva. Felkötöttem,amennyire tudtam,de ezáltal meg rettentő hülyén néztem ki,és nagyon rossz érzés volt,hogy minden nap ugyanolyan a hajam. így levágtam. Sokkal gyorsabban megszárítom,variálom,és mivel rövidebbek a hajszálaim nem csavarodnak a gyermekemre,nehezebben tépi meg. De! Ennek ellenére megbántam,és alig várom,hogy megint hosszú legyen. Én csak vállig érőre vágattam le. Mire visszanő olyan hosszúra,legalább már el tudom magyarázni a gyerkőcömnek,hogy tépje ki és addigra remélhetőleg már hullani sem fog. Viszont azzal az állításoddal nem rétek egyet,hogy elveszíti a nőiességét aki levágatja a haját. Én is ápolom a külsőmet,minden nap sminkelek,csinos ruha van rajtam,és festem is a hajam,de nagyon sokan megdicsértek mikor levágattam a hajam,hogy mennyivel jobban áll. Köszönöm,hogy leírhattam a véleményem,és bár tudom,hogy a Te szemedben csak egy kakaszagú,agyonstrapált,nem nőies,elhanyagolt anyuka vagyok, ja és persze korlátolt is,azért reménykedem benne,hogy tudod majd tartani magad az elhatározásodhoz,hogy nem vágatod le a hajad. Teszem hozzá,én hónapokon keresztül mindenkinek mondogattam,hogy nem,nem fogom levágni. Hát nem így lett.

2013. ápr. 17. 16:00
 100/123 anonim ***** válasza:
32%
99-es vagyok,az utolsó oldalt csak most olvastam el,azt hiszem nem kellett volna válaszolnom,mert majd mindjárt megmondjátok,hogy milyen csúnya vagyok és nem adok magamra és okoskodom :( Pedig én is használok rengeteg féle sampont,balzsamot meg vitamint is szedek. :( Sajnos én genetikailag örököltem,anyukámnak,mamámnak is sok haja hullott szülés után,de írtam,hogy megbántam,hogy levágtam. De most már így is úgy is utálni fogtok,szóval ez van :(
2013. ápr. 17. 16:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!